Wednesday, April 09, 2008

ΟΧΙ αναγνώριση του Σκοπιανού κρατιδίου, με ό,τι όνομα κι αν το βαφτίσουν οι υπερατλαντικοί "νταβατζήδες" του!



Κόντρα στην ενορχηστρωμένη απ' τους επίβουλους γιγαντιαία επιχείρηση αποπροσανατολισμού, ας μάθουμε επιτέλους να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Στο λεγόμενο "Μακεδονικό" δεν έχουμε απέναντι μας τους ηγέτες των Σκοπίων. Αυτοί δεν είναι παρά αχυράνθρωποι ποδηγετούμενοι απ' τους μεγάλους "σύμμαχους" μας, αυτόκλητους προστάτες της "δημοκρατίας" και των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" παγκοσμίως! Απ' τους Αμερικάνους.

Ο εμφανιζόμενος με προσωπείο διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, ο Αμερικάνος Μάθιου Νίμιμτς είναι μόνο ένας θρασύς εγκάθετος των επίβουλων. Μια σοβαρή κυβέρνηση θα τον είχε στείλει αμέσως από κει που ήλθε. Ως μη όφειλε, εμφανίστηκε με δικές του, πέντε τάχα, σύνθετες προτάσεις για το όνομα του γειτονικού κρατιδίου. Την εξής μία: "Δημοκρατία της Μακεδονίας"! Και ζητάει απ' την Ελλάδα να συνυπογράψει απειλώντας μάλιστα αορίστως ότι η τυχόν άρνηση της θα συνεπιφέρει εις βάρος της δεινά! Απαιτεί να περάσουμε μόνοι την θηλιά στο λαιμό μας. Αυτό σημαίνει η αναγνώριση του αμερικανογενούς προτεκτοράτου ως Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Είναι θανάσιμη βολή κατά της εθνικής μας ιδιοσυστασίας και ανοίγει τον δρόμο για τον μέχρι Ολύμπου εδαφικό μας ακρωτηριασμό και για όσες τραγωδίες συνεπάγεται αυτό για τους ελληνικούς πληθυσμούς. Διότι το σκοπιανό ψευδοκράτος, με την στήριξη των ΗΠΑ, των οποίων υπηρετεί τα συμφέροντα στην περιοχή, απροκάλυπτα διακηρύσσει τις επεκτατικές του βλέψεις επί των μακεδονικών εδαφών της χώρας μας.

Από τους βαλκανικούς πολέμους και της τελικής αποτινάξεως του οθωμανικού ζυγού η περιοχή των Σκοπίων ουδέποτε διεκδίκησε το όνομα Μακεδονία και πολύ περισσότερο φυλετική συγγένεια με τους αρχαίους Μακεδόνες και τον Μ. Αλέξανδρο. Και είναι λογικό αφού η περιοχή, που το 1944 για τους δικούς του λόγους, ο Τίτο βάφτισε Ομόσπονδη Δημοκρατία της Μακεδονίας, περιλαμβάνει μόνο το 17% των εδαφών της αρχαίας Μακεδονίας, και αυτό το 17% είναι μόνο το 1/3 της συνολικής της επικράτειας! Οι δε κάτοικοί της εθνικά είναι Σλάβοι και σλαβική γλώσσα μιλούν.

Μέχρι το 1944 η περιοχή ονομαζότανε επισήμως Βαρντάσκα (Βαρδαρία, ελληνικά). Στην μετονομασία της Βαρδαρίας σε Μακεδονία, οι ΗΠΑ εκείνη την εποχή, διέβλεψαν επεκτατικές βλέψεις και στις 26/12/1944 διακήρυξαν ρητά την αντίθεση τους με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Έντβαρντ Στεττίνιους:

"Ή Κυβέρνησις των Η.Π.Α. θεωρεί, ότι συζήτηση περί "Μακεδονικού έθνους, Μακεδονικής πατρίδος και Μακεδονικής εθνικής συνειδήσεως" ισούται με δημαγωγία, που δεν υποκρύπτει εθνική ή πολιτική πραγματικότητα, αλλά υποκρύπτει επεκτατικές διαθέσεις κατά της Ελλάδος".

Σήμερα οι ΗΠΑ κυνικότατα έχουν κάνει στροφή 180 μοιρών. Διότι τώρα δεν υπάρχει ζήτημα ανάσχεσης του "κομμουνισμού" αλλά αυτοκρατορικής επέλασης τού αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Χάριν ιδιωφελών γεωπολιτικών συμφερόντων τους και αφού διέλυσαν δια πυρός και σιδήρου την Γιουγκοσλαβία, έχουν δρομολογήσει περαιτέρω αναδιάταξη των συνόρων και αυτή την φορά το σχέδιο προβλέπει εδαφικό ακρωτηριασμό και της Ελλάδας. Στόχος των ΗΠΑ είναι να θέσουν την Ρωσία εντός κλοιού. Να την στερήσουν από κάθε δυνατότητα ενεργειακής ή άλλης πρόσβασης στην Ευρώπη, εκτός μόνο μέσω εδαφών που τελούν υπό αμερικάνικο έλεγχο.

Αυτοί είναι οι γεωστρατηγικοί σχεδιασμοί των Αμερικάνων. Όμως θα περάσουν μόνο αν ως λαός επιτρέψουμε στους σύγχρονους γενίτσαρους ν' ανοίξουν την Κερκόπορτα απ' τα μέσα. Δυστυχώς ο μεγάλος κίνδυνος βρίσκεται εντός. Στα ελληνικά κόμματα, την οικονομική ολιγαρχία, με τα ποικιλώνυμα ΜΜΕ της. Αυτοί πολύ καλά έχουν βολευτεί στο σύστημα των πολυεθνικών και την παγκοσμιότητα. Ούτε λόγους έχουν ούτε διάθεση ν' αντιταχτούν στο αμερικάνικο αφεντικό τους. Φαίνεται να προβληματίζονται μόνο πως θα περάσουν την προδοσία στον ελληνικό λαό. Πως θα την κάνουν να φαντάζει �επιτυχία, ήττα των σκοπιανών, που την πετύχαμε μάλιστα με την υποστήριξη των καλών μας συμμάχων Αμερικανών!

Αν δεν υπάρξουν αυθόρμητες αντιστάσεις το ξεπούλημα είναι προδιαγεγραμμένο. Θυμηθείτε τα λόγια της ’ννας Ψαρούδα - Mπενάκη στις 10/02/05 κατά την προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Kάρολου Παπούλια:

"Aναλαμβάνετε, κ. Πρόεδρε, την Προεδρία της Δημοκρατίας, για μία πενταετία, όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: H ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Eυρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί, ενδεχομένως, από νέες μορφές διακυβέρνησης".

Φρικιαστικά τα όσα προανάγγειλε. Περιορισμός εθνικών συνόρων! Μέρους της εθνικής κυριαρχίας! Δικαιώματα που παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων!!.

Είδατε κανένα απ' τους 300 της Βουλής ν' αντιδράσει; Να ζητήσει εξηγήσεις; Όλοι κάνανε την πάπια. Δεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί! Τι άλλο σημαίνει η στάση τους αν όχι σιωπηρή αποδοχή του ζοφερού αύριο, που την έλευση του διασάλπισε η Μπενάκη;

Αλλά μήπως αντέδρασαν στην παραχώρηση εκατοντάδων αρμάτων μάχης στα Σκόπια (και αριθμού ελικοπτέρων) που έχουν αγοραστεί με τα χρήματα του ελληνικού λαού και αύριο ίσως χρησιμοποιηθούν εναντίον του; Στο χρηματοδοτούμενο απ' την Ελλάδα "αναπτυξιακό πρόγραμμα" για το κρατίδιο των Σκοπίων; Στις επενδύσεις ενός δις ευρώ, κρατικών και ιδιωτικών ελληνικών εταιριών στην ΠΓΔΜ, που προσφέρουν 20.000 θέσεις εργασίας, ενώ οι Έλληνες είναι άνεργοι; Στην εισαγωγή μειονοτήτων από χώρες με εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας;

Που είναι τώρα όλοι αυτοί που σε ήρεμους καιρούς παριστάνουν τους υπερπατριώτες; Σε ποιες τρύπες εκτονώνουν τον πατριωτισμό τους; Γιατί δεν οργανώνουν μεγάλα συλλαλητήρια, σαν αυτά που έκαναν τους πουλημένους κήρυκες του ενδοτισμού να καταριούνται τον Χριστόδουλο και να λυσσομανούν για να τον βγάλουν απ' την μέση; Απ' την άλλη, βρήκαν τώρα την στιγμή, όταν κρίνονται μέγιστης σημασίας εθνικά θέματα, να προκαλέσουν εσωτερική κρίση με ανελέητη επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα του ελληνικού λαού και κρίση ακόμα και στην Εκκλησία, για ένα ήσσονος σημασίας θέμα.

Τι είναι όλα αυτά αν όχι εσκεμμένη επιχείρηση αποπροσανατολισμού;

Καλά το είπε ο Μίκης Θεοδωράκης: "Δεν σας εμπιστευόμαστε" κύριοι.

Καμιά κυβέρνηση, κανένα κόμμα, καμιά Βουλή δεν νομιμοποιείται να αποφασίσει δεσμευτικά για την παρούσα και τις επερχόμενες γενεές σε θέμα που αφορά την ύπαρξη του ίδιου του έθνους και την εδαφική ακεραιότητα τής χώρας. Και μη το ξεχνάτε: Το Γουδί είναι πάντα εδώ.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

2 comments:

Anonymous said...

ετσι οπως το λες ρε βαγγελη, ουτε το ονομα "Δημοκρατια των Σκοπιων" πρεπει να αποδεκτει η ελλαδα;

Obelix said...

Γιατί, αν λέγεται Δημοκρατία των Σκοπίων παύει να είναι προτεκτοράτο των Η.Π.Α. και μπράβος τους;

Ενδιαφέρουσα ανάλυση αυτή του ωσάνω κειμένου, αν και δίνει πολυ βάρος στο θνησιγενές τσίρκο της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας". Τι στιγμή που οι Αλβανοί κάτοικοί του (Τέττοβο) οι οποίοι αποτελούν και την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ (τη σχετική έστω, 700.000 επί συνόλου 2.000.000) δηλώνουν ανοιχτά ότι ούτε "Μακεδονία" αναγνωρίζουν, ούτε "Μακεδόνες" και εκφράζουν ανοιχτές διαθέσεις απόσχισης και ένωσης με τη "Μεγάλη Αλβανία".

Αντιπερισπασμός σίγουρα υπάρχει. Στοχεύει όμως μάλλον στο να σκεπάσει κάτι άλλο. Κάτι που έγινε ήδη:

1) Την ένταξη της Αλβανίας και της Κροατίας στο NATO, η οποία έγινε χωρίς να πει κανείς ΛΕΞΗ, ενώ όλοι (και ο Ελληνικός Λαός) είχαν εστιάσει την προσοχή τους στην "Μακεδονία".

2) Την ανεξαρτητοποίηση (= επίσημα ανακήρυξη σε προτεκτοράτο) του Κοσσόβου. Κάτι που ο Ελληνικός Λαός πίέστηκε να το ξεχάσει κάτω από τα ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ του "veto".

Την ώρα που ο Λαός της Ελλάδας είχε πειστεί πως όλοι (Κυβέρνηση Αντιπολίτευση, ΜΜΕ) φύλλαγαν με "πρωτοφανή ομοψυχία" στην πόρτα γιά τον "κίνδυνο" των Σκοπίων, η Αλβανία και η Κροατία έμπαιναν στο NATO από το παράθυρο.

Την ώρα που το Κόσσοβο καθίστατο άμεσα ορμητήριο ενάντια στην Ρωσσο - Σερβική συμμαχία, σηματοδωρόντας ίσως την ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ο Ελληνικός Λαός δεν το πρόσεχε, θρυβημένος από τον πολύ πλησιέστερο στα σύνορά του "κίνδυνο" ενός ΘΝΗΣΙΓΕΝΟΥΣ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ - ΜΑΪΜΟΥ, κάτι για το οποίο ΟΛΟΙ (των ΜΜΕ προεξαρχόντων - κάτι σημαίνει αυτό!) συνεργάστηκαν για τον επηρεασμό του.