Thursday, September 12, 2013

11η Σεπτέμβρη: Η αρχή του τέλους της αμερικάνικης αυτοκρατορίας

Ημερομηνία σημαδιακή: Η ωμή αμερικανική προβοκάτσια, των Δίδυμων Πύργων από τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες η οποία αποτέλεσε το πρόσχημα για την κήρυξη του νεοταξίτικου αμερικάνικου πολέμου για κυριαρχία της PAX AMERIKANA εναντίον ολόκληρου του πλανήτη, μετά την πτώση του λεγόμενου «υπαρκτού σοσιαλισμού», αποδειχτήκαν φρούδες ελπίδες.

Ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες και αλαζονεία για το τέλος του κομμουνισμού και την επικράτηση του καπιταλισμού τουλάχιστον για ένα αιώνα. Της πολυδιαφήμισης, της ανάδειξης μίας και μοναδικής αυτοκρατορικής πλανητικής δύναμης, αυτής των ΗΠΑ. Για το μονόδρομο της ιστορίας με το αήττητο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, στον οποίο θα έπρεπε να υποταχθεί όλη η ανθρωπότητα.

Τι πέτυχε όμως ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός από την όλη αυτοδιαφήμιση του, που αναπαράγανε πρόθυμα τα παπαγαλάκια του ανά την υφήλιο; Των τάχα αήττητων καταιγίδων, του «Σόκ και Δέος», από των οποίων δεν έδιναν καμία πιθανότητα, αντίστασης των λαών, εκτός απ' το να παρακαλάνε τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, για μια καλύτερη μεταχείριση;

Να χάσει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, τους πολέμους στο Ιράκ, και στο Αφγανιστάν. Να έχει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, και πάνω από δύο εκατομμύρια σακατεμένους αμερικανούς πολίτες. Την αδύναμία της Μέκκας του παγκόσμιου καπιταλισμού να νικήσει τους λαούς, και μέσα σε λίγα χρόνια, να βυθίζεται σε μια αξεπέραστη θανάσιμη οικονομική κρίση.

Με τον αμερικάνικο λαό να έχει εκατό εκατομμύρια άνεργους, εκ των οποίων 52 εκατομμύρια να φυτοζωούν με συσσίτια, και τις πολιτείες της Αμερικής να χρεοκοπούν η μία μετά την άλλη. Τον κίνδυνο η αμερική, να πάει χρόνια πίσω, με την αμερικάνικη ομοσπονδία, να συντρέχουν πολλοί λόγοι να διαλυθεί, που με τον μεγάλο αμερικάνικο εμφύλιο πόλεμο οι αμερικάνικες πολιτείες είχαν ενωθεί σε ομόσπονδο κράτος.

Είναι που ο αμερικάνικος πλανητικός ιμπεριαλισμός θα ήταν αήττητος και θα ανθούσε για αιώνες, που τα νούμερα (απολογητές του καπιταλισμού) διαλαλούσαν πως έπρεπε να πάμε με τους νικητές, για να εισπράξουν κανένα κοκαλάκι. Σαν τον δικό μας τον βρικόλακα τον Μητσοτάκη, που στον πόλεμο του κόλπου είχε σίγουρη την νίκη των αμερικανών και με την συμμετοχή της Ελλάδας στο πλευρό της Αμερικής θα μας μοίραζε λάφυρα από τα κέρδη του πολέμου...

Και για να φτάσουμε σήμερα στην κρίση με την Συρία, με τον "αήττητο παντοδύναμο" αμερικάνικο πλανητικό ιμπεριαλισμό να έχει παραλύσει. Να αδυνατεί να διαχειριστεί την «Συριακή κρίση» όπως και την επέκταση του πολέμου, με μια επέμβαση του στην Συρία. Με θολωμένο ο Ομπάμα να αναγκάζεται να αποδεχθεί την Ρώσικη «λύση».

Σημαδιακά γεγονότα της νεότερης πραγματικότητας που αποτυπώνουν, σε όλο μέγεθός του, τον παρακμιακό, και τυχοδιωκτικό γκανγκστερισμό της αμερικανικής αυτοκρατορίας. Της ανέλπιδης προσπάθειας, με την προβοκάτσια των Δίδυμων Πύργων, και των προσδοκιών για παγκόσμια επικράτηση, η οποία όπως ήταν επόμενο της γύρισε μπούμερανγκ. Να εξελίσσεται στο να γίνει ο καταστροφικός εφιάλτης του πλανητικού αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, και την ανθρωπότητα να κλίσει τον κύκλο των αυτοκρατορικών δυνάμεων. Τους λαούς απαλλαγμένους από τον μπαμπούλα των αυτοκρατοριών να βρίσκουν τον δρόμο τους.

Κάτι το οποίο θα συμβεί με τον λαό της Συρίας όσο και των λαών όλου του κόσμου

No comments: