Sunday, February 14, 2021

Πανδημία , Μάριο Ντραγκι και άλλοι σωτηρες

Όποιος δεν έχει καταλάβει ακόμα ποιοι μηχανισμοί επέβαλλαν την "πανδημία" ας κοιτάξει στην γειτονική Ιταλία.

 Ετσι εκεί επιτελέστηκε μια μέγιστη "δημοκρατική"διαδικασία μετά την "αποχωρηση" του κεντροαριστερού Ρεντζι και την πτώση της κυβέρνησης Κόντε. Διοριστηκε ο γνωστός εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού διευθυντηρίου ο Μάριο Ντραγκι πρωθυπουργός της Ιταλίας με διακομματική συναίνεση. Ειναι ο μόνος που μπορεί να "σώσει"την χώρα από την πανδημία και την "υγειονομική" κρίση. Αυτο αποφάσισε η κονφιντουστρια δηλ ο ΣΕΒ της Ιταλίας .Έτσι η Ιταλία λόγω "πανδημίας"και για το "καλό"του λαού της οδεύει στην χρεοκοπία εμμέσως μιας νέας δικτατορίας επιβεβλημένης από το ευρωγερμανικο διευθυντήριο.

Σας θυμίζει κάτι εδώ; Το έδαφος είναι ήδη στρωμένο όπως και στην Ιταλία για την επιβολή δικτατορίας απροκάλυπτης. Ενα χρόνο επιβαλλομενης "πανδημίας" μπορεί να σας πείσει. Καθε άλλο παρά υγειονομική κρίση θυμηζει αυτό που βιώνουμε ένα και πλέον χρονο.

Απαγορευσεις κυκλοφορίας ,εξοντωτικά πρόστιμα ,καθημερινός φόβος και τρομοκρατία. Και από κοντά απολύσεις ,τηλεργασια ,τηλεκπαίδευση απαγορεύσεις συναθροίσεων, διαδηλώσεων αστυνομοκρατια παντού, χαφιεδισμος και επιβολή της μάσκας φίμωτρο. 

Ολα αυτά μας δείχνουν και στην Ιταλία και εδώ, ποιοι μηχανισμοί επέβαλλαν την ψευτοπανδημια ,ποιοι κρύβονται πίσω από το απατηλό κατασκευασμα-φοβητρο που βαφτίστηκε κοβιντ19. 

Ειναι οι ίδιοι αυτοί μηχανισμοί που επέβαλλαν τον Ντραγκι στην Ιταλία οι ίδιοι που κρύβονται πίσω από το ανδρείκελο Μητσοτάκη στην χώρα μας. Δηλαδη οι μηχανισμοί του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού -ιμπεριαλισμου με στόχο το ξωπεταγμα των ζωντανών παραγωγικών δυνάμεων της εργασίας και της μικρής παραγωγής έξω από την παραγωγική διαδικασία Πίσω από την επιβολή της τηλεργασιας και τηλεκπαίδευσης κρύβεται η επιβολή των νέων σχέσεων παραγωγής και εκπαίδευσης κάτι που σημαίνει περισσότερες απολύσεις λιγότερους εκπαιδευτικούς στα σχολεία και στα πανεπιστήμια και συναφή ανάδειξη από αυτή την διαδικασία μιας νέας ελίτ που θα στελεχώσει πιο αποτελεσματικά το παγκ.καπιταλιστικο σύστημα. Ενα σύστημα όπου θα στηρίζεται στην εξουσία των πιο ειδικευμένων ,μιας υπερεθνικής παγκ.ιμπεριαλιστικης ελίτ. 

Και από την άλλη οι λαοί πεταγμενοι στο περιθώριο της ιστορίας,έθνη σε μια νέου τύπου ιμπεριαλιστική νεοαποικιοποιηση .Ο νέος Ντραγκι είναι ήδη εδώ. Οι λύσεις οι αντιλαϊκές και αντεθνικές στην χώρα μας ψήνονται ήδη στα παρασκήνια. Ο Μητσοτάκης ελέω "πανδημίας "και στην ουσία μιας απροκάλυπτης δικτατορίας, ως εκπρόσωπος της ντόπιας ξενοδουλης και μεταπρατικης ολιγαρχίας και των υπερεθνικών παγκοσμιοποιητικων κεντρων της δυσης, κανει χρυσές "δουλειές". Ήδη ψηφίζονται ένα ένα όλα τα μνημονιακα νομοσχέδια της προηγούμενης δεκαετίας .Εκτός αυτού η δεξιά μαζί με τα σοσιαλδημοκρατικά συνεταιρακια(ΣΥΡΙΖΑ,Κιναλλ, Μερα25 αλλα και την συναίνεση του ΚΚΕ) διαμορφώνεται το πλαίσιο της νέας επιβαλλομενης χρεοκοπιας. 

Μας πάνε ξεκαθαρα σαν έτοιμο σφαχταρι, ως λαό και ως χωρα συνολικά για ένα συνολικο εθνικό και κοινωνικό ξεπουλημα. Το νέο μνημόνιο λέγεται κοβιντ. Ηδη ξεπουλανε οτι απέμεινε από τις ενεργειακές δομες ,ηλεκτρισμό, νερό, βουνά στους Γερμανούς κι όχι μόνο για "βιώσιμες πηγές ενέργειας" αλλοστε πιέζει και το μπλοκ της λεγόμενης "κλιματικηςαλλαγης" δηλαδή νέες μπίζνες για το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, ενω το σπουδαιοτερο, οι λεγόμενες "διερευνητικής". Πίσω από τις κλειστές κουρτίνες και την ατέλειωτη κορονο συζητηση,κρύβεται η κρυφή συμφωνία για μοίρασμα του Αιγαίου της Κύπρου και της Θράκης ,υπό ευρωατλαντικη εποπτεία όλα αυτά στο στρωμένο έδαφος ελέω μεταναστευτικού, της περαιτέρω προσπάθειας αλλαγής πληθυσμών και συνακόλουθα της γκριζοποιησης Αιγαίου Θράκης και της Κύπρου (πενταμελής).

Ο νέος εποικισμός συντελείται ήδη ενώ η Θράκη φιλοξενεί όπως και η υπόλοιπη χώρα, αμερικανικά στρατεύματα κατοχής ,ξεπούλημα της αμυντικής βιομηχανίας σε Αμερικανούς και Εβραίους δηλαδή κανονική τιμαριοποιηση.

Στην ουσία η χώρα μας είναι ήδη υπό διεθνή ιμπεριαλιστικό έλεγχο. Για αυτούς τους λόγους λοιπόν η "πανδημία" είναι ,όχι πρόσχημα (όπως αρέσκεται να λέει η "αριστερά") αλλα το εργαλείο επιβολής των ορεξεων του παγκ.καπιταλισμου-ιμπεριαλισμου πάνω σε χώρες και λαούς με προφανή στόχο την συγκέντρωση πλούτου σε ολοένα και λιγότερα χέρια παγκόσμια αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Αλλα αυτό δεν γίνεται έτσι ανέφερα. Με κορμό τα εμβόλια θανάτου των πολυεθνικών διεξάγεται ένας διεθνής ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός, ένας νέος παγκ.ιμπεριαλιστικος πόλεμος με κεντρικούς πόλους σύγκρουσης ΗΠΑ ,ΕΕ ,Κίνα ,Ρωσία για το ποιες εταιρείες θα θυσαυρισουν από τα εκατομμύρια ανθρώπων πειραματόζωων σε όλο τον πλανήτη. Αυτα είναι χονδρικά τα συμπεράσματα για το ποιοι κρύβονται πίσω από την ψευτοπανδημια Ένα είναι σίγουρο, βρισκόμαστε σαν χώρα ενόψει επιβολής νέων αντιλαϊκών λύσεων έως ότου ο Μητσοτάκης διεκπεραίωσει τις εντολες που έχει πάρει από τα ξένα κυρίως γερμανικά αφεντικά και γενικά το μπλοκ της παγκοσμιοποίησης. 

Οι πρόσφατες δηλώσεις και αρθρογραφία της Σακελλαρολπουλου περί "τυραννιας της πλειοψηφιας" όπως και του Βενιζέλου ήδη από πέρσι περί άλλων κυβερνητικών λύσεων, καθώς και το έδαφος της καταστολής ,η διαμόρφωση νέων αστυνομικων παραστρατιωτικών σωμάτων ,όλα αυτά οδηγουν σε λύσεις τύπου Ιταλίας. Και για αυτά η αριστερά δεν λέει κουβέντα. 

Συναινει στην απάτη της πανδημίας, στην εμβολιαστικη τρομοκρατία .Δεν λέει κουβέντα εδώ και ένα χρόνο για την ουσιαστική καθημερινή καταστολή σε όλα τα επίπεδα αλλά δίνει τπλαην "μάχη"σε ένα επίπεδο ενός ιδιότυπου ρεφορμιστικου συνδικαλισμού, υιοθετώντας τα υγειονομικά προτοκολλα καταστολής ενώ παραπλανα και αποπροσανατολίζει το λαϊκό κίνημα με την υιοθέτηση του λεγόμενου "υγειονομικού πλαισίου" μην βλέποντας παρά πέρα.

Η αποδοχή επί ένα χρόνο όλων των μέτρων πανδημικης καταστολής όπως η ποινικοποίηση των απλών κοινωνικών συναθροίσεων οικογενειακών αλλά ακόμη και σε εκκλησίες, οι διαφορές ΠΝΠ που επιβλήθηκαν εδώ και ένα χρόνο δεν απασχόλησαν την αριστερά, κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική. Ειναι συνυπεύθυνη ακόμα και για την αποδοχή των απαγορεύσεων κυκλοφορίας. Δεν μπορεί να μιλά για το σπουδαστικο της ασφάλειας στις σχολές όταν επί ένα χρόνο αλλά και τώρα αποδέχτηκε σιωπηρά την υγειονομική δικτατορία Μητσοτάκη και επιστημόνων, ειδικών.
Αναγκαια και ικανή προϋπόθεση λοιπόν για να μην περάσουν οι νεες αντιλαικες λύσεις ,είναι μια γνήσια σοσιαλιστική αριστερά και ένα παλλαϊκό μέτωπο αγώνας και προοπτικής που θα βάλει άμεσα το ζήτημα της κατάργησης όλων των πανδημικωκατασταλτικων μέτρων, άμεση κατάργηση των προστίμων,της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ανοιγμα όλων των μικρομσμαγαζων κόντρα στην επέλαση των μονοπωλίων και των πολυεθνικών. Ολα αυτά μαζί με την αντίσταση στα εμβόλια του θανάτου, εργαλείο των πολυεθνικών, συνδεδεμένα με την εθνική λαϊκή ταξικό κοινωνική πάλη για ολική απελευθέρωση, μπορούν να αποτελέσουν το μπουσουλα για μια άλλη προοπτική στην χώρα για μια αληθινή ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ διέξοδο με πρόταγμα την εθνική ανεξαρτησία. 
 
Αλλα αυτό προϋποθέτει μια αριστερά σοσιαλιστική αντιιμπεριαλιστική κι όχι αριστερά της παγκοσμιοποίησης ,ευκολος συνοδοιπορος του ιμπεριαλισμου των Σόρος Ροκφέλλερ και Μπιλ Γκειτς κλπ.
Απεναντι στα μέτωπα της ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης, να αντιπαραθεσουμε το δικό μας παλλαϊκό πατριωτικο κοινωνικο μέτωπο εξουσίας και προοπτικής.Να ξαναγεμισουμε όπως το2010-15τις πλατείες του αγώνα. 
 
Οχι στον νέο ΦΑΣΙΣΜΟ. 

Γεωργός Ανενταχτος Αριστερος

No comments: