Sunday, May 10, 2009

ΑΝΤΙΠΑΛΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ Ή ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ?

Το διεθνές δίκτυο των Indymedia,περιλαμβανομένου και του athens indymedia, λειτουργούσαν αρχικά μέσω των εγκατεστημένων στις ΗΠΑ servers FREESPEECH,
οι οποίοι δήλωναν ως αποστολή τους την ενθάρρυνση της «μη εμπορικής έκφρασης των προοδευτικών, δημοκρατικών ιδανικών». Παρά τις διακηρύξεις τους, οι freespeech servers ήταν χωμένοι σε ένα πολύ βρωμερό κουβάρι διαπλοκής που σύντομα άρχισε να ξετυλίγεται, κι αυτός μάλλον είναι ο λόγος που το athens indymedia αναγκάστηκε να μετακομίσει σε σέρβερ του ελληνικού κράτους: στον ιντερνετικό διακομιστή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου!!!

Όσο όμως το indymedia λειτουργούσε μέσω των freespeech servers υπήρχε και μια άλλη πολύ γνωστή πολιτική οργάνωση που είχε επιλέξει τους σέρβερ του freespeech για να στήσει την ιστοσελίδα της. Υπήρχαν στην Ελλάδα εκατοντάδες εταιρείες που προσφέρουν φθηνότατο hosting αλλά και σε όλη την υφήλιο κι όμως... Η οργάνωση αυτή επέλεξε το freespeech για να στεγάσει τις λαμπρές δημοκρατικές και προοδευτικές της ιδέες. Και αυτό αμέσως την αγκάλιασε και της παραχώρησε τα μεγαμπάιτ του διότι το λέει : "η αποστολή μας είναι να ενθαρρύνουμε τη μη εμπορική έκφραση των προοδευτικών, δημοκρατικών ιδανικών". ΠΟΙΑ είναι αυτή η ελληνική οργάνωση που παρέα με το indymedia στεγαζόταν σε σέρβερ του freespeech?

-Κυρίες και κύριοι με υπερηφάνεια και εθνικό ρίγος να διαπερνά τη ραχοκοκαλιά μας σας την παρουσιάζουμε άλλη μια φορά: Είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !!! Πριν μερικά χρονάκια, κάτω αριστερά στο πεδίο του explorer μπορούσαμε να διαβάσουμε την διεύθυνση: http://members.freespeech.org/xrysiaygi

Τι θα ήταν δυνατό να σκεφτεί κανείς γι’ αυτό το περίεργο ζευγάρωμα; Απλή σύμπτωση; Τα «άκρα συναντιόνται»; Ή μήπως είναι επικρατέστερη η περίπτωση τού καταμερισμού εργασίας, ανάμεσα σε φαινομενικώς αντίπαλα στρατόπεδα?



Η αλήθεια είναι μία και τελικά θα την διδαχτούν όλοι θέλοντας και μη: ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ --- ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ.

Βλαντιμίρ Μπούρτσεφ

No comments: