Monday, December 04, 2006

Τηλεμαραθωνιος Φτωχων Ελληνων=Ποιος ο Σκοπος;

Η ΕΡΤ προβαλλει τηλεμαραθωνιο για τους 'ελληνες' οπως του αποκαλει της νοτιας αλβανιας και της νοτιας ρωσιας. Πως δεν βρηκαν και τους ελληνες του Αφγκανισταν, τους απογονους του Μεγα Αλεξανδρου δεν μας λενε.

Ειχαν ενα αμερικανο και ειπε οτι θελει οι ελληνες να ειναι σαν τους εβραιους! Δεν πειναει κανενας εβραιος λεει ανα της υφηλιου. Ετσι πρεπει να ειναι και οι ελληνες. Δημιουργουν τις νεοταξικες τυψεις του συγχρονου πολιτη. Του 'προοδευτικου' που θα συναγωνιζεται για τα ποσα προσφερε στον τηλεμαραθωνιο η οπως κανουν στο εξωτερικο να αγοραζει περιβραχιονα για το τελος της πεινας στην ...Αφρικη.

Το οτι υπαρχουν ελληνες που πεινανε δεν το αμφισβητη κανεις. Υπαρχουν ομως και εντως συνορων. Που αποσκοπουν λοιπον ολα αυτα? Στην δημιουργια κλιματος για την αλλαγη συνορων. Εαν προσεξει κανεις η 'εθνικιστικη δεξια' μιλαει εδω και μερικα χρονια για τους Βορειοηπειρωτες. Τωρα οι εκκλησεις τους προκειται να γινουν πραξεις, εθελοντισμου στους κατοικους της Νοτιας Αλβανιας. Δεν μιλουσαν ομως για κατοικους της Νοτιας Ρωσιας. Που σημαινει οτι αφου οργανωνεται απ'τον νεο σταρ τον αριστεριστων την αντιρατσιστρια Ντορα καπου αποσκοπουν ολα αυτα?

Στην εισαγωγη εκκατονταδων χιλλιαδων απ'τη Ρωσια, τη δημιουργια κλιματος για εισοδος της Αλβανιας της ΕΕ, την συνεχιση των διασπαστικων τασεων της νεας ταξης για μικρα και αδυναμα προτεκτορατα...

Βαγγέλη,σχετικά με το θέμα της Βορείου Ηπείρου,τις εξελίξεις στην περιοχή και τις θέσεις των Ελλήνων εθνικιστών,τουλάχιστον αυτών που μιλούν για Βόρειο Ήπειρο και αλύτρωτες πατρίδες,επειδή ανήκω σε αυτούς,μπορώ να σου δώσω κάποιες απαντήσεις για το θέμα.
Αρχικώς,είμαστε ρομαντικοί με τις αλύτρωτες πατρίδες,αλλά η βασική μας έγνοια επί αυτού,στην πραγματικότητα,είναι οι Έλληνες των περιοχών αυτών να μπορούν να έχουν την ελευθερία να δηλώνουν Έλληνες και να μπορούν να διατηρήσουν την εθνική τους συνείδηση και τις παραδώσεις τους.
Ναι,ευελπισθούμε κάποια στιγμή,είτε αυτήν είναι αύριο,είτε μετά από χιλιάδες χρόνια να ξαναενωθούν με τη μητέρα πατρίδα.
Δεν υποστηρίζουμε να κάνουμε άσκοπους πολέμους,αλλά δε θα πούμε και όχι στην όποια περίπτωση απελευθερώσεώς τους,από όπου κι αν αυτή προέρχεται.
Τώρα θα πεις ότι επιβεβαιώνεσαι στο ότι εμείς "είμαστε υποστηρικτές των σχεδίων των ΗΠΑ".
Όχι,δεν είμαστε. Κάνεις λάθος. Οι ΗΠΑ έχουν σχέδια σε βάρος της πατρίδος μας και γι' αυτό το λόγο τις θεωρούμε εχθρό μας. Αυτό όμως,δε σημαίνει ότι εαν για τους δικούς τους λόγους,αποφασίσουν τη διάλυση της Τουρκίας,της Αλβανίας εμείς θα αντιταχθούμε σε αυτό. Στο κάτω κάτω,μην ξεχνάς ότι η Τουρκία και η Αλβανία,ήταν μέχρι χθες ήταν τα αγαπημένα παιδιά των ΗΠΑ. Το ότι ένας μαφιόζος,αποφασίζει να σκοτώσει έναν έμπορο ναρκωτικών επειδή αυτός του είναι άχρηστος,δε σημαίνει ότι ο έμπορος ναρκωτικών είναι "καλός". Ούτε άξίζει τις όποιας αλληλεγγύης επειδή πλέον είναι εχθρός του μαφιόζου. Πολύ απλά,ο έμπορος ναρκωτικών,έκανε κι αυτός εγκλήματα. Διέπραξε ύβρη και τώρα τον περιμένει η νέμεσις. Το ότι αυτήν έρχεται μέσω του ιδίου του του αφεντικού,δεν αναιρείται το ότι είναι νέμεσις.
Με άλλα λόγια,η Τουρκία και η Αλβανία,ήταν οι υπηρέτες των ΗΠΑ στην περιοχή (βλέπε Κύπρος,Κόσσοβο κλπ). Το ότι οι ΗΠΑ πλέον θέλουν να τις καταστρέψουν,δε σημαίνει ότι η Τουρκία και η Αλβανία είναι "καλές". Άλλωστε,όπως γράφεις και στην υπογραφή σου "ο εχθρός του εχθρού μου,δεν είναι απαραίτητα φίλος μου"!!! Γιατί λοιπόν,"φίλη" η Τουρκία και η Αλβανία;
Κι επαναλαμβάνω,τις αλύτρωτες πατρίδες,δεν τις θέλουμε επειδή οι ΗΠΑ θέλουν να διαμελήσουν τις χώρες αυτές. Τις αλύτρωτες πατρίδες,ανέκαθεν τις θέλαμε,δε θα τις αρνηθούμε τώρα,επειδή οι ΗΠΑ έχουν τα Χ σχέδια. Αυτό επαναλαμβάνω,δε σημαίνει ότι είμαστε "φιλοαμερικανοί".
Για να γίνω ποιό κατανοητός,θα αναφέρω το παράδειγμα του Ιράν,του αντιστασιακού Ιράν,που τόσο θαυμάζεις!
Το διεθνές δικαστήριο (οι ΗΠΑ δηλαδή),αποφάσισε τη θανατική καταδίκη του Σαντάμ. Ποιά ήταν η θέση του αντιστασιακού Ιράν,του αντιαμερικανικού Ιράν,του Ιράν που κινδυνεύει από τις ΗΠΑ στο θέμα του Σαντάμ;
Πολύ απλά,το αντιστασιακό-αντιαμερικανικό Ιράν,δέχτηκε με ικανοποίηση την απόφαση καταδίκης του Σαντάμ από το διεθνές δικαστήριο (τις ΗΠΑ δηλαδή).
Τί σημαίνει αυτό; Σημαίνει μήπως ότι τα λόγια περί αντιστασιακού-αντιαμερικανικού,δεν είναι άλλο παρά μια χοντρή πατάτα; Όχι βέβαια!
Μήπως σημαίνει ότι το Ιράν,τη στιγμή που αποδέχτηκε με ικανοποίηση την απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου (ΗΠΑ) για καταδίκη του Σαντάμ,"είναι όργανο των Αμερικανών"; Είναι δυνατόν,το Ιράν που εχθρεύεται τις ΗΠΑ,που κινδυνεύει από αυτές,να αποτελεί "όργανο των Αμερικανών",επειδή αποδέχτηκε την απόφαση των ΗΠΑ,για καταδίκη του Σαντάμ; Σαφώς όχι!
Πολύ απλά,το Ιράν,αποδέχτηκε την τιμωρία ενός εχθρού του και τίποτε παραπάνω! Ίσως μάλιστα,δεν ξέχασε ότι κάποτε ο Σαντάμ,είχε συνεργαστεί με τις ΗΠΑ εναντίων του!!!
Παρ' όλα αυτά,το Ιράν παραμένει μια αντιστασιακή-αντιαμερικανική χώρα!
Το ίδιο κι εμείς! Οι ΗΠΑ είναι εχθρός μας και σε καμμία περίπτωση "φίλος μας". Τα σχέδιά τους για Μακεδονία-Θράκη-Αιγαίο-Κύπρο και για όλη την Ελλάδα,τις καθιστούν εχθρό μας και μόνο και σε καμμία περίπτωση "φίλο" μας,ούτε "σύμμαχό" μας,ούτε και επιθυμούμε την οιαδήποτε συμμαχία μαζί τους σε κάποιο θέμα! Απλά και μόνο,πολύ απλά,δε θα υποστηρίξουμε τα μέχρι χθες προτεκτοράτα των ΗΠΑ επειδή σήμερα τα χάλασαν στη μοιρασιά μαζί τους.Άλλωστε,οι εχθροί των εχθρών μας,δεν αποτελούν απαραίτητα φίλους μας. Δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό από ότι κάνει το Ιράν στο θέμα του Σαντάμ,το αντιστασιακό-αντιαμερικανικό Ιράν!
Αυτά σαν ξεκαθάρισμα των θέσεών μας σε ότι αφορά τις ΗΠΑ και κάποιες γεωπολιτικές εξελίξεις (όχι όλες,κάποιες).


Τώρα,σχετικά με την εκπομπή για την οικονομική ενίσχυση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και των χωρών τις πρώην ΕΣΣΔ,θα συμφωνήσω μαζί σου ότι δεν πρόκειται απαραίτητα για ουσιαστική βοήθεια. Το ελληνικό κράτος,θα μπορούσε να είχε μεριμνήσει για αυτούς.
Η χθεσινή εκπομπή,ίσως να αποτελεί μια απάτη,καθότι,πολύ φοβούμαι,ότι τα λεφτά που δώθηκαν,ίσως δε φτάσουν στον τελικό τους προορισμό,αλλά καταλήξουν στις τσέπες κάποιων!
Ούτε κι εγώ έχω καμμιά εμπιστοσύνη στον Άντριου Άθενς,ο οποίος,τόσα χρόνια,ως πρόεδρος του ΣΑΕ,αντί να βοηθήσει τον Ελληνισμό,στις ΗΠΑ και το εξωτερικό,έκανε το αντίθετο. Το μόνο που έκανε,ήταν να προωθεί τα σχέδια της πολιτκής των ΗΠΑ,στους Έλληνες πολιτικούς. Ευτυχώς,η θητεία του ως προέδρου του ΣΑΕ,τελειώνει...
Ελπίζω ο διάδοχός του,να βοηθήσει τον Ελληνισμό και να μην είναι σαν τα μούτρα του Άθενς!

_XRHSTOS_



Δεν μιλησα ιδιαιτερα για την Βορεια Ηπειρο....
ερωτησεις εκανα για το που αποσκοπουν ολα αυτα? Δεν το ξερω το θεμα ιδιαιτερα ουτε εχω κατση να το μελετησω. Αυτοι που το ξερουν ας παρουσιασουν στοιχεια, θεσεις προβληματισμους για το ζητημα αυτο.

Υπο αυτη την αποψη καλοπροαιρετα θα πρεπει να κοιτας της επισημανσεις μου για συζητηση, οχι αποκρυσταλλωμενες θεσεις. Το προβλημα που εχω εγω ειναι το ποιος ωριζει ποιος ειναι ελληνας και ποιος οχι? Υπο το πρισμα της παγκοσμιοποιησης και τις μετακινησεις πλυθησμων υπαρχειη πιθανοτητα να οριζονται διαφοροι ελληνες, οπως εκαναν και οι εβραιοι του Ισραηλ φερνωντας μαζες απ'την πρωην ΣΕ στο Ισραηλ. Το ιδιο σκοπευουν να κανουν και εδω?
Πιστευεις οτι υπαρχουν τοσοι πολλοι ελληνες στην πρωην ΕΣΣΔ?

Τα συνορα με την Αλβανια ειναι ξεφραγκο αμπελι εδω και χρονια. Εαν οι ελληνες εκει ηθελαν να ερθουν στη μητερα πατριδα τι τους σταματαει?

Μηπως η κυβερνηση της Αθηνας χρησιμοποιηση την τραγικη κατασταση των ελληνων αυτων για να προβαλλουν και οι Τουρκοι ερανο για τους 'δικους' τους της Θρακης? Τα ιμπεριαλιστικα κεντρα εχουν 200 χρονια ιστορια στο διαιρει και βασιλευει. Τωρα οι ντοπιοι εκφραστες τους το ιδιο παιχνιδι παιζουν.

Οταν προβαλλουν λοιπον ενα αμερικανο αρχινεοταξιτη στην ΕΡΤ που ξερεις και το ονομα του βλεπω, σαν το μοντελο προς μιμηση εχουμε φτασει ουσιαστηκα τον πατο. Ειμαστε σε βοθρο και δεν το αναγνωριζουμε.

Τωρα για το Ιραν, ξεχνας οτι ο Σανταμ εκ μερους των Αμερικανων αρχισε πολεμο με δαυτους. Δεν ξερω πως ειπαν οτι ευχαριστουνται για την αποφαση αλλα οσο καθαρμα και να ηταν οι αμερικανοι δεν εχουν λογο σε ξενη χωρα. Η προσοπικη μου αποψη περι του ζητηματος ειναι οτι δεν ειναι ο Σανταμ εξ'αλλου και ολοι κερδιζουν με το ...θανατο του.

Στο πρώτο σκέλος,έδωσα μια απάντηση,όχι για το συγκεκριμένο θέμα,αλλά για το ποια είναι η θέση όσων εξ ημών πιστεύουν στις αλύτρωτες πατρίδες,καθότι η απορρία για τη θέση αυτήν έχει εκφραστεί πολλές φορές.

Για το το θέμα της εκπομπής για τους Έλλήνες της Ρωσσίας και των υπολοίπων χωρών της πρώην ΕΣΣΔ,όπως και της Βορείου Ηπείρου,αυτό που επιθυμώ,είναι η διατήρηση της εθνικής τους συνειδήσεως και των παραδώσεών τους.
Συμφωνώ μαζί στο ότι όποιος δηλώνει Έλληνας,δεν είναι απαραίτητα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι πολλοί (όχι όλοι!) από τους ανθρώπους που ήρθαν από Αλβανία και χώρες της πρωήν ΕΣΣΔ,δεν είναι Έλληνες,αλλά δήλωσαν Έλληνες,μόνο και μόνο,για να πάρουν υπηκοότητα. Γι' αυτό το λόγο,οι έλεγχοι σε όσους δηλώνουν ελληνική καταγωγή,θα πρέπει να είναι ποιό αυστηροί.

Σε ότι αφορά βέβαια τους ελληνικούς πληθυσμούς της Βορείου Ηπείρου και της πρώην ΕΣΣΔ,είναι νομικώς αναγνωρισμένοι ως τέτοιοι. Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου,είναι γηγενείς κάτοικοι εκείνων των περιοχών ενώ οι Έλληνες της πρώην ΕΣΣΔ,είναι πρόσφυγες σε εκείνες της χώρες,που κατάγονται από τον Πόντο και κατέφθασαν εκεί,μετά τους διωγμούς από τον Κεμάλ.


Ο Άντριου Άθενς,πρόεδρος του ΣΑΕ,είναι γενικά γνωστός. Δεν είναι "καινούργιο φρούτο",αλλά παλιό.

Σχετικά με το Ιράν,το Ιράν ανακοίνωσε την ικανοποίησή του πουθ τιμώρησαν έναν εχθρό του. Έστω κι αν την τιμωρία στο Σαντάμ,την επέβαλαν οι εχθροί του Ιράν.
Δεν ασχολούμαι με το αν ο Σαντάμ ήταν κακός δικτάτορας. Ούτε και το ότι ήταν κακός δικτάτορας,δίνει σε καμμία το "δικαίωμα" στους Αμερικανούς,να κάνουν επέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας.
Είμαι κατά του θανάτου του Σαντάμ Χουσείν,γιατί συνελήφθη αγωνιζόμενος για την πατρίδα του,ενάντια στη Σιωνιστική υπερδύναμη.
Αυτό όμως που επισημαίνω,είναι ότι το Ιράν,παρά την έχθρα του με τους Αμερικανούς,επικρότησε την καταδίκη του Σαντάμ,απλά και μόνο γιατί τον θεωρούσε εχθρό του,ενώ θα μπορούσε να εναντιωθεί στην καταδίκη του για αντιαμερικανικούς λόγους. Η θέση του Ιράν για την καταδίκη του Σαντάμ,είχε ανακοινωθεί από τα δελτία ειδήσεων.


_XRHSTOS_

Συνεχιζεται...
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=888&highlight=

No comments: