Wednesday, November 28, 2012

Παραμυθια για Βιωσημοτητα του Χρεους και Πρασινα Αλογα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 27, 2012 11:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: "Καλά κρασά!"...Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κατ' αρχήν: Η ΜΙΑ - 1 - δόση, αυτή που οι ΔΟΣΙΛΟΓΕΣ ΚΑΡΑΠΟΥΤΑΝΕΣ περίμεναν από τον Ιούνιο με τις γλώσσες κρεμασμένες σαν ΠΑΛΙΟΣΚΥΛΑ, και που υπετίθετο πως έπρεπε να δοθεί αμέσως μετά την ψήφιση των..."τελευταίων μέτρων" (...το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;) μετατράπηκε σε ΤΡΕΙΣ - 3 - (αν όχι ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ - 4 -) δόσεις. Οι οποίες "ΘΑ" καταβληθούν, αρχής γενομένης από τις 13 Δεκεμβρίου (κατά τα άλλα, από τις 16 Νοεμβρίου...έχομε ήδη ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ χωρίς την δόση) ΥΠΟ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ: Έγκριση από τα εθνικά κοινοβούλια (η Μέρκελ αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα με την διαδικασία αυτή, ακόμα και ζήτημα ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ) νέο EUROGROUP για τελική έγκριση της συμφωνίας...Και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει εν τω μεταξύ! 

Περαιτέρω: Για κάθε μια από τις 3 δόσεις ισχύει το: "Θα δούμε!" Η κάθε δόση θα καταβληθεί "αν και μόνον αν η Ελλάς τηρεί τις δεσμεύσεις της" (= αν τα ήδη ληφθέντα μέτρα + όποια άλλα μέτρα, ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ κ.ο.κ. ενσκήψουν στο μεταξύ, εφαρμόζονται με ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ). 

Επίσης, αν κατάλαβα καλά (άκουσε κανείς κάτι ακριβές πάνω σε αυτό;) η όποια καταβολή(;) δόσης θα πραγματοποιηθεί μέσω ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ. Ήτοι η ίδια η Ελλάδα δεν θα εισπράξει ΟΥΤΕ CENT. (Κατά τα άλλα..."αρχίζει η ανάκαμψη και η ανακούφιση" - κατά τον Αντωνάκη.) 

Τέλος - το σημαντικότερο ίσως: Το ΔΝΤ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στην όποια καταβολή δόσης (ΑΝ υποτεθεί ότι πραγματοποιείται έστω και μια). Προϋπόθεση για την συμμετοχή του (η Λανγκάρντ υπήρξε άτεγκτη σε αυτό το σημείο) είναι η προηγούμενη ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ εκ μέρους της Ελλάδας. Με άλλα λόγια όχι απλά κούρεμα (= χρεοκοπία) αλλά ΕΞΟΦΛΗΣΗ του χρέους, έστω κατά ένα μέρος. Με άλλα λόγια οι Η.Π.Α. άφησαν ήδη την Ευρωζώνη ολομόναχη: "Αν θέλετε να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα πληρώνετε ΜΟΝΟΝ ΕΣΕΙΣ!" Αυτή ήταν η χθεσινή απόφαση. Διότι ακόμα και αν η Ελλάδα επαναγοράσει τα ομόλογα, και πάλι θα χρειαστεί έγκριση από το κεντρικό συμβούλιο του ΔΝΤ, πριν το τελευταίο καταβάλει ο,τιδήποτε. Και αυτή η διαδικασία είναι δυνατόν να κρατήσει ΜΗΝΕΣ. Με άλλα λόγια ΚΑΝΕΙΣ «ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ» δεν επετεύχθη μεταξύ ΔΝΤ (= Η.Π.Α.) και Ευρωζώνης. Απεναντίας σηματοδοτήθηκε ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΡΗΞΗ. Απλά, αντί οι Υπερατλαντικοί Πάτρωνες να συγκρουστούν άμεσα και καταστροφικά με τους ευρωπαίους μπράβους τους που σηκώνουν τελευταία κεφάλι, τους αφήνουν να διαλυθούν από μόνοι τους. Όπως και κατά τους δύο προηγούμενους παγκοσμίους πολέμους. 

Η διαφορά με τότε είναι πως και οι Η.Π.Α. βρίσκονται, στο μεταξύ, υπό διάλυση…
http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=38269

No comments: