Friday, January 13, 2012

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΧΡΕΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ







Κατα τον οικο FITCH η Ελληνική χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη. Η πρόσφατη αυτή εκτίμηση του οίκου Fitch, λέει οτι η Ελλάδα είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στο χρέος της, κι' ότι επίκειται επίσημη χρεοκοπία.

Την ίδια στιγμή παρατηρείται σήμερα και μιά περίεργη στροφή 180 μοιρών της κατοχικής κυβέρνησης και των εκτός της χώρας αφεντάδων της σε όλα τα ζητήματα.

Πρώτος ο Ρέππας, έδωσε οριστικό τέλος στο ζήτημα της περίφημης εφεδρείας, αλλα και στο ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα, ένα ζήτημα που για μήνες είχε αναστατώσει την Ελληνική κοινωνία.

Την ίδια στιγμή η τρόϊκα ανέβαλε προσωρινά την άφιξή της εδώ (ήταν να έρθουν την Δευτέρα) δηλώνοντας οτι δεν έχουν ...ωριμάσει κάποιες προϋποθέσεις. Κυριότερη προϋπόθεση όπως δήλωσαν οι τροϊκανοί, είναι η συμφωνία "των Ελλήνων κοινωνικών εταίρων" για το πάγωμα των μισθών για μία τριετία!!!! Πάει το μαχαίρι του 13ου και 14ου μισθού, η μείωση του κατώτερου μεροκάματου, η όποια διάλυση των συλλογικών συμβάσεων. Εδώ έχουμε μια ...διεθνη κωλοτούμπα..

Αμ το άλλο; Ανακαλύφθηκε λέει μέσω του ΕΣΠΑ οτι το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2011, θα είναι κάτω απο το 10%(κοντά στο 9,6%) γι΄αυτό τον λόγο, "η καλή μας" Ε.Ε, μας επιστρέφει 1δις ευρώ!!! Αν υπολογίσουμε και την απόλυτη μούγγα(δεν έκανε λέει ούτε μία δήλωση) του συνήθως λαλίστατου Καραγκιοζοφέρη οταν τέλειωσε τώρα το βράδυ η συζήτηση που είχε με τον Παπαδήμιο, τότε μπορούμε στα σίγουρα να υποθέσουμε οτι τα όποια σχεδιάκια (ενόψει βέβαιης χρεοκοπίας;) του διεθνούς 4ου Ράϊχ για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα έχουν ελαφρώς τροποποιηθεί, κι' ότι μάλλον βαδίζουμε για εκλογές...

Άλλωστε μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί ο "τσαμπουκάς"του Αντωνάκη τον τελευταίο καιρό, αλλά και του γελοίου τύπου του Παναγόπουλου ο οποίος δύο μέρες τώρα επαναλάμβανε σε όλους τους τόννους οτι "αυτά που μας ζητά η τρόϊκα ούτε τα συζητάμε......

Για να δούμε τί θα δουμε τελικά....

No comments: