Tuesday, May 23, 2023

Πλαστή η "νίκη του Κούλη"

Πλαστή η "νίκη του Κούλη", αυτό σχεδόν βοά. Ακατανόητο από πού προέκυψαν οι 152.100 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ψήφοι που προστέθηκαν στον αριθμό ψήφων του 2019, με την Αποχή παράλληλα να μην αυξάνεται αλλά να πέφτει και λίγο. Με δεδομένα τα όσα συνέβησαν κατά τα 4 χρόνια που προηγήθηκαν: Lockdown, "υγειονομικός" φασισμός, κατάρρευση της οικονομίας...Πραγματικός «κατακλυσμός του Κουλο - Νώε» (το τελευταίο δικό μου!) 

ΑΠΟ ΠΟΥ «ξεφύτρωσαν» οι επιπλέον ψήφοι. Είναι ψήφοι ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ; Είναι αποτέλεσμα ΝΟΘΕΙΑΣ; (Οι ενδείξεις και οι υποψίες για κάτι τέτοιο που επέκειτο έδιναν και έπαιρναν εδώ και μέρες.) Είναι αποτέλεσμα του πολύ λογικού γεγονότος ότι όταν κάποιος έχει να επιλέξει ανάμεσα στο αυθεντικό (ΝΔ) και στην απομίμηση (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ)...επιλέγει το πρώτο; Είναι συνδυασμός όλων αυτών; Είναι κάτι άλλο; Όλα αυτά μένει να προσδιοριστούν. 

Υπάρχει όμως άλλο ένα ερώτημα: Έχει γίνει κατ' επανάληψη η εκτίμηση ότι το 4ο Ράιχ έχει την απαίτηση για μια κυβέρνηση συνεργασίας κατά την επόμενη περίοδο. Ότι τα σχέδια και οι απαιτήσεις που έχουν μπροστά τους δεν επιτρέπουν τον χειρισμό από ένα σχήμα που θα βάζει τον εαυτό του «απέναντι σε όλους τους άλλους», όσο και αν «όλοι οι άλλοι» δεν είναι παρά «μια απ' τα ίδια». Όσο ίδιοι και απαράλλαχτοι με την κυβέρνηση κι αν είναι οι «αντίπαλοί της» το να τους έχεις «στην απ' έξω» και «απέναντί σου» βγάζει αναπόφευκτα ό,τι «αντιπολιτευτικό» μπορεί να βγει από αυτούς. Πράγμα πολύ επικίνδυνο σε μια κατάσταση που μια σπίθα (έστω και αθέλητη) είναι αρκετή για να κάνει τις μάζες να πάρουν φωτιά...
...

Αλλά ξαφνικά το «κολπατζίδικο αποτέλεσμα» (όπως και αν μεθοδεύτηκε, όπου και αν οφείλεται) εμφανίζεται να στρέφεται κατά 180 μοίρες ΕΝΑΝΤΙΟΝ του μέχρι τώρα διαφαινόμενου σχεδίου για σχήματα συνεργασίας. Ο Κούλης αναγορεύεται «αδιαμφισβήτητος θριαμβευτής και ηγεμόνας της πολιτικής ζωή» (ΑΥΤΟ το image χτίζεται με το ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΦΤΙΑΧΤΟ «αποτέλεσμα») και ανοίγει τα πανιά του για την θέση του «Έλληνα Erdogan». Που «θριάμβευσε εναντίον όλων» - δυνάμεων και γεγονότων - και απαιτεί πλέον κραταιά αυτοδυναμία και μονοκρατορία. Παταγώδης κωλοτούμπα στα σχέδια του 4ου Ράιχ, καθώς ο Κούλης, σε αντίθεση με τον συνάδελφό του στην άλλη όχθη του Αιγαίου κάθε άλλο παρά υπάρχει πιθανότητα να ορθωθεί απέναντι στα σχέδια των διεθνών επικυριάρχων. Οποιαδήποτε αλλαγή - ΑΝ υπάρχει τέτοια! - στα σχέδια ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. Οι Η.Π.Α. και η Ε.Ε. έκριναν ότι θέλουν, στην παρούσα φάση, να ρίξουν τον Κούλη (τον αρκετά ΚΟΠΑΝΟ ώστε να δεχτεί τέτοιον ρόλο, και μάλιστα με μειδίαμα από το ένα αυτί μέχρι το άλλο...) σε ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ΟΛΟΜΟΝΑΧΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ. 

 ΠΟΥ οφείλεται αυτή η «έκτακτη αλλαγή σχεδίων» - ΑΝ είναι τέτοια; ΤΙ ΑΛΛΟ συνέβη ώστε να την προκάλεσε; 

Αυτό που συνέβη ήταν η (κάπως «βιαστική») παραδοχή όσον αφορά τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας. Η παραδοχή χτες ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ CNN ότι «το Μπαχμούτ πέρασε υπό τον έλεγχο των Ρώσων». Μια παραδοχή που τώρα προσπαθούν να την «μαζέψουν» λέγοντας ότι «επιχειρούν να το περικυκλώσουν», ότι «ελέγχουν ακόμα κάτι λίγο στα ανατολικά» κ.ο.κ. (Ενώ μέχρι πριν 3 ημέρες η «είδηση» ήταν ότι «η Ουκρανία έχει τρέψει τους Ρώσους σε φυγή», ότι «έχει απελευθερώσει σχεδόν την μισή πόλη»...Και άλλα παρόμοια.) 

 Η είδηση δεν είναι νέα. Η πτώση του Μπαχμούτ είναι δεδομένη εδώ και καιρό. Νέο είναι ότι οι Η.Π.Α. και η μαριονέτα τους (Ζελένσκι) αποφάσισαν να το παραδεχτούν. Με άλλα λόγια ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΟΥΝ. Απλά υπήρξε εκ των υστέρων η σκέψη ότι «δεν έπρεπε να το κάνουν τόσο βιαστικά και...ανασούμπαλα». Αλλά τα όσα έχουν ειπωθεί για την εξελισσόμενη μάχη σε αυτό το "Νέο Στάλινγκραντ" δείχνουν ότι η συνθηκολόγηση είναι πλέον ορατή. Ζήτημα ημερών ίσως. Ιδίως αν λάβει κανείς υπ' όψη και τις εξελίξεις στις τράπεζες και στο ζήτημα του εσωτερικού χρέους των Η.Π.Α. που φέρονται ότι «κινδυνεύουν με στάση πληρωμών». 

 Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτά τα τελευταία με τις ελληνικές εκλογές; Πολύ απλά: Η συγκυρία είναι εντελώς ακατάλληλη για να κάψουν βιαστικά το χαρτί της συγκυβέρνησης – αν υποτεθεί ότι διαθέτουν κάτι τέτοιο. Την στιγμή που θα γίνει πραγματικότητα η συνθηκολόγηση του NATO, την στιγμή που ο Biden θα αρχίσει να ζητάει από τον Πούτιν να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «κρατώντας, αν επιμένει, και κάτι από τα εδάφη που απέκτησε» (το τι θα δεχτεί ο δεύτερος είναι μια άλλη ιστορία!) εκείνη την στιγμή όποιος είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα «κινδυνεύει να αχθεί ως αμνός επί σφαγή». Κινδυνεύει να ξεσπάσει επάνω του ανεξέλεγκτη θύελλα, τόσο από τον κόσμο που θα «φορτώνει» χρόνια τώρα, όσο και από συστημικές δυνάμεις και πρόσωπα που θα ψάχνουν εσπευσμένα για «αποδιοπομπαίο τράγο». Για κάποιον που θα βάλλουν μπροστά με την ελπίδα να γλιτώσουν οι ίδιοι. Και ΠΟΙΟΣ θα ήταν καλύτερος με τα νυν δεδομένα από τον Κούλη; Τον κατ’ εξοχήν διαθέτοντα το IQ που απαιτείται ώστε να μην του κόψει να πράξει όπως ο Κώστας Καραμανλής το 2009, όταν αντί να δεχτεί να εμπλακεί στην αναμέτρηση που απαιτήθηκε για την επιβολή των Μνημονίων, προτίμησε να τραπεί σε φυγή έγκαιρα. Χωρίς να αναζητήσει «θριάμβους» όπως ο νυν διάδοχός του… 
Obelix _________________

No comments: