Wednesday, June 29, 2011

Επιδειξη Ισχυος ΔΝΤ στο Κεντρο της Αθηνας

Ενω την προηγουμενη βραδυα δοκιμασαν το σχεδιο τους να κανουν χυμικο (με δακρυγονα και ασφυξιογωνα) πολεμο για να διαλυσουν τους συγκεντρωμενους εκαναν επιδειξη ισχυος τα ΜΑΤ μπαινοντας με το ετσι θελω μεσα στις διαδηλωσεις ριχνωντας δακρυγονα και κροτες λαμψης προσπαθωντας να εκφωβισουν τον κοσμο που δεν εκφωβιζωνταν με τιποτα.

Ως συνηθως αφου τελειωσε η ατονη πορεια του ΠΑΜΕ και ενω ζητουσαν οικονομικη εξορμηση για εκλογες (οταν παιρνουν κρατικη επιχορηγηση!) αρχισαν τα παρατραγουδα χωρις το προσχυμα των κουκουλοφορων. Ειχαν σχεδιο να διαλυσουν το πανω μερος της πλατεια, αλλα για να μην φανει ορφανη η κατω (η νεωταξικη του Συριζα και του Σορος) την διαλυσαν και αυτη. Εφτασαν στο σημειο να ριχνουν οπως ειχαν κανει και εχτες δακρυγονα μεσα στο μετρο και να στοχευουν τον λαο που ειχε προσπαθησει να αποφυγει εκει.

Διαλυοντας την πλατεια μετατρεψαν ολο το κεντρο σε κατασταση διαπληκτισμου και ο λαος εδωσε δυνατες αμυντικες μαχες με τους πραιτοριανους του ΔΝΤ. Χωρις εξοπλισμο, χωρις μολοτοβ, χωρις αυτοκινητα, χωρις τρακτερ ουτε φορτηγα, τα ΜΑΤ αδειασαν σχεδον μισου χρονου δακρυγογονα σε μερικες ωρες. Ακομα και ο καιρος ειχε διαμορφωθει σχετικα γι’αυτο το σκοπο με συννεφα για να αντεξουν τα ΜΑΤ με τον οπλισμο τους οπου θα ειχαν βρασει εαν εκανε ζεστη.

Επι ωρες συνεχιστηκαν κοντρες καηκαν διαφορα σημεια του κεντρουκαι η αστυνομια δεν ειχε αρκετους μπατσους για να κρατησει το κεντρο ολοκληρο. Ο λαος αυτη την φορα κατεβηκε οργανωμενος με μασκες και ασφυξιογονα δεν θα αρκουν απλως τα χυμικα. Την επομενη οταν κατεβει τριπλασιος κοσμος και θα κατεβει, αφου αυτη ειταν προβα τζενεραλε. Οι ειρηνικες πορειες εφτασαν ουσιαστηκα στο τελος και μαζυ με αυτην η κοινοβουλευτικη ‘δημοκρατια’. Περασαμε ουσιαστηκα στην ωμη δικτατορια του ΔΝΤ. Και τωρα αρχιζουν τα χοντρα, με τον τριπλασιασμο ολων των τιμολογιων των ΔΕΚΟ, τις εφοριακες καταδρομες των διεθνων τραπεζιτων και την ανεργια που ειναι η πραγματικη βια οχι τα ροπαλακια των ΜΑΤατζηδων.

Στην Ρωσικη επανασταση του 1905 ο χωρις ηγεσια Ρωσικος λαος κατεβηκε σε ειρηνικες πορειες με εκκλησεις προς τον Τσαρο. Η απαντηση ειταν η ωμη βια. Ο Λενιν ασχοληθηκε μετα πως να οργανωσει ο λαος την αμυνα του κατα τους τοτε πραιτοριανους της τοτε εποχης, ετσι φτιαχτηκαν τα κοκτειλ μολοτοβ, οι μπιλιες κατω απ’τα ποδια του ιππικου της αστυνομιας κτλ. Το ιδιο θα χρειαστει να γινει και τωρα. Με πλαστικα μπουκαλακια νερου και εκκλησεις στα ΜΑΤ να γυρισουν της ασπιδες οταν βαρανε στο ψαχνο για κανενα απολυτως λογω δεν θα μπορει να προστατευτει ο λαος στην επιδρομη του ΔΝΤ.

Εδω δεν ειναι Αργεντινη και η συνειδησε του κοσμου αλλαζει ραγδαια. Μεσα σε 6 μηνες ΔΝΤ εκαναν αποχη 80% του Ελληνικου λαου απ’τις εκλογες. Μετα απο αλλους τοσους μηνες κατεβηκαν ειρηνικα στις πλατειες 2 εκ λαου. Το ΔΝΤ τωρα κρεμεται απο μια κλωστη που τεντωθηκε σε τετοιο σημειο που κρατηθηκε ενωμενη ακριβως επειδη δεν ειχαμε θυμα και αυτο φαινεται οχι μονο απ’τις μεμονομενες αντιδρασεις του λαου που δεν φοβοταν να αντιμετωπισει χωρις τιποτα τα ΜΑΤ αλλα και απ’τις συζητησεις που γινοντουσαν απ’ακρη σ’ακρη σε καθε μπλοκο.

Και οπως λενε σε συνθημα στην πλατεια,
Ψωμι Παιδεια Ελευθερια η Χουντα δεν Τελειωσε το 1973
Θα την Κηδεψουμε σε Τουτη την Πλατεια

Εδω και Εδω και Καθε Μερα Εδω

No comments: