Monday, February 28, 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Αγαπητέ Μίκη Θεοδωράκη

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αγαπητέ Μίκη Θεοδωράκη και μέλη της Προσωρινής Συμβουλευτικής Επιτροπής

Ονομάζομαι Γιώργος Λουκάς, είμαι 60 ετών, κατάγομαι από την Μικρά Ασία, γέννημα θρέμμα Αττικής γης και ανελλιπώς, από την εποχή των Λαμπράκηδων, δεν έπαψα να αγωνίζομαι για τα συμφέροντα των εργαζομένων και στο πλευρό του ΛΑΟΥ νιώθοντας πραγματικά Ανεξάρτητος Πολίτης απέν...αντι σε παλιές και νέες εξουσίες και κομματικές γραφειοκρατίες. Δεν ήμουν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος Ανεξάρτητος Πολίτης και δεν με ενδιέφερε ποτέ η υστεροφημία μου, όπως δεν ενδιαφέρει και εκατομμύρια πολιτών όπου αγωνίζονται επί γης.

Μιλήσατε για ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και αυτό ήταν (μαζί με την Πολιτική σας Διακήρυξη) που με συστράτευσε στην Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών-Σπίθα και από την πρώτη στιγμή συνέβαλλα στην δημιουργία Σπίθας στην περιοχή μου και όχι μόνο. Η ομιλίας όμως στο ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ σχετικά με την απόφαση για συμμετοχή κάποιων Σπιθών της Αττικής στην απεργία της 23ης Φεβρουαρίου με έκανε να αμφιβάλω (πιστεύω και πολλούς ακόμη) για το κατά πόσο είστε διατεθειμένοι να υπερασπισθείτε στην πράξη τις αρχές της ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και έτσι και το σύνολο των Προγραμματικών σας Διακηρύξεων.

Ρισκάρω, το ξέρω, να με εκτοπίσετε από την κίνηση (που μαζί δημιουργήσαμε όπως και μαζί με τις δεκάδες ή και εκατοντάδες Σπιθιστών που σήμερα υπερασπίζονται τις αρχικές διακηρύξεις από αντιδημοκρατικές απόψεις). Να με εκτοπίσετε ως «Αναρχικό» για το θάρρος της γνώμης μου, αλλά και για το ότι επέλεξα, στην Απεργία της 23ης Φεβρουαρίου, να μην κάτσω στο σπίτι μου ή να βρεθώ στην ουρά άλλων οργανώσεων εκτός Σπίθας. Τουλάχιστον να το κάνατε βασισμένοι στην άμεση δημοκρατία και στηριγμένοι στην απόφαση των μελών ..... και όχι στο αποφασίζουμε και διατάσουμε της Προσωρινής(;) Συμβουλευτικής(;) Επιτροπής(;)

Τα ερωτηματικά δεν μπαίνουν τυχαία, ούτε οι απορίες και οι αντιρρήσεις που διατυπώνονται από τα μέλη της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών:

α) ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ στη βάση ποιών προϋποθέσεων και χρονικών περιθωρίων;

β) ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ως προς εσάς Μίκη Θεοδωράκη ή και προς τις Σπίθες; Ο ίδιος ο χαρακτηρισμός της μας επιτρέπει να την εκλαμβάνουμε ως συμβουλευτική και όχι ως αποφασιστική επί των αποφάσεων των μελών και των Σπιθών που αποφάσισαν συγκροτημένη συμμετοχή στην απεργία και την διαδήλωση. Αφήστε που κανείς υπεύθυνα «από τα κεντρικά» δεν ενημέρωσε τις Σπίθες για την..... ασυγκρότητη συμμετοχή στην απεργία. Εάν ωστόσο είχε αποφασιστικό ρόλο η Συμβουλευτική και όχι οι ίδιες οι αποφάσεις των μελών, ας της αλλάξουμε όνομα και από Συμβουλευτική ας την ονομάσουμε Επιτροπή Αποφάσεων και επιβολής επί των αποφάσεων των μελών!

γ) ΕΠΙΤΡΟΠΗ που θα έχει άμεση σχέση με τα μέλη και τις αποφάσεις τους; Ή διορισμένη επιτροπή και ξεκομμένη από τον σφυγμό των μελών και του αγωνιζόμενου λαού; Επιτροπή ανακλητή, ή στο σβέρκο θρονιασμένη; Επιτροπή Συντονισμού των αγώνων θέλουμε και όχι κάποια νέο-σταλινική, νέο-δημοκρατική ή νέο-ΠΑΣΟΚίτικη «Κεντρική Επιτροπή».

Αγαπητέ Μίκη Θεοδωράκη, στην ομιλίας σας στο ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ αναφερθήκατε αρνητικά (και κατόπιν εορτής, αφού τα κεντρικά δεν είχαν συζητήσει και ενημερώσει ουσιαστικά κανέναν) στην απόφαση ορισμένων Σπιθών να συμμετέχουμε συντεταγμένα και να διαδηλώσουμε στην απεργία. Χαρακτηριστικά αναφέρατε: «Κάποιες Σπίθες μας είπαν ότι θα πάνε, γιατί θεωρούν ότι οι αποφάσεις που πήραν στις Γενικές τους Συνελεύσεις είναι ανώτερες από τις οδηγίες της Συμβουλευτικής. Αυτό το είδος της Δημοκρατίας εγώ το θεωρώ Αναρχία που οδηγεί κατευθείαν σε διάλυση.»

Με όλο τον σεβασμό επιτρέψτε μου να θεωρώ ότι σε διάλυση θα οδηγούσε και θα οδηγήσει το αντίθετο. Δηλαδή η μη εφαρμογή των συλλογικών αποφάσεων των μελών.

Αναφέρατε επίσης ότι η συμμετοχή 200-300 Σπιθιστών-Σπιθιστριών στην απεργιακή διαδήλωση θα εξέθετε την κίνησή μας πράγμα που δεν έγινε, αλλά αντίθετα ανέβηκε το κύρος της κίνησης, με ένα μπλοκ που συμμετείχε για πρώτη φορά και με πάνω από 1000 άτομα, αφού στην πορεία-υπέρ τριπλασιάστηκε ο αριθμός μας! Και αυτό οφείλεται από την μια στο ατομικό σας, πολιτικό και πολιτιστικό σας βεληνεκές, αλλά και στην προγραμματική διακήρυξη όπου στηρίχτηκαν και τα συνθήματά μας που προσέλκυσαν τον κόσμο στα πανό μας.

Φανταστείτε, αξιότιμε Μίκη Θεοδωράκη, το να συμμετείχαμε όλοι και όλες οι Σπίθες με κάλεσμα δικός σας. Οι 1000 θα ήτανε χιλιάδες σε ολόκληρη τη χώρα.

Εάν λοιπόν, χωρίς δισταγμούς, προετοιμάσουμε και συντονίσουμε από τώρα (ο συντονισμός πρέπει να είναι και ο δημιουργικός ρόλος των επιτροπών) την «υποδοχή» των Τροϊκάνων του Δ.Ν.Τ. διαλαλώντας ότι είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. Τότε, οι χιλιάδες θα γίνουν δεκάδες χιλιάδες αγωνιζομένων στις γραμμές μας. Ας αγωνισθούμε λοιπόν όλοι μαζί, στα πλαίσια της προγραμματικής διακήρυξης και αυτό μπορεί να γίνει με τις αρχές της ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που αναφέρονται στη διακήρυξη αυτή.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Γιώργος Λούκας
Μέλος Σπίθας Νοτίων Προαστίων-Καλλιθέα

No comments: