Saturday, August 06, 2011

Ο Λυμπερόπουλος, το πουλημένο τομάρι ξόφλησε οριστικά Οι ταξιτζήδες όχι

Ο Λυμπερόπουλος, το πουλημένο τομάρι ξόφλησε οριστικά
Οι ταξιτζήδες όχι

Ο Λυμπερόπουλος, το πουλημένο τομάρι με το βαμμένο κόκκινο μαλλί τα κατάφερε τελικά. Η απεργία των ταξιτζήδων σταμάτησε με απόφαση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων απ’ τις περιφέρειες της επικράτειας χωρίς να ρωτηθεί η βάση, όπως είχε συμβεί και με τους φορτηγατζήδες και το δικό τους πουλημένο τομάρι, τον Τζωρτζάτο. Δεκατρείς (13) αντιπρόσωποι υπέρ της λήξης της απεργίας και έξι (6) για συνέχιση του αγώνα, ανάμεσα τους και η Θεσσαλονίκη.

Την κύρια ευθύνη για την αρνητική εξέλιξη την έχει ο Λυμπερόπουλος και η κλίκα του. Έκανε ότι μπορούσε για να στραγγαλίσει την μαχητικότητα και την αποφασιστικότητα των ταξιτζήδων στην Αθήνα και τον Πειραιά με αποτέλεσμα να υποσκάψει το ηθικό του κλάδου σε όλη την Ελλάδα. Όλοι αυτοί οι «συνδικαλιστές» που θυμίζουν περισσότερο μαφιόζους σε αμερικάνικα συνδικάτα και όχι αγωνιστές, ήταν ίσως ανεκτοί την εποχή των παχιών αγελάδων. Ζητούσε ο κλάδος 12, κάνανε μια απεργία της πλάκας και παίρνανε 2,3 και η ζωή κυλούσε.

Τώρα ζούμε σε άλλη, ιστορική εποχή. Καμιά κυβέρνηση δεν θα σου δώσει δεκάρα αν δεν κινδυνέψει να χάσει τα πάντα. Σ’ αυτές τις συνθήκες πρέπει να αναδειχτούν ηγέτες με ούμπαλα στο βρακί τους, έτοιμοι να ηγηθούν σε ανατροπές εκ βάθρων.

Οι ταξιτζήδες έπρεπε πρώτα απ’ όλα να απευθυνθούν στον ελληνικό λαό. Να του πουν ότι ο αγώνας τους είναι για όλον τον λαό και πρέπει όλη η κοινωνία να σταθεί έμπρακτα στο πλάι τους. Για να γονατίσουν την κυβέρνηση των δωσίλογων. Θα είναι μια αποφασιστική νίκη για όλον τον ελληνικό λαό.

Τώρα πρέπει να πούμε ότι τίποτε δεν έχει κριθεί. Οι ταξιτζήδες πρέπει να δουλέψουν στις πιάτσες. Να βγάλουν από τους κόλπους τους νέους, αποφασισμένους και πραγματικούς ηγέτες. Μια επιτροπή αγώνα πλαισιωμένη από αυτούς που έχουν πάρει δάνεια και έχουν υποθηκεύσει περιουσίες, δικές τους ή των γονιών τους. Πλαισιωμένη από γερά καρύδια. Είναι η πλειοψηφία. Ο Σεπτέμβρης πλησιάζει για όλους μας.


Αδίστακος λέρας εργατοπατέρας

Η Ροζαλία ή Λυμπερόπουλος δήλωσε :"Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε την απεργία, είχε δηλώσει σε "κενό χρόνο" το πρωί στην κρατική τηλεόραση Θ.Λυμπερόπουλος. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να μη γίνει δεκτή η εισήγησή του κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο κ. Λυμπερόπουλος παρατήρησε":

"Έχω κάνει την πρόταση για λήξη της απεργίας, κάτι που συμφέρει τον κλάδο. Εάν δεν εισακουστώ ας αναλάβουν άλλοι την ευθύνη να οδηγήσουν τον κλάδο στην καταστροφή".

Παράλληλα όμως, δεν έλαβαν καμία δέσμευση για την άρση των διώξεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί σε βάρος αυτοκινητιστών για παρακώλυση συγκοινωνιών, τονίζοντας ότι ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται.

Το κάθαρμα ξεπούλησε ταξί και συναδέλφους.

No comments: