Tuesday, January 09, 2007

Πινκερτονς-Στρατος Απεργοσπαστικος ΗΠΑ 19αιωνα

Οποιος κατση να διαβαση λιγη ιστορια, πραγμα σχεδον αδιανοητο στην εποχη μας βρισκει κομματια τις ιστοριας που εχουν ξαναπαιχτει και ξαναεμφανιζονται. Την τελευταια εβδομαδα εγινει απεργια σε ενα μαγαζι μεταφορων φαγητου για σουπερμαρκετ και απ'οτι φαινεται ο κλαδος αυτος αναγκαζεται να κοντραριστει με τις εταιριες μεγαθυρια αφου εχουν πραγματικα βρει ενα τεραστιο πλεονασμα απο υπαλληλους που ειναι προθυμοι να δουλεψουν πιο πολυ για λιγοτερα.


Οι λατρεις της Αμερικης, δηλαδη η καθολικη οργανωμενη αριστερα, οχι ο λαος της, δεν εχουν πει τιποτα για τ'ακολουθα και μου κανει εντυπωση πραγματικη!

Απ'το 1866 εως το 1892 η ιδιωτικη εταιρεια ντεντεκτιβ Πινκερτονς ειχε ιδιωτικο στρατο συνηθως αποτελουμενο απο μεταναστες που χτυπουσε απεργιες εργατων σε διαφορες βιομηχανιες. Συνολικα επεμβηκαν σε 70 διαφορετικες απεργιες.

ΤΟ 1884 ο Καρνιγκι ενας απ'τους πρωτους μεγιστανες του κεφαλαιου στην Αμερικη ειχε φερει απεργοσπαστες να σπασουν την απεργια των Ουγγρων-Σλαβων σε ενα απ'τα ανρθακωρυχια του, και το 1891 Ιταλους να σπασουν την απεγια των Ουγγρων-Σλαβων.

Οι πιο πολλοι ντεντεκτιβ απεργοσπαστες ειταν μεταναστες και ουσιαστηκα χτυπηγαν αλλους... μεταναστες.

Η εταιρεια αυτη ουσιαστηκα δημιουργησε την πρωτη αστυνομικη-συνομοτικη και συναμα τρομοκρατικη επιχειρηση βαζοντας μπομπες και λεγοντας οτι φταινε τα συνδικατα ετσι δημιουργωντας κλιμα κατα των συνδικατων για συλληψεις.

http://www.pbs.org/wgbh/amex/carnegie/sfeature/mh_blue.html
http://www.kpinkerton.com/pinkerton.htm

Η DHL-λογιστικη οπως και η Group 4 χρησιμοποιουν τωρα την ιδια λογικη. Οπου γινει απεργια η κοντρα με την εργοδοσια αφου αρνηθει η εργοδοσια μηδαμινες αυξησεις του 2.4% οπως στην προσφατη απεργια φερνει εκατονταδες εργατες-απεργοσπαστες και τους σπρωχνει μεσα στις δουλειες με το ετσι θελω. Παντου εχει πεσει η γραμμη εαν δεν γουασταρεις τη δουλεια αυτη πηγαινε αλλου να βρεις.

http://www.wrp.org.uk/news/1766&mode=&order=0&thold=0

No comments: