Sunday, August 07, 2011

Αφηνουν το Λονδινο Να Καει η Το Καινε Επιτηδες;



Μετα απο μισο αιωνα ξανα-εγιναν σφοδρες ταραχες στο Β Λονδινο εχτες το βραδυ.
Με προσχημα την δολοφονια ενος πατερα την περασμενη Πεμπτη απ' τους μπατσους. Εγινε πορεια στο αστυνομικο τμημα και μετα ξεσπασαν σφοδρες ταραχες.
Λογω των δολοφονιων που εγιναν αναμεσα στην νεολαια τα τελευταια 5 χρονια και την στροφη της αστυνομιας σε αμερικανικο στυλ αστυνομευσης στο δρομο, ξεσπασαν ταραχες οπως και παλια.
Με τη διαφορα τωρα οτι ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ειναι εναντιον της νεολαιας και ειπαν το απιστευτο, οτι οι σχεσεις νεολαιας και αστυνομιας ηταν καλες....

Οι φωτογραφιες μιλανε απο μονες τους, και ακομα δεν εχουν κλεισει οι τραπεζες και δεν εχει μεινει ολη η χωρα ανεργη...


http://www.dailymail.co.uk/news/article-2023254/Tottenham-riots-North-London-flames-Mark-Duggan-shooting.html

Aυτό που βλέπω εγώ vngelis, αλλά και τα λίγα που διάβασα (με τα φτωχά αγγλικά μου), μου θυμίζουν τον Δεκέμβρη του ’08, εδώ στην Ελλάδα...

Πράγματι η μαθητιώσα νεολαία ήταν στους δρόμους τη μέρα, και οι προβοκάτορες κατάκαψαν την Αθήνα την νύκτα, με την λαθρομεταναστευτική λουμπεναρία να κλέβει, να ρημάζει και να κάνει πλιάτσικο, στα μαγαζιά που την είχαν γλυτώσει...

Γράψε αν θέλεις πιο πολλές πληροφορίες...
Nikos

H περιοχη αυτη εχει τα μεγαλυτερα ποσοστα ανεργιας σε ολη την χωρα.
Πλιατσικο γινεται στην Αγγλια και με μικροτερες αφορμες. Το εμπορικο παρκο που καηκε παλια ειχε εργοστασιο τυπογραφικων της Γκεστετνερ με 500 εργατες.

Μπορει η αστυνομια να αφησε την κατασταση να περασει εκτος ελεγχου να εχουν δικαιολογια για μεγαλυτερη καταστολη στις αναμενομενες περικοπες που ερχονται.

Δεν εχουμε μαθει ακομα πως δολοφονηθηκε ο πατερας στις εργατικες συνοικιες απ' οπου ειχαν ξεσπασει και οι παλιες ταραχες το 1985.
Αυτες οι κατοικιες παντως εχουν αλλαξει κοινωνικη συνθεση με παρα πολλους λαθρομεταναστες. Τρια περιπολικα παντως καηκαν και ειναι περιεργο επειδη οι μπατσοι δεν τα αφηνουν ετσι ελευθερα να καουν χωρις να δωσουν μαχη. Αρα μπορει να το εστησαν η να το αφησαν να παρει τετοια τροπη για αλλους πολιτικους σκοπους που θα μαθουμε στην συνεχεια...


Νυχτερινες Ταραχες
http://youtu.be/9ec3wGzwBiw

BBC News
http://www.youtube.com/watch?v=KTDO8VsRx0w&NR=1

Με βαση τις πληροφοριες εδω ο πατερας 4ρων παιδιων που δολοφονηθηκε απ' την αστυνομια ειναι αυτος παρακατω. Η αστυνομια τον παρακολουθουσε κρυφα και ενω ηταν σε ενα ταξι ανοιξαν πυρ.

Λενε οτι πυροβολησε την αστυνομια πρωτος και ενας μπατσος σωθηκε απο ενα ραδιο που ειχε πανω του.

Επισης γραφουν οτι δεν ειχε ανακατευτει ποτε με την αστυνομια. Αντιφατικα πραγματα παντως. Οσοι τον γνωριζαν είπαν οτι ειταν ησηχος. Τι δουλεια εκανε δεν λενε. Τον βαφτιζουν παντως 'γκαγκστερ' οπως προφανως ειχαν βαφτισει και τον Αλεξ ...αναρχικο.


http://www.dailymail.co.uk/news/article-2022670/Gangster-Mark-Duggan-shot-police-London-cab-shootout.html


Mαγαζια στο Μπριξτον που ληστεψαν εχτες το βραδυ.
Με βαση το ρεπορταζ οι μπατσοι εκαναν παρα πολυ ωρα να εμφανιστουν και πολλα απ'τα μαγαζια εχουν ρολα αλλα δεν τα εχουν κατεβασει.

Με κατι αλλα ρεπορταζ εμφανιζοντουσαν 2-3το πρωι πολλοι με αυτοκινητα και εκλεβαν τα εμπορικα κεντρα χωρις αστυνομικη επεμβαση.

http://www.bbc.co.uk/news/uk-14439898

Το γεγονος τωρα οτι ειταν και ασφαλισμενα μπορει να λειτουργει σε δυο μορφες. Βοηθανε την κυβερνηση στην προπαγανδα τους και απ'την αλλη πουλανε προιντα που δεν θα πουλαγαν ουτε σε 50 χρονια αφου θα τα πληρωσει η ασφαλεια, οπως και εγινε και με τους Τριδυμους Πυργους στην Ν Υορκη οταν αγοραστηκαν και ασφαλιστικαν για τρελα ποσα.


Για τριτη μερα συνεχιζονται οι ταραχες στο Λονδινο με κτιρια να καιγονται σε διαφορες περιοχες, χωρις να φαινονται απ'τις εικονες να ειναι μαζικη η λεγομενη νεολαιστικη εξεργεση.

Ενας δημοτικος συμβουλος ειπε οτι εχουν αφησει τις περιοχες οπου υπαρχουν πολλοι μαυροι να καουν και το κεντρο το εχουν υποστηριξη.

Την ιδια ωρα οι ειδησεις για τα χρηματιστηρια εχουν γινει δευτερο θεμα συζητησεις αλλα η πτωση τους κατα 5% σημερα ειναι σημαντικα. Ενας Αμερικανος δηλωσε οτι αυτη η κριση ειναι μεγαλυτερη απο ολες τις προηγουμενες και μεγαλυτερη απ'οτι εχει γινει τα τελευταια 30 χρονια.

Τι παιζεται λοιπον?

Δημιουργουνς τις ταραχες στο Λονδινο σαν αντιπερισπασμο στις ειδησεις να αποκρυψουν την χρεοκοπια τους?

No comments: