Sunday, March 25, 2007

Ελευθερωτυπια και Κουφοντινας-Τι Παιζεται?

Η εφημεριδα που ειχε ειδηκη σχεση με ενα καδο στον Αι Γιαννη οπου επερνε τις προκυρυξεις της 17Ν για 27 ολοκληρα χρονια τωρα τα χωνει στον υποτιθεμενο οργανωτη της, τον Κουφοντινα. Κατι σαν την ειδηκη θεση που εχει το Αλ Τζασεερα με την Αλ-ΣΙΑαντα κοινα γνωστη ως Αλ-Καιντα.

Ο Γιωτοπουλος και ο Τζιορτζατος ανοιχτα πλεον λενε οτι ο Κουφοντινας συνεργαστηκε με την αντιτρομοκρατικη. Οτι δηλαδη ειπωθηκε προηγουμενα για τον Τσιγαριδα στην δικη του ανυπαρκτου ΕΛΑ.

Τι παιζεται? Που το παει ο Τεγοπουλος? Να πει τελικα οτι δεν εξαρθρωθηκε η 17Ν και οτι δεν ειναι ο οργανωτης της ο Κουφοντινας?


Παράθεση:
Προβοκάτσια της Ελευθεροτυπίας κατά του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος καταγγέλλει τον Γιωτόπουλο ως φορέα της εναντίον του επίθεσης λάσπης.

Την περασμένη Πέμπτη, ο συνήγορος των Γιωτόπουλο-Τζωρτζάτου, Μυλωνάς, στο έκτακτο δικαστήριο του Κορυδαλλού επιτέθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, αναπαράγοντας τις γνωστές αθλιότητες των πελατών του. Ο Κουφοντίνας απάντησε με μια σκληρή δήλωση, την οποία η συνήγορός του έστειλε σε διάφορα έντυπα (τη δημοσίευσαν την Παρασκευή τα "Νέα" και το Σάββατο η "Κόντρα"). Η "Ελευθεροτυπία", η νέα εκδότρια της οποίας (η κόρη του Τεγόπουλου, Μάνια) είναι κώλος και βρακί με τον Γιωτόπουλο και υποστηρίζει ότι ο μόνος αθώος σ' αυτή τη δίκη είναι ο Γιωτόπουλος, δεν δημοσίευσε την επιστολή. Αντίθετα, έβαλε τίτλο στο ρεπορτάζ των δικαστικών της συντακτών "Ενοχη η σιωπή του Κουφοντίνα", προχωρώντας σε μια φασιστικού τύπου προβοκάτσια ενάντια στον δεσμώτη αγωνιστή. Είχε στα χέρια της δήλωση Κουφοντίνα και αυτή έγραφε "ένοχη σιωπή".
Ο Κουφοντίνας απάντησε αμέσως με μια ανοιχτή επιστολή προς την εκδότρια της "Ελευθεροτυπίας", η οποία και πάλι δεν δημοσιεύτηκε. Παραθέτουμε παρακάτω και τα δυο κείμενα, τη δήλωση και την ανοιχτή επιστολή.
Νομίζουμε ότι αυτή τη φορά η φυλλάδα της Τεγοπούλου ξεπέρασε κάθε όριο. Κάτι πρέπει να γίνει, για να μη νομίζει ότι μπορεί να στήνει τέτοιες προβοκάτσιες και εμείς να τις δεχόμαστε. Στα Ιουλιανά έκαιγαν στα Προπύλαια τις φυλλάδες του Λαμπράκη. Ισως ήρθε η ώρα να κάψουμε τη φυλλάδα της Τεγοπούλου δημόσια, για να πέσει η μάσκα του τάχα αμερόληπτου, προοδευτικού φύλλου, που φιλοξενεί χωρίς λογοκρισία όλες τις απόψεις.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ



Σήμερα αποδείχθηκε για μια φορά ακόμη, ότι η αθλιότητα δεν έχει όρια και ο κατήφορος δεν έχει πάτο. Ο εκπρόσωπος των Γιωτόπουλου και Τζωρτζάτου, ο μόνος συνήγορος «υπεράσπισης» που επιμένει να μιλά για τρομοκράτες και δολοφονίες, και να καταγγέλλει συνεχώς την Οργάνωση, αναπαρήγε μέσα στο δικαστήριο τα άθλια σενάρια περί «συνεργασίας» μου με την Ασφάλεια .

Αν έπρεπε να απαντήσω με τα ίδια μέσα, θα έλεγα κι εγώ ότι τη στάση των δύο που εκπροσωπεί ερμηνεύουν τα εξής «σενάρια»:

Πρώτο: εμπάθεια-ηλιθιότητα. Δεύτερο: Συναλλαγή, Τρίτο: προσφορά της μόνης υπηρεσίας που απόμεινε να προσφέρουν, σπίλωση και απαξίωση της Οργάνωσης.

Όμως, δεν χρειάζεται ν’ απαντήσει κανείς με σενάρια γιατί υπάρχουν τα γεγονότα: Ο ένας από τους «εντολείς» του συνεργάστηκε την περίοδο των συλλήψεων, υπογράφοντας εκθέσεις απολογίας που οδήγησαν συγκατηγορούμενους του και αυτόν τον ίδιο σε βαρείες καταδίκες και δεν έχει αρθρώσει μέχρι σήμερα ούτε μια λέξη συγνώμης για όλα αυτά. Ο Δεύτερος, καλυπτόμενος πίσω από διάφορα ονόματα , ενορχηστρώνει την επιχείρηση σπίλωσης της οργάνωσης , πλήττοντας το σημαντικότερο κεφάλαιο αυτής της δίκης , το κεφάλαιο της αλληλεγγύης.

Έχω δεσμευθεί να μην απαντήσω σ’ όλα αυτά, όσο διαρκεί αυτή η δίκη. Τους ζητώ, όμως, να μου απαντήσουν με θάρρος τι είναι αυτό από το οποίο κινδύνευε η γυναίκα και μάλιστα το παιδί μου ώστε να «συναλλαγώ» για να «τους σώσω», κι αν υπάρχει οτιδήποτε, που ξέχασαν να πουν και δεν το έμαθε ακόμη η κοινωνία, ο δρόμος είναι ανοιχτός και θα τους ακούσουμε όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον.

Όσο για τα υπόλοιπα θα ήθελα να θυμίσω ότι ο καθηγητής φιλοσοφίας Ευτύχης Μπιτσάκης , που είχαν τη τιμή να καταθέσει σαν μάρτυρας υπεράσπισης για έναν από αυτούς , είχε σημειώσει σε μια συνέντευξή του, ότι «όταν ένα μέλος παράνομης οργάνωσης συλλαμβάνεται δεν ομολογεί. Αν όμως η οργάνωση εξαρθρωθεί τότε ο αριστερός υπερασπίζεται την οργάνωση του, δεν διαχωρίζει τη θέση του .. μια άλλη στάση είναι μια πράξη ποταπή» .

Κι εγω επιμένω να είμαι αριστερός.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ



Προς τη νέα εκδότη της «Ελευθεροτυπίας»



Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας σας δημοσιεύτηκε ρεπορτάζ από τη δίκη της 17Ν, υπό τον παραπλανητικό τίτλο «Ενοχη η σιωπή του Κουφοντίνα», την ώρα που είχατε στα χέρια σας απάντησή μου στις αθλιότητες του συνηγόρου των Γιωτόπουλου – Τζωρτζάτου εναντίον μου και δεν τη δημοσιεύσατε, όπως στοιχειώδεις αρχές ηθικής και δεοντολογίας επιβάλλουν.

Αν αυτό δεν αποτελεί κιτρινισμό, λογοκρισία και παραπλάνηση των αναγνωστών σας, τότε τι είναι;

Γνωρίζετε ως εφημερίδα, αλλά και σεις προσωπικά, γιατί μας έχετε κάνει την τιμή να παρευρεθείτε τον τελευταίο καιρό στη δίκη και να κάνετε κάποια εύστοχα σχόλια, ότι ο συγκεκριμένος συνήγορος «υπεράσπισης» ακολουθεί μια πρωτόγνωρη τακτική. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία των πολλών πολιτικών δικών που έχουν γίνει στη χώρα μας, αλλά και παγκόσμια, συνήγορος υπεράσπισης δεν καταδίκασε επανειλημμένα και με τόσο απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς πολιτική οργάνωση. Ποτέ δεν έβλαψε συγκατηγορούμενους για να σώσει τους δικούς του. Ποτέ δεν έφτασε και ξεπέρασε τα όρια κατάδοσης, «δείχνοντας» είτε συγκατηγορούμενους είτε άλλους, άσχετους, που ποτέ δεν κατηγορήθηκαν.

Ο Μυλωνάς, εντολοδόχος των Γιωτόπουλου – Τζωρτζάτου, με την παρουσία των εντολέων του και την έγκριση – αν όχι την υπαγόρευσή – τους, έφτασε χτες στο έσχατο σημείο αθλιότητας, αλλά και ρουφιανιάς, υποστηρίζοντας – στην προσπάθειά του να με σπιλώσει – ότι δήθεν συναλλάχτηκα για να σώσω τη γυναίκα και το παιδί μου! Εσείς, δημοσιεύοντας το ρεπορτάζ, χωρίς όμως τη δική μου απάντηση, την οποία έγκαιρα και με επιστολή της συνηγόρου μου είχατε στα χέρια σας, πήρατε καθαρά θέση στο πλευρό των λασπολόγων.

Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που το κάνετε αυτό. Αλλωστε, αποτελεί κοινό μυστικό, ότι εσείς χρηματοδοτείτε και εκδίδετε λαθρόβιο έντυπο, που έχει αναλάβει εργολαβικά την εκστρατεία σπίλωσης της Οργάνωσης και του κινήματος αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους.

Ζητώ να δημοσιεύσετε αυτή την επιστολή μου, μαζί με τη δήλωση απάντηση που σας έστειλα χτες και δεν τη δημοσιεύσατε.



Δημήτρης Κουφοντίνας

Φυλακές Κορυδαλλού

16/3/2007


No comments: