Sunday, September 25, 2011

ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ ΟΙ ΔΙΑΤΤΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ;

ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ ΟΙ ΔΙΑΤΤΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ;

Κατά τύχη έπεσα πάνω σε ένα δημόσιο διάλογο μεταξύ δύο φίλων, που τους εκτιμώ ιδιαίτερα. Συζητούσαν το ζήτημα της «λαθρο»μετανάστευσης, σε σχέση με το ΕΠΑΜ, δηλαδή την ομάδα στην οποία κεντρικό πρόσωπο είναι ο Δ. Καζάκης. Τις απόψεις του Καζάκη για το ζήτημα, τις γνώριζα ήδη απ’ την σιωπή του. Τον άκουσα όμως και πρόσφατα σε δύο βίντεο και ένιωσα αναγούλα, όχι τόσο για τις θέσεις του, που ήταν αναμενόμενες, αλλά για τον εμετικό του τρόπο, που μου θύμισε την ψευτιά, την αδιαντροπιά και την χυδαιότητα του παλαιο-σταλινισμού, όπως την γνωρίσαμε την εποχή που φαινόταν ακόμα ισχυρός. Έτσι προτίμησα να ασχοληθώ με τον γραπτό λόγο του Λ.Α., ο οποίος μετέχει μεν στο ΕΠΑΜ, αλλά εκθέτει εντίμως τις απόψεις του.

Διαβάζω λοιπόν και μεταφέρω -στο περίπου- ότι η Ελλάδα έχασε την ανεξαρτησία της απ’ την στιγμή που πέρασε το μνημόνιο και τέθηκε υπό την επιτήρηση τής Τρόικα. Το κύριο καθήκον τώρα είναι -λέει ο Λ.Α.- η αποτίναξη της ξένης κατοχής και γι’ αυτόν τον σκοπό χρειάζεται ένα «Παλλαϊκό Μέτωπο».

Αν και η θρασεία και απροκάλυπτη επιβολή της θέλησης ξένων κέντρων προκαλεί την οργή μας, πρέπει να παρατηρήσω ότι το νεότερο ελληνικό κράτος είναι υποτελές στις «προστάτιδες δυνάμεις» από της ιδρύσεως του και επομένως δεν μπορεί να χάσει κάτι που ποτέ δεν γνώρισε. Απλά οφείλει να το κατακτήσει.

Φυσικά, το «Παλλαϊκό Μέτωπο» σκοπεύει να ανατρέψει την δωσίλογη κυβέρνηση για να εφαρμόσει διαφορετική πολιτική. Και αυτή η διαφορετική πολιτική, κατά τον φίλο Λ.Α. είναι η «ΑΡΝΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΧΡΕΟΥΣ, ΕΥΡΩ φερ’ ειπείν». Πάνω σ’ αυτή την προγραμματική βάση ιδρύθηκε το ΕΠΑΜ. Άλλα ζητήματα, όπως το Κυπριακό, το Μακεδονικό και ειδικά το Μεταναστευτικό, δεν πρέπει να τεθούν διότι θα διαιρέσουν και η συγκρότηση «Παλλαϊκού Μετώπου» θα καταντήσει χίμαιρα.

Όμως φίλε Λ.Α., το «Μέτωπο» είναι μορφή οργάνωσης. Η οργάνωση δεν είναι ο σκοπός αλλά το μέσον για την επίτευξη του σκοπού: για την ανατροπή των δωσίλογων και την εφαρμογή του προγράμματος μας. Εσείς επιλέγετε τους συγκεκριμένους προγραμματικούς σας σκοπούς (και αποκλείετε άλλους) ως το καταλληλότερο μέσον για την επίτευξη του «Παλλαϊκού Μετώπου»! Έτσι η Οργάνωση από μέσον που είναι, ανακηρύσσεται σε σκοπό στον οποίο υποτάσσεται το πρόγραμμα. Βλέπετε ότι στην άρνηση του μνημονίου, του χρέους και του ευρώ θα συμφωνήσουν σχεδόν οι πάντες, άρα αυτά τα τρία σημεία είναι η κατάλληλη πλατφόρμα για κάτι «παλλαϊκό»! Σε άλλους καιρούς, με τέτοιες καιροσκοπικές λογικές σαν την δική σας, κάποιοι κάνανε καριέρες. Αν αυτό ονειρεύονται ορισμένοι ανάμεσα σας, έχω να πω ότι διάλεξαν λάθος εποχή για το κυνήγι καριέρας! Θα το διαπιστώσουν σύντομα και τους λυπάμαι προκαταβολικά.

Χάριν της φιλοδοξίας να είσθε -και καλά- εσείς που θα δημιουργήσετε το «Παλλαϊκό Μέτωπο», παραβλέπετε πολύ σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας, όπως π.χ. το μεταναστευτικό, το Μακεδονικό, το Κυπριακό κλπ. κλπ., τα οποία ο καθένας θα τα κουβαλάει μαζί του όταν εντάσσεται στο Μέτωπο και τότε θα συνειδητοποιήσετε ότι η επιλογή πλατφόρμας τριών σημείων δεν εξασφαλίζει την ενότητα αλλά τις συνεχείς τριβές και το λικβιντάρισμα.

Φίλε Λ.Α., αυτοί που νιώθουν την ανάγκη να εργαστούν για την προετοιμασία ενός καλύτερου αύριο, για την κοινωνία και την χώρα μας, εντοπίζουν τις αιτίες της κακοδαιμονίας μας και οργανώνουν τις δυνάμεις που διαθέτουν το ψυχικό σθένος να αγωνιστούν, αν χρειαστεί ακόμα και κόντρα στο ρεύμα, για να απαλλάξουν την χώρα από όλα αυτά που την κατάντησαν στο σημερινό της χάλι.

Οι κοινωνίες χωρίζονται σε τάξεις με αντικρουόμενα συμφέροντα. Γι’ αυτό είναι αδύνατη η ενότητα όλων με όλους και όταν αυτή επιβληθεί υπάρχει δόλος και καραδοκεί η προδοσία. Το ΕΑΜ που τόσο συχνά επικαλείσθ, ήταν ένα συμπαγές ιδεολογικά και οργανωτικά κίνμα. Το μετωπικό στοιχείο υπήρχε μόνο εικονικά. Όπως συμβαίνει πάντα με το ΚΚΕ. Δεν είχε να κάνει με την δομή της οργάνωσης ΕΑΜ, που την χαρακτήριζε ο σταλινικός μονολιθισμός αλλά με τις προθέσεις της ηγεσίας, πίσω απ’ την οποία ο Στάλιν κινούσε τα νήματα. Μέτωπο λέει ότι είναι και το ΠΑΜΕ, παλιότερα η ΕΣΑΚ, προδικτατορικά το Παναγροτικό Μέτωπο, και όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για μεταμφιέσεις του ΚΚΕ και τίποτε περισσότερο. Η τυπική σχέση που διατηρούσαν με το ΕΑΜ ο Κανελλόπουλος, ο Σβώλος, ο Τσιριμώκος και μερικοί άλλοι αστοί πολιτικο, δεν έκαναν το ΕΑΜ «παλλαϊκό» αλλά προοιώνιζαν το δρομολογημένο ξεπούλημα στην Βάρκιζα.

Τις μεγάλες ανατροπές που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας τις προκάλεσαν πρωτοπόρες μειοψηφίες. Οι πλατιές μάζες στην συντριπτική τους πλειοψηφία είχαν μαύρα μεσάνυχτα. Στην πορεία όμως αυτές οι μειοψηφίες, που όφειλαν την δύναμη και την πειθώ τους στην συνείδηση που κατείχαν για το ιστορικά ώριμο και αναγκαίο, παρέσυραν τις πλατιές μάζες, ενώ και τότε ακόμα ένα τμήμα παρέμεινε αδρανές ή είχε περάσει στην άλλη πλευρά του οδοφράγματος.

Έχετε σαν πρότυπο σας το ΕΑΜ της Κατοχής αλλά αγνοείτε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τον ΕΛΑΣ. Η ψυχή αυτού του κινήματος, το κύρος και η δόξα του ήταν ο Άρης Βελουχιώτης και οι χιλιάδες μαχητές του. Αυτό το κίνημα δεν θα μπορούσε ποτέ να δημιουργηθεί και δεν δημιουργήθηκε μόνο στην βάση της απελευθέρωσης από τις κατοχικές δυνάμεις του Άξονα. Κανείς δεν θα θυσίαζε την ζωή του για να αλλάξει τις γερμανικές αλυσίδες με αγγλο-αμερικάνικες.

Όλοι οι εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες είναι αδιάσπαστα δεμένοι με την κοινωνική απελευθέρωση. Από την Μεγάλη Γαλλική Επανάσταση, το ελληνικό 21, έως το κατοχικό αντάρτικο. Το μαρτυρά η ιστορία του και όλα τα τραγούδια της Αντίστασης, όπως οι παρακάτω στίχοι που ενδεικτικά παραθέτω:

Να η ώρα που μας ήρθε και σαν θύελλα ξεσπάει
στον αγώνα η παγκόσμια εργατιά
μια φωνή που αντηχεί στον αέρα πέρα ως πέρα
με επανάσταση θα διώξουμε την σκλαβιά

Και ο αέρας σαν μουγκρίζει τη σημαία κυματίζει
τη βαμμένη μες το αίμα του λαού
κατακόκκινη τη νίκη μας αγγέλλει
με ένα ζήτω, με ένα ζήτω γύρω γύρω από παντού

Όπως το εμφανίζετε εσείς, στο ΕΠΑΜ, η Κατοχή της χώρας συνίσταται απλώς στο Μνημόνιο, το Χρέος, άντε και στο Ευρώ! Και ρωτώ: αν απαλλαχτούμε απ’ αυτά θα είμαστε πλέον εθνικά ανεξάρτητοι; Ο Καζάκης στο κάλεσμα του για το Μέτωπο παρουσιάζει την παύση πληρωμών στους διεθνείς τοκογλύφους σα το φάρμακο διά πάσα νόσο και πάσα μαλακία!

«Άρνηση της πληρωμής του χρέους εδώ και τώρα -γράφει- άμεση παύση πληρωμών προς τους δανειστές, ώστε να σταματήσει ο φόρος αίματος τον οποίο καταβάλλουν η χώρα και ο λαός στους διεθνείς τοκογλύφους και κερδοσκόπους.
Αυτή είναι η μόνη λύση για να σωθεί η χώρα από την καταστροφή και να διασώσουν οι εργαζόμενοι τα εισοδήματά τους, τη δουλειά τους, τις συντάξεις και τα δικαιώματά τους. Είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει προοπτική για τους νέους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους μικρομεσαίους. Είναι ο μόνος τρόπος για να γλυτώσει η χώρα από την πτώχευση και την καταστροφή που οργανώνουν ήδη η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ.»

Έτσι ε; η «Άρνηση της πληρωμής του χρέους (……) είναι η μόνη λύση για να σωθεί η χώρα από την καταστροφή και να διασώσουν οι εργαζόμενοι τα εισοδήματά τους, τη δουλειά τους, τις συντάξεις και τα δικαιώματά τους» κλπ. κλπ.

Ο Καζάκης νομίζει ότι απευθύνεται σε κάφρους; Η άρνηση πληρωμής του χρέους επιβάλετε για ένα νέο ξεκίνημα, δεν είναι όμως η λύση των προβλημάτων. Λύση είναι η ανεξάρτητη εθνική πολιτική που στοχεύει στην ανάπτυξη, στην τεχνολογική πρόοδο, στην άρτια οργάνωση και στην υψηλή παραγωγικότητα. Το χρέος που μας άφησε η χούντα ήταν ασήμαντο. Για πιο λόγο φτάσαμε τώρα να χρωστάμε τα μαλλιοκέφαλα μας; Μήπως επειδή μας κυβερνούσαν κλέφτες; Πριν δεν υπήρχαν κλέφτες; Η παγκόσμια κρίση χρέους οφείλεται στην παγκόσμια κλεψιά ή μήπως έχει κάποια σχέση με τους νόμους της θεοποιημένης και παγκοσμιοποιημένης αγοράς; Ρωτάω, μήπως;

Για την Αριστερά που τώρα «εκσυγχρονίστηκε» και οργανώνει την προπαγάνδα κατά του «εθνικισμού», η ΕΟΚ ήταν λάκκος λεόντων κι εκεί η Ελλάδα θα κατασπαράσσονταν από τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια. Τώρα βρίσκουν πολύ φυσικό τον δασμολογικό αφοπλισμό μας, όχι μόνο απέναντι στην Ευρώπη αλλά και απέναντι στον λεγόμενο τρίτο κόσμο. Η Παπαρήγα παρουσιάζει σαν καταστροφή την έξοδο από την ευρωζώνη και το σκληρό ευρώ! Δηλαδή από ένα νόμισμα που αντιστοιχεί στην γερμανική παραγωγικότητα, αλλά είναι βαρίδι στον ελληνικό λαιμό, ευνοεί τις εισαγωγές, συρρικνώνει τις εξαγωγές, χαντακώνει τον τουρισμό, κάνει αναπόφευκτα τα ελλειμματικά ισοζύγια, μας βάζει να δουλεύουμε για τους τοκογλύφους, μας στερεί την δυνατότητα χάραξης εθνικής νομισματικής πολιτικής και εθνικών φορολογικών επιλογών.

Όταν πρόκειται για το χρέος, ο Καζάκης, είναι ευπρόσδεκτος σαν «οικονομολόγος αναλυτής» στα ΜΜΕ. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ακόμα και το Mega δεν έχει κανένα πρόβλημα να παρέχει βήμα στον «αιρετικό οικονομολόγο» Καζάκη -αλλά και σε άλλους με τις ίδιες ή παρόμοιες απόψεις.

Και γιατί να έχει πρόβλημα; Τα κουρέματα των χρεών ακόμα και από την ρίζα είναι μέσα στην λογική του συστήματος. Το έκανε και η Ισλανδία και πάνω από 40 χώρες απ’ το 1970 μέχρι σήμερα. Οι «αριστεροί» οικονομικοί σχολιαστές χρησιμοποιούνται από τα Μέσα για να προετοιμάσουν τον κόσμο, ώστε να δεχτεί αύριο με ψυχραιμία την αναπόφευκτη χρεοκοπία, αφού στην ουσία έχει μέσα της κάτι από τις προτάσσεις των αριστερών «ειδικών»!

Ας δοκιμάσει όμως ο Καζάκης ή οποιοσδήποτε άλλος «αριστερός διανοούμενος», που τα ΜΜΕ τους έκαναν φίρμες, να μιλήσει για άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από την πιο προωθημένη μορφή παγκοσμιοποίησης, την στρούγκα της Ε.Ε.! Να μιλήσει ενάντια στην κατάργηση των δασμών. Να καταγγείλει ότι τα ανοιχτά σύνορα μόνο τις πολυεθνικές ευνοούν, να καταπιούν όλες τις μη μονοπωλιακές επιχειρήσεις και όλα τα έθνη του πλανήτη. Ας δοκιμάσει να εξηγήσει ότι όλα αυτά είναι μέρος της νέας τάξης και των σχεδίων για παγκόσμια τυραννική διακυβέρνηση. Ας τα πει αυτά ο κάθε Καζάκης και αν ξαναδεί την μουτσούνα του στο γυαλί ή σε σελίδα αστικής εφημερίδας, να μας το τηλεγραφήσει.

Ας δοκιμάσουν οι όποιοι «αριστεροί διανοούμενοι» να αμφισβητήσουν την συμφωνία του Μάαστριχτ η οποία μας καθιστά από κράτος (κράτος σημαίνει σύνορα) απλό γεωγραφικό χώρο απροσδιορίστων διαστάσεων. Ειδικά ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν τις «τέσσερεις ελευθερίες» (για τα μονοπώλια) η πρώτη εκ των οποίων χαρακτηρίζεται ρητά ως η πλέον ιερή και απαραβίαστη και είναι η «ελευθερία διακίνησης προσώπων». Φυσικά δεν εννοούν τους καπιταλιστές, διότι γι' αυτούς δεν υπήρχαν ποτέ σύνορα. «Πρόσωπα» νοούνται οι πειναλέοι ολόκληρου του πλανήτη, οι ληστές, οι φονιάδες και οι ζητιάνοι της υφηλίου. Τα ευρωατλαντικά αφεντικά έχουν θεσμικά κατοχυρώσει την μετανάστευση και κατά τα άλλα μιλούν για «λαθρομετανάστευση», «πολιτικούς πρόσφυγες» και για σύνορα που είναι αδύνατο να φρουρηθούν! Με άλλα λόγια μας κοροϊδεύουν και μας φτύνουν κατάμουτρα!

Οι συνοριακοί έλεγχοι σύμφωνα με το Μάαστριχτ καταργούνται παντελώς όχι μόνο για τους Ευρωπαίους αλλά για όλους τους πολίτες του πλανήτη. Πρόκειται για εκ βάθρων υπονόμευση τους εθνικού κράτους και του ίδιου του έθνους. Είναι ο τρόπος για την εργασιακή και κοινωνική περιθωριοποίηση των ντόπιων εργατών, για την κατάργηση όλων των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων που κέρδισαν με θυσίες και αγώνες αιώνων. Αλλά και ο τρόπος να αποστερηθούν και τα τελευταία ψήγματα πολιτικών δικαιωμάτων που τους έχουν απομείνει. Ο τρόπος να χρεοκοπήσουν και να καταργηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, η δημόσια υγεία, η εκπαίδευση. Να γίνει Μπαγκλαντές ο πλανήτης ολόκληρος. Είναι ο δρόμος για την παγκοσμιοποίηση της αθλιότητας.

Η επόμενη «ελευθερία» είναι η ανεξέλεγκτη είσοδος εμπορευμάτων χωρίς δασμολογική επιβάρυνση. Και όταν αυτά τα εμπορεύματα παράγονται με μαύρη εργασία, από εργάτες που κοιμούνται στους δρόμους, εργάζονται χωρίς ωράρια, χωρίς δικαιώματα και το ημερομίσθιο τους είναι 1-1,5 €, εννοείται ότι οι τιμές τους είναι ασυναγώνιστες και υπ’ αυτούς τους όρους η ελληνική αγροτική παραγωγή, η βιοτεχνία κα η βιομηχανία καταδικάζονται σε ολοκληρωτικό αφανισμό.

Η τρίτη «ελευθερία» αφορά την ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων. Που σημαίνει ότι ο κεφαλαιοποιημένος ιδρώτας και το αίμα του ελληνικού λαού μπορεί να εγκαταλείπει την Ελλάδα -και μάλιστα με κρατική επιδότηση- και να επενδύεται οπουδήποτε υπάρχει μαύρη εργασία, νομική και φορολογική ασυδοσία. Η τέταρτη «ελευθερία» αφορά απλά την ελεύθερη διακίνηση των υπηρεσιών την οποία οι φωστήρες των Βρυξελών την ξεχώρισαν, λες και η εγκατάσταση μιας επιχείρησης κινητής τηλεφωνίας δεν είναι κι αυτή διακίνηση κεφαλαίων!

Παραπέρα, με τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας παραχωρημένα στα ευρωατλαντικά αφεντικά δεν μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε συμφέρουσα οικονομική συμφωνία με τον οποιοδήποτε, αν δεν την εγκρίνουν οι Βρυξέλες. Δεν μπορούμε να δανειστούμε φτηνά από την Ρωσία και την Κίνα, δεν μπορούμε να επισκευάζουμε Ρώσικα πλοία στα ναυπηγία της Σύρου, Ιρανικά αεροπλάνα στο Ελληνικό, δεν μπορούμε να κάνουμε με τους Ρώσους τον ενεργειακό αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ούτε να δεχτούμε στην Ελλάδα την επένδυση των ρωσικών κερδών απ’ τον αγωγό, για την δημιουργία εταιρικών επιχειρήσεων, ούτε να κλείσουμε συμφέρουσες παραγωγικές συμφωνίες με τους Κινέζους, να ιδρύσουμε πολεμικές βιομηχανίες με τους Ρώσους, με τους Βραζιλιάνους, τους Ινδούς. Και βεβαίως δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο καθεστώς των συνόρων που ίσχυε πριν την ΕΟΚ και να αναπτύξουμε την εγχώρια παραγωγή, να εφαρμόζουμε εθνική νομισματική πολιτική. Με λίγα λόγια δεν έχουμε δικαίωμα να αναπτυχτούμε και πρέπει πάντα να είμαστε υποτελείς και καταχρεωμένοι στον ευρωατλαντισμό. Ούτε να επαναπροωθήσουμε τους αλλοδαπούς στις πατρίδες τους έχουμε δικαίωμα, για να εργαστούν οι Έλληνες εργάτες και να γλυτώσουμε από την μάστιγα της εγκληματικότητας. Επομένως φίλε Λ.Α. η διαγραφή του χρέους από μόνη της και η επιστροφή στην δραχμή δεν μας λύνουν το πρόβλημα ανάπτυξης που είναι το κλειδί όλων μας των προβλημάτων, μαζί και του αμυντικού.

Δεν θα συμφωνήσουν με την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία μας οι ευρωατλαντιστές και ως γνωστόν εμείς -κατά τους πολιτικούς μας και τους μεγαλοαστούς μας «ανήκομεν εις την Δύσιν».

Γι’ αυτό και το Μεταναστευτικό διχάζει, όπως παρατηρείς κι εσύ:

«Το ότι το Μεταναστευτικό διχάζει τόσο πολύ όπως έχουμε πλέον βεβαιωθεί είναι μία επί πλέον απόδειξη ότι δεν πρέπει να μπει στους όρους μιας πολιτικής συμφωνίας του εθνικοαπελευθερωτικού Μετώπου. Στο Σύνταγμα φερ' ειπείν, την κάτω πλατεία και τον μισό κόσμο στους δρόμους θα τον είχες χάσει αν έβαζες το μεταναστευτικό. Θέλαμε κάτι τέτοιο;

Μας διχάζει με το ΠΑΣΟΚ, με την ΝΔ, με το ΛΑΟΣ, που ανήκει επίσης στη Δύση, και ας πουλάει φούμαρα, με την «αριστερά» που μετά την πτώση της ΕΣΣΔ έγινε αριστερή πτέρυγα της Δεξιάς.

Μα αν δεν θέλουμε τον διχασμό με τους συνεργάτες της Κατοχής, αν είμαστε αντι-κατοχικοί αλλά θέλουμε συναδέλφωση με όσους είναι ταγμένοι στη Δύση, αν θέλουμε εθνική απελευθέρωση αλλά και τα παλιά αφεντικά μας, τότε μιλάμε για την ίδια ακριβώς «απελευθέρωση» που συνυπέγραψε το ΕΑΜ με τους Εγγλέζους στην Βάρκιζα, το 1945! Δηλαδή κοροϊδεύουμε όπως όλοι οι άλλοι.

Τελικά φίλε Λ.Μ. η «Αριστερά» βρίσκεται σε κρίση και όχι μόνο λόγω του μνημονίου, που προέκυψε τώρα, αλλά πολύ πριν απ’ αυτό. Η αποχή σώζει τα ποσοστά της στις εκλογές αλλά έχει χάσει κοντά 200.000 ψηφοφόρους και θα χάσει κι άλλους. Η στάση της στο μεταναστευτικό πρόβλημα και γενικά των ανοιχτών συνόρων και της παγκοσμιοποίησης των αγορών είναι η κύρια αιτία. Τι σας κάνει να νομίζεται ότι είσαστε κάτι διαφορετικό, ότι αντιπροσωπεύεται την έξοδο απ’ αυτή την κρίση της Αριστεράς και όχι ένα φαινόμενο αυτής της κρίσης και μέρος της;

Αυτά τα «φερ’ ειπείν» τα βρίσκει κανείς και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και στο ΚΚΕ, αφού η Παπαρήγα στο πρόσφατο Φεστιβάλ της ΚΝΕ δήλωσε ότι δεν χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση του Χρέους αλλά πλήρης διαγραφή του! Άλλωστε το μνημόνιο είναι αδύνατο να εφαρμοστεί, το χρέος αδύνατο να εξυπηρετηθεί, συνεπώς και ο αποκλεισμός απ’ την ευρωζώνη αναπόφευκτος. Αργά η γρήγορα (και μάλλον γρήγορα) δεν θα έχετε τίποτε να βάλετε μέσα στην «ενωτική» σας πλατφόρμα. Συνεπώς ή αλλάξτε μυαλά και ρότα ή σταματήστε να τραβολογιέστε μάταια σε ομάδες και ομαδούλες. Προσχωρήστε σ’ αυτά τα μεγάλα κόμματα με τα οποία -ας μη κοροϊδευόμαστε- δεν έχετε καμιά ουσιαστική διαφορά. Εκεί τουλάχιστον, ειδικά στον Σύριζα, θα έχετε και ένα κύκλο ανθρώπων να συζητάτε χαλαρά, αν ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας ή Βούλγαρος, αν η παγκοσμιοποίηση είναι κάτι πραγματικό ή μύθος, αν η κρίση του καπιταλισμού είναι πραγματική ή σκευωρία των καπιταλιστών, για να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα και να αυξήσουν τα κέρδη τους, αν οι Έλληνες πάσχουν από φοβίες, όπως π.χ. ξενοφοβία, κλειστοφοβία, αγοραφοβία και χρήζουν ψυχιατρικής υποστήριξης!...

http://hellenicgov.blogspot.com/2011/08/blog-post_4527.html

No comments: