Friday, October 02, 2009

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Εμείς, επειδή θεωρούμε το μετεκλογικό σκηνικό ήδη στημένο και όλα τα κόμματα χρεοκοπημένα, πιστεύουμε ότι δεν έχουν πλέον νόημα οι εκλογές. Θα θέλαμε όμως να θυμίσουμε όλοι, σε όσους σκέπτονται να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ, ότι θα ψηφίσουν ξεριζωμό και προσφυγιά.



Δήλωση του Γιωργάκη Παπανδρέου, το 1999 στο Τορόντο του Καναδά, για το «μακεδονικό» όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη, στον δημοσιογράφο Θωμά Στεφ. Σάρα, παρουσία του Γιάννη Θωμόγλου, Πρέσβη της Ελλάδας στην Οτάβα:

«Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας.»

Ο κ. Λοβέρδος, σε ερώτηση αν σκοπεύει το ΠΑΣΟΚ όταν έλθει στην εξουσία θα αλλάξει τον νόμο Γεννηματά που επέτρεπε τον επαναπατρισμό των κομμουνιστών προσφύγων του Εμφυλίου, αλλά απέκλειε από την κατηγορία αυτή τους αλλογενείς, δήλωσε:

«Πιστεύω ότι όσα υπόλοιπα χρωστάμε από την εποχή του Εμφυλίου πρέπει να εξαλειφθούν. Είχαμε λάβει απόφαση το 2003 να κάψουμε τα κόκκινα δελτία, δηλαδή τα δελτία των ανθρώπων σλαβομακεδονικής καταγωγής των οποίων απαγορεύεται η έλευση στην Ελλάδα. Αν αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι θα εγείρουν αξιώσεις σχετικά με παλαιές περιουσίες, μπορούν να πάνε στα δικαστήρια να τις διεκδικήσουν. Δεν πρέπει να υπάρχουν αγκυλώσεις τέτοιες που να εμποδίζουν να λύσουμε το πρόβλημα με τη FYROM σε σχέση με το όνομα».

No comments: