Thursday, March 01, 2007

Η Προβοκατσια των Διδυμων Πυργων=Η Ανοδος του Πουτιν?

Ενω αρχικα ολοι νομιζαν οτι η πτωση των Διδυμων Πυργων ειχε σχεση με το τελμα του Ζιονισμου και την αναγκη αναπτερωσης του με νεο πολεμο υπαρχει και η αποψη οτι η στημενη προβοκατσια στην πτωση των Διδυμων Πυργων στην Νεα Υορκη εχει σχεση με το γεγονος οτι οταν το ρουβλι φαλληρησε το 1997 και η πτωση του Γιελτσιν πραγματοποιηθηκε μετα της απεργιες των ανθρακωρυχων το καλοκαιρι του 1998, η ανοδος του Πουτιν σηματοδοτησε μια στροφη πισω στην εθνικοποιηση ξανα των πορων εξαγωγης ξενου συνναλαγματος, δηλαδη το πετρελαιο και το γκαζυ.

Αυτη η στροφη ειχε τον αντικτυπο στην Λατινικη Αμερικη και στην στροφη της Κινας να κλειση δικιες τις ανεξαρτητες συμφωνιες με πετρελαιογογικες χωρες.

Οι δυο πολεμου της Αμερικης λογικα αφου ΑΠΕΤΥΧΕ παταγωδως η παλινορθωτικη αντεπανασταση στην πρωην ΕΣΣΔ εγιναν αναγκαιοι για να μπορεσει η Αμερικη να εξασφαλιση τα δικα της ανεξαρτητα αποθεματα πετρελαιου για να κρατηση την Ευρωπη, την Ιαπωνια και γιατι οχι και την Κινα ασε τις Ινδιες ερμαιοι οχι μονο του δολλαριου σαν νομισμα αποθεματος αλλα επισης του πετρελαιου, αφου η Ρωσια θα ξαναελεγχε τους δικους τις πορους, αντι οι πολυεθνικες εταιριες της Αμερικης.

Μην μπορωντας να δικαιολογησουν την ανυπαρκτη πτωση του 'κομμουνισμου' και την επαναφορα του στο πρωσοπο των εθνικοποιησουν επλασαν ενα νεο παραμυθι, αυτο ενος αραβα με μια κελεπια να ζει σε μια καλυβα σε κατι ανυπαρκτα βουνα στην ακρη του κοσμου. Ενω επι 10 χρονια ειχαν το Ιρακ στην απομωνοση γιατι δεν επεμβηκαν? Τι περιμεναν?

Η Επιτροπη για τον Νεο Αμερικανικο Αιωνα που εγκαινιασαν τα γνωστα τωρα πλεον κορακια της Ουασιγκτον, Ρουμσφελντ, Ουλφοβιτζ κτλ. και το εβαλαν σε εφαρμογη καθολου τυχαια χτυπαει κρατοι τα οποια ειναι στους πρωτους 5 παραγωγους πετρελαιου. Ετσι η πτωση των Διδυμων Πυργων ειναι η απαντηση στην στροφη της Ρωσιας που στις μερες μας εχει παρει τεραστιες επιπτωσεις και στον Δυτικο κοσμο. Σχεδον κανενας δεν μιλαει για την διαλυση των εθνικων κρατων αλλα την δυναμωση τους. Κανενας δεν μιλαει για την εδραιωση πολυπολιτισμικου αχταρμα αλλα αγωνας εναντιων του. Δεν θα βρεις κανενα να λεει οι ιδιωτικοποιησεις ωφελουν τους λαους.

Που ειναι οι περιβοητοι ολιγαρχες-μεγιστανοι της Ρωσιας. Η στη φυλακη η στο εξωτερικο. Πως εξυγηται αυτο το φαινομενο αφου οι εταιριες του πετρελαιου υποτιθεται οτι τους ανηκουν εδω και χρονια στη Ρωσια.

Ισως μια επανεξεταση της σημασιας της πτωσης των Διδυμων Πυργων σε σχεση με τη Ρωσια ειναι αναγκαιος. Η ερωτηση απο μονη της χρειαζεται καποια απαντηση...

No comments: