Saturday, May 27, 2023

Ψηφιστε Αναχώματα γιατί Χανόμαστε;



 Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Γιάνης Μπαρουφάκης πόσα θεωρούν ότι είναι τα φύλα; 63; Ή υπερθεματίζουν και τα βγάζουν 78; Την κριτική στην ευρωλαγνεία μήπως θα την κάνουν από θέσεις ευρωπρωκτικότερες του ευρώπρωκτου βλαΚούλη; Η αντιπρότασή τους στο φετιχισμό του Ευρώ ποια είναι; ο φετιχισμός του ντόλαρ; Για τα πράσινα άλογα της ανάπτυξης έχουν ποτέ εκφράσει αντίρηση, ή υπερθεματίζουν και εκεί; Μήπως κατά τύχη υποστηρίζουν την απόφαση του διεθνούς ΝΑΤΟϊκού δικαστηρίου ενάντια στον Πούτιν; Μήπως και εκεί υπερθεματίζουν;

Το (ελεγχόμενο ως ανακριβές) εκλογικό αποτέλεσμα είναι όντως φρικιαστικό. Η λύση όμως δεν είναι να στήσουμε οι ίδιοι αναχώματα. Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Και το καλό στην περίπτωση αυτή είναι ότι ο Ελληνικός λαός θα εξωθηθεί να αναζητήσει μη κυνοβουλευτικές λύσεις. Ας μη στήσουμε μπροστά του φαντάσματα.

Θα μπορούσα, για λόγους τακτικής και μόνον, να συζητήσω μία ψήφο σε συστημικά μορφώματα όπως η πλεύση ελευθερίας και το Diem 25. Ελάχιστη προϋπόθεση όμως θα ήταν να αμφισβητήσουν το φερόμενο ως εκλογικό αποτέλεσμα και να απαιτήσουν μέτρα διασφάλισης της γνησιότητας των αποτελεσμάτων. Αφού δεν κάνουν ούτε καν αυτό, αντιός αμίγος.

Και βέβαια το ότι ο Βελόπουλος, ο άλλος παπάς, η Ζωίτσα και ο Μπαρούφας (με τη στήριξη του Στρατούλη και το εκτόπισμα του Λεουτσάκου) θα εμποδίσουν το βλαΚούλη να αλωνίζει είναι ανέκδοτο. Αν χρειαστεί, ο βλαΚούλης έχει καβάτζα τις έδρες του Τσίπουρα, του Ανδρουλάκη και του Κουτσούμπα, που απέδειξαν επί 4 χρόνια ότι όταν χρειάζεται είναι βασιλικότεροι του βασιλέως. Το μόνο που μπορούν να (προσπαθήσουν να) κάνουν υπό τις συνθήκες αυτές οι προαναφερθέντες είναι να εξωραΐσουν το μπουρδέλο με το αζημίωτο.
Αλφονιους

No comments: