Thursday, March 26, 2009

Τα Μυστήρια της υπόθεσης Κούνεβα

Τρεις μήνες έχουν περάσει από τότε που η κοινή γνώμη συγκλονίστηκε απ’ το τραγικό περιστατικό με την αλλοδαπή καθαρίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα και ακόμα η υπόθεση παραμένει τυλιγμένη σε πέπλο μυστηρίου.

Τα ερωτηματικά είναι πολλά και αναπάντητα. Οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι και απ’ ότι δικαιούμαστε να εικάσουμε, δεν θα μάθουμε ποτέ ποιοι ήταν, πόσοι ήταν. Άλλοι μιλούν για δύο, άλλοι για τρεις άλλοι για τέσσερεις. Τι συγκεκριμένα έκαναν; Διαβάσαμε ακόμα και ότι έβαλαν το κεφάλι τού θύματος σε ένα κουβά οξύ! Γιατί το έκαναν; Εκτελούσαν συμβόλαιο ή είχαν δικούς τους λόγους; Ο ύποπτος, ο 48χρονος Αλβανός, μετά την απολογία του στο 13ο τακτικό ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Μάλλον συνελήφθη για τα μάτια του κόσμου και στο τέλος με την βοήθεια των ΜΜΕ θα τον ξεχάσουμε, όπως, χάρη στη σιωπή τους, ξεχάσαμε και τον περίφημο Γεωργιανό, «δολοφόνο» τού Σεργιανόπουλου!

Κατά τους «προοδευτικούς» μας λαθρολάγνους, συναινούντων και των συνδικαλιστριών του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών και Οικιακών Εργαζομένων, πίσω απ’ τους άγνωστους αυτουργούς κρύβεται, η εργοδοσία. Η σκέψη ευσταθεί; Αν ναι τι κάθονται; Η εργοδοσία έχει ονοματεπώνυμο. ΟΙΚΟΜΕΤ την λένε, εταιρία του Οικονομάκη, εργοδότη της Κ. Κούνεβα. Γιατί περιορίζονται σε κούφια λόγια και δεν τον μυνήουν;

Προφανώς καταλαβαίνουν ότι οι εικοτολογίες τους στερούνται λογικού ερείσματος. Αλλιώς θα το είχαν παρουσιάσει στο διαδίκτυο ή στα πατσαβούρια που κυκλοφορούν. Θα είχαν παρουσιάσει γεγονότα απ’ τον φοβερό και τρομερό ταξικό πόλεμο που είχε ξεκινήσει η Κούνεβα, με αποτέλεσμα να την στοχοποιήσει η ΟΙΚΟΜΕΤ, αυτήν ειδικά, ανάμεσα σε τόσες άλλες συνδικαλίστριες. Και θα είχαν κάνει κατανοητά τα αδιανόητα: Δηλαδή τη λογική με την οποία η «εργοδοσία» επέλέξε ένα τέτοιο μέσο, το βιτριόλι, για να εξουδετερώσει μια μαχητική, έστω, συνδικαλίστρια ενός τόσο ευάλωτου χώρου.

Απ’ όσο ξέρουμε, το βιτριόλι το χρησιμοποιούν συνήθως σε προδομένους έρωτες. Μα και σ’ αυτή την περίπτωση κανείς πληγωμένος, δεν θα διανοούνταν να ποτίσει με βιτριόλι το άμοιρο θύμα του.

Τι πραγματικά έχει συμβεί; Το στόρυ τους δεν πείθει. Γιατί η Κούνεβα δεν δέχτηκε στον αμαρτωλό 9ο Όροφο του Ευαγγελισμού την αντιπρόεδρο του Σωματείου, Βασιλική Τσούνη;

Τσούνη: «της ζήτησα να τη δω και μου είπε ότι δεν είναι ακόμα ψυχολογικά έτοιμη για να τη δούμε και όταν την άκουσα…. τρελάθηκα, δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση της, αυτό που ξέρουμε είναι ότι δε θα είναι ποτέ ξανά η Κωνσταντίνα που ήτανε… θα έχει μεγάλα προβλήματα. Μιλάμε με τον Σάββα τον Μιχαήλ τον ακτινολόγο και την Κατερίνα Μάντζα (Μάτσα θα ήθελε να πει) την ψυχολόγο, που την παρακολουθούν και βρίσκονται κάθε μέρα στο πλευρό της. Ο Μιχαήλ, μου είπε ότι μπορεί να χρειαστούν μέχρι και δύο χρόνια για να πούμε ότι η Κωνσταντίνα έχει διαφύγει κάθε κίνδυνο για τη ζωή της.» (!)
http://voria-tis-athinas.blogspot.com/2009/03/blog-post_04.html

Αλλά ούτε και ο πατριώτης της και φίλος της, Θωδορής Ποπώφ, την έχει επισκεφτεί στο νοσοκομείο. Μένει με την μητέρα της και το παιδί της, αλλά δεν πάει να την δει. Κι’ ο λόγος; «φοβάμαι -λέει- γι’ αυτό που θα αντικρύσω.»
http://www.youtube.com/watch?v=b2EG9n3H3N0&feature=related

Ο dirty Παπαχελάς σε βιντεοσκοπημένη «έρευνα» του, παρουσιάζει την Κούνεβα να μοιράζει -στα ελληνικά- πρωτοχρονιάτικες ευχές: «καλή χρονιά να έχετε, να χαίρεστε την οικογένεια σας» κλπ. Τι σύμπτωση! Που να το φανταστεί ο κάμεραμαν που το τράβηξε ότι σε λίγο θα χρησίμευε στο μοντάρισμα του Βίντεο «Η άγνωστη Κωνσταντίνα Κούνεβα»! Ή μήπως διέθετε κι αυτός το κληρονομικό χάρισμα να οραματίζεται το μέλλον;
http://www.youtube.com/watch?v=c0ltr7r9hEc&NR=1

Πολλά τα παράξενα, πολλές και οι συμπτώσεις. Συνέντευξη – ντοκουμέντο της Κωνσταντίνας Κούνεβα, βρίσκουμε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, την οποία είχε παραχωρήσει στον Βέλγο φωτορεπόρτερ, Ζακί Ντερλόμ, στις 26 Νοεμβρίου, έναν μόλις μήνα πριν το τραγικό συμβάν! Πριν δεχτεί τη φριχτή επίθεση με βιτριόλι έξω από το σπίτι της!

Ο Ντερλόμ, στο πλαίσιο τής καθ’ όλα τυχαίας έρευνας που έκανε στην Ελλάδα για το δουλεμπόριο εργατών, σαν από επιφοίτηση του αγίου πνεύματος, ανάμεσα στα εκατομμύρια των αλλοδαπών που ζουν στην Ελλάδα, έλαχε να διαλέξει για την συνέντευξη το καταλληλότερο πρόσωπο και στο σωστό τάιμινγκ, την Κωνσταντίνα Κούνεβα!

Στο ηχητικό που διαθέτει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ακούγεται ξεκάθαρα η Κούνεβα να λέει «με έχουν απειλήσει ότι θα με σκοτώσουν». Προφήτης ήταν; Η άτυχη συνδικαλίστρια αποκαλύπτει ότι έχουν γίνει προσπάθειες απέλασης της, ενώ οι συναδέλφισσες της αποφεύγουν τις επαφές μαζί της, υπό τον φόβο ότι θα απολυθούν.

http://www.tvxs.gr/v3468

No comments: