Wednesday, October 21, 2015

ΟΧΙ στο Ευρώ Έξω απ'την ΕΕ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
antivirus
ΕπισκέπτηςΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 21, 2015 5:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ - ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ – ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.

Όταν σου επιβάλουν καταστροφικά μνημόνια δεν απαντάς όπως ο Λαφαζάνης με αερολογίες για αξιοπρέπεια, πατρίδα και δημοκρατία, που τάχα συνεχίζουν να χαίρουν σεβασμού. Θέτεις ζήτημα άμεσης αποχώρησης από το γερμανικό Ευρώ και την γερμανική Ευρωπαϊκή Ένωση, εδώ και τώρα!

Και δεν προσπαθείς να εντυπωσιάσεις τον ελληνικό λαό με τον νέο δανεισμό του Τσίπρα από την ευρωζώνη. Η Ελλάδα μπορεί κάλλιστα να αυτο-χρηματοδοτηθεί με δικό της νόμισμα, τη Δραχμή, αντί να περάσει θηλιά στο λαιμό της 82-84 δισεκατομμυρίων ευρώ, και παράλληλα να υποκύπτει σε σειρά καταστροφικά μέτρα όπως η εξοντωτική αύξηση του Φ.Π.Α., μειώσεις συντάξεων, νέες μειώσεις μισθών, νέοι φόροι, περαιτέρω απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, αλλά και εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε ΞΕΝΑ ιδιωτικά συμφέροντα.

Και όλα αυτά να επιβάλλονται μόλις δύο εβδομάδες μετά το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη, με τον Τσίπρα και τα αρπακτικά του να το ποδοπατούν και να υιοθετούν με θράσος το δικό τους ΝΑΙ.

Για ποια περηφάνια τού «δικού τους ΟΧΙ» μας μιλούν Λαφαζάνης και Στρατούλης, σε ποιες αρχές και αξίες της Αριστεράς έμειναν πιστοί όταν δεχόντουσαν να παραμείνουν στις γραμμές ενός Σύριζα (με το αζημίωτο βέβαια) υπό καθεστώς 3ου προδοτικού μνημονίου που με απύθμενο θράσος αποδέχτηκε ο αλητήριος Τσίπρας; Ο οποίος Τσίπρας πριν λίγους μήνες υποσχόταν λαγούς με πετραχήλια στην Θεσσαλονίκη, μοίραζε δισεκατομμύρια, ενώ την διαχείριση του χρέους έλεγε ότι θα την εξαρτούσε από «ρήτρα ανάπτυξης» κάτι που το ξέχασε μέσα σε δύο 24ωρα!

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η κυβέρνηση προώθησε θετικό νομοθετικό έργο, μας λέγανε τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα Στρατούλης-Λαφαζάνης. Κι όμως αν εξαιρέσουμε την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, καμιά άλλη από τις πολλές κυβερνητικές υποσχέσεις δεν πραγματοποιήθηκε. Αντιθέτως ο ελληνικός λαός παρακολουθεί την ολοκληρωτική κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους. Η αντιπολίτευση Λαφαζάνη-Στρατούλη μας λέει ότι έγιναν σημαντικά λάθη, όπως η συμφωνία στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου και η πληρωμή υποχρεώσεων 8 δις στους δανειστές, την ίδια στιγμή μάλιστα που αρνούνταν χρηματοδότηση του δημοσίου χρέους της χώρας, με αποτέλεσμα ν αδειάσουν γρήγορα τα δημόσια ταμεία για να μπορούν πιο εύκολα να μας εκβιάζουν!

Αυτά όμως δεν μπορεί να είναι λάθος, μόνο τρόφιμοι σε άσυλο ανιάτων θα μπορούσαν να διαπράξουν τέτοιο λάθος. Προδοσία του Τσίπρα είναι, και των παλιανθρώπων που τον πλαισίωναν. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε σα λάθος όταν απλοί έλληνες πολίτες το θεώρησαν σκόπιμη παραχώρηση στους δανειστές για να αφοπλιστεί η ελληνική κυβέρνηση και να αναγκαστεί να υποκύψει. Ο Τσίπρας κατάφερε να αναδειχτεί πάλι πρωθυπουργός με την στήριξη του Καμμένου και χάρη στην αποχή που αν συνυπολογίσουμε τα λευκά και τα άκυρα ήταν πάνω από το 50%. Μα και οι ψηφοφόροι τής «αριστεράς» δεν έδωσαν θετική ψήφο, κινήθηκαν με την λογική του μικρότερου κακού.

Ο εκλογικός εξευτελισμός ανήκει όλος στην «Λαϊκή Ενότητα» η οποία δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή. Και ήταν επόμενο να αποτύχει. Προγραμματικά δεν διέφερε σε τίποτε από τον Σύριζα. Αν ο Λαφαζάνης και η κουστωδία του συνεχίσουν να σέρνονται παρέα με τον Τσίπρα, πίσω από την συμμορία του Βερολίνου, δεν έχουν μέλλον, σύντομα θα εξαφανιστούν. Η Ελλάδα (και όχι μόνο η Ελλάδα) ως χώρα, δεν μπορεί να επιβιώσει με το Ευρώ μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με ανοιχτά τα οικονομικά και πολιτικά της σύνορα. Ήταν έγκλημα η ένταξη της στην ευρωζώνη και προσχώρησε μόνο για να υπηρετηθούν άλλες πολιτικές καιΝατοϊκές σκοπιμότητες. Στην πραγματικότητα η ίδια η ευρωζώνη είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει.

Η Ελλάδα και όχι μόνο δεν είναι δυνατό να επιβιώσει με ανοιχτά σύνορα. Όπως προβλέπεται από την συμφωνία του Μάαστριχτ, των τεσσάρων «ελευθεριών». Πρόκειται για συμφωνία κομμένη-ραμμένη στα μέτρα των πολυεθνικών. Κανείς δεν πρέπει να το ξεχνάει.

Η πρώτη «ελευθερία», ιερή και απαραβίαστη είναι η ελεύθερη διακίνηση εργατών. Πλήρης κατάργηση των συνοριακών ελέγχων, στα εσωτερικά αλλά και στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.. Αυτή είναι η πολιτική της Ε.Ε., υπογεγραμμένη από το ελληνικό κράτος. Οι μετανάστες δεν νοούνται «λαθραίοι». Μπορείτε να τους χρησιμοποιείτε όμως σα δούλους με εξευτελιστικά μεροκάματα. Και φυσικά οι «ακριβοί» ντόπιοι μπαίνουν μονίμως σε καραντίνα.

Με την δεύτερη ελευθερία εισάγονται κάθε είδους εμπορεύματα, αισχίστης ποιότητας, από χώρες δεξαμενές μαύρης εργασίας με μεροκάματα του 1,5 ευρώ. Όλα αφορολόγητα, με την σκανδαλώδη ανοχή των Αρχών. Είναι έτσι δυνατή η ανασυγκρότηση της βιοτεχνίας, της Βιομηχανίας, της γεωργικής παραγωγής; Όχι. Υπ' αυτούς τους όρους οι Έλληνες είναι καταδικασμένοι στην ανεργία, στην πείνα και στην εθνική αλλοτρίωση.

Τρίτη ελευθερία η ανεξέλεγκτη διακίνηση κεφαλαίων. Πριν ανοίξουν τα σύνορα με την ΕΕ, δεν επιτρέπονταν να βγάλεις παρά ένα περιορισμένο ποσό τουριστικού συναλλάγματος. Τώρα τα ελληνικά κεφάλαια, ο ιδρώτας και το αίμα του Έλληνα εργαζόμενου, επιδοτούνται απ το κράτος(!) για να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, οπουδήποτε βρουν μαύρη εργασία, νομική και φορολογική ασυδοσία.

Επειδή το Σύμφωνο του Μάαστριχτ μιλάει για «4ελευθερίες», μπορεί να αναρωτηθείτε ποια είναι η τέταρτη. Απλά οι φωστήρες των Βρυξελών διαχώρισαν την ελεύθερη κίνηση των υπηρεσιών απ την κίνηση των κεφαλαίων! Λες και οι εταιρίες π.χ. κινητής τηλεφωνίας, δεν είναι κεφάλαιο!

Οι συμφωνίες του Μάαστριχτ αλλά και του Σένγκεν είναι απαράδεκτες. Δεν είναι καν συμφωνίες. Προέκυψαν από υπηρεσίες της οικονομικής ολιγαρχίας και επιβλήθηκαν ερήμην των ευρωπαϊκών λαών.


ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Επιστροφή στην κορυφή
 

No comments: