Wednesday, February 15, 2012

H ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΙΣΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

H ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΙΣΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

Την Κυριακή και ενώ το κάλεσμα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα ήταν στις 5 μ.μ. σε αντιθέσει με τις προηγούμενες φορές που ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνετε μετά από 1- 2 ώρες αργότερα, γύρω στις 5.30 δεν έπεφτε καρφίτσα όχι μόνο στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους, αλλά από την Ομόνοια, το μοναστηράκι, Ακρόπολη και μέχρι τις στήλες του Ολυμπίου Διός, και με τον κόσμο να καταφθάνει με συνεχή ροή και με κάθε μέσο τις συγκοινωνίες και το Μετρό παρότι οι σταθμοί στο Σύνταγμα Ευαγγελισμός, Πανεπιστημίου, με εντολές της κυβέρνησης είχαν κλείσει αδικαιολόγητα και όταν διαπίστωσαν την μαζική προσέλευση του κόσμου έκλεισαν και το Μετρό στην Ακρόπολη και σταματούσαν τα λεωφορεία τα τρόλεϊ και τα ΙΧ, κοντά στην Αγίου Μελετίου για δυσκολεύσουν της πρόσβαση του κόσμου στο να μην κατακλυστεί το Σύνταγμα, που με βάση των δεδομένων, αν άφηναν ανεμπόδιστο τον κόσμο θα πλημμύριζε όλη η ΑΘΗΝΑ με την μεγαλύτερη συγκέντρωση στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας.

Ο κόσμος παρότι γνώριζε από την προηγούμενη εμπειρία του, πως θα τον ψεκάσουν με χημικά και βόμβες κρότου-λάμψης, το αψήφησε και κατέβαινε μαζικά και πιο ψυχωμένος.

Οι κατοχικοί αλήτες βλέποντας αυτή την κατάσταση με τον λαό να προσέρχεται μαζικά στους δρόμους, τρομοκρατήθηκαν και βάλθηκαν να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιο της αποκοπής των συγκεντωμένων από ενιαίο σώμα και στην συνέχεια της διάλυσης των πιο μαχιτικών στοιχείων που είχαν μαζευτεί έξω από την Βουλή και έψαχναν να βρούν την ευκαιρια και τον τρόπο για να εξουδετερώσουν κάποια διμοιρία των ΜΑΤ να την ξυλοκοπήσουν και εάν όχι να εισβάλουν στην Βουλή, να σπάσουν τον τσαμπουκά των ΜΑΤ και να φανεί και στον υπόλοιπο κόσμο, πως η εξουδετέρωση των ΜΑΤ δεν είναι απίθανη, αρκεί να το θελήσουν μερικές εκατοντάδες οργανωμένοι και προετοιμασμένοι αγωνιστές.

Την αφορμή για να επιτεθεί ο κόσμος στα ΜΑΤ, την έδωσαν τα ίδια τα ΜΑΤ όταν έριξαν χημικά και βόμβες κρότου-λάμψης, από τα 4 σημεία της πλατείας Συντάγματος, εντελώς απροκάλυπτα και χωρίς μέχρι τότε να έχουν ακουστεί συνθήματα κατά των μπάτσων και να έχει πέσει ούτε ένα μπουκάλι με νερό. Ο στόχος των ΜΑΤ έγινε και στον πιο δύσπιστο φανερό πως δεν ήταν άλλος από το να διώξει με την βία τον κόσμο, από το Σύνταγμα.

Τότε η κατάσταση άλλαξε συλλήβδην και από εκεί που φώναζαν συνθήματα κατά των κατοχικών προδοτών και της τρόικας το σύνθημα που μονοπωλούσε τα χείλη των χιλιάδων ανοργάνωτων διαδηλωτών ήταν το γνωστό «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» και να καεί το μπουρδέλο η βουλή και όχι συνθήματα για το μνημόνιο ή την οικονομική πολιτική, που συνέχιζαν να φωνάζουν οι του Σύριζα, της Ανταρσίας και των διάφορων ομάδων αριστεριστών και Μαοϊκών.

Ο κόσμος περίμενε από αυτές τις οργανωμένες δυνάμεις να την πέσουν στα ΜΑΤ που τους έδωσαν την ευκαιρία και κοντά σε αυτούς να ακολουθήσουν το δικό τους παράδειγμα, ώστε τα ΜΑΤ να υποστούν μια ήτα, να τους σπάει ο τσαμπουκάς και ίσως να άνοιγε ο δρόμος για να κατευθυνθούν χιλιάδες διαδηλωτές προς την Βουλή, τα κατοχικά καθάρματα να τα κάνουν επάνω τους, και να φύγουν από της υπόγειες στοές πράγμα που για τον κόσμο θα ήταν μια πρώτη σημαντική νίκη, στην προσπάθεια του να ανατρέψει και τους κατοχικούς αλήτες.

Και ενώ οι συγκεκριμένες συνθήκες είχαν δημιουργήσει το πρόσφορο έδαφος για επαναστατική δράση κατά των Ματ, οι μεγάλοι επαναστάτες Μαοϊκοί, αριστεριστές, και η ΑΝΤΑΡΣΙΑ δεν εννοούσαν να ξεκολλήσουν από τις θέσεις τους.

Εξακολουθούσαν και φώναζαν γενικά, ανούσια συνθήματα, όπως εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά, την κρίση να πληρώσει η κεφαλαιοκρατία, και λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, και άλλες παπαριές. Ακόμα και όταν μια μικρή ομάδα οργανωμένων αγωνιστών της Πατριωτικής Αριστεράς μαζί με απλούς πολίτες κύκλωσε μια διμοιρία των ΜΑΤ, τους την έπεσε ξαφνικά και παραλίγο να τους κάνει την ζημιά και τους χειροκρότησε θερμά ο κόσμος, με τους "επαναστάτες" να μένουν θεατές, αποδεικνύοντας πόσο πίσω είναι από τον απλό κόσμο.

Όσο για το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, αντί να επωφεληθεί από την μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να ηγηθεί της μάχης ενάντια στα ΜΑΤ και στην καπιταλιστική εξουσία της πλουτοκρατίας που συνεχώς καταγγέλλει, και ενώ δήλωνε ότι θα φτάσει στη Βουλή με κάθε τρόπο, μόλις είδε τα πρώτα δακρυγόνα έκανε όπισθεν ολοταχώς, παρότι ο κόσμος που ήταν κοντά τους άνοιγε τον δρόμο πηγαίνοντας στα πεζοδρόμια της Πανεπιστημίου και παροτρύνοντάς τους, φωνάζοντας όλοι μαζί να πάμε στο Σύνταγμα.

Το παράγγελμα όμως από τους ινστρούχτορες του ΠΑΜΕ ήταν: "γυρίζουμε πίσω συντεταγμένα". Δεν άφηναν τους "δικούς τους", να πάνε προς το Σύνταγμα και προς απογοήτευση των παρεβρισκόμενων απλών πολιτών, που περίμεναν κάτι καλύτερο από το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, είδαν έκπληκτοι τα οργανωμένα μέλη ΤΟΥ ΠΑΜΕ, να κάνουν μια συντονισμένη πιρουέτα αντιστροφής που θα την ζήλευε και το καλύτερο μπαλέτο μέσα σε γιουχαΐσματα, από όσους ήταν στα πεζοδρόμια και προηγουμένως τους καλούσαν να έρθουν μαζί, μπροστά στον αγώνα κατά των ΜΑΤ και της κυβέρνησης.

Να δούμε αν θα υπάρξουν αντιδράσεις μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, για αυτή την άθλια στάση των ηγετών τους.

No comments: