Friday, December 24, 2010

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ THN BIA ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ!!!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ!!!

H ΝΔ, με ανακοίνωσή της καταδικάζει «με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο» την επίθεση κατά του Κωστή Χατζηδάκη, καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει να ζει σε έναν ιδεατό κόσμο εικονικής πραγματικότητας στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας» και «να πάρει επιτέλους μέτρα, για να προστατέψει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας». Επίσης, καλεί τις αρμόδιες αρχές «να οδηγήσουν τους δράστες της άνανδρης επίθεσης στον Κωστή Χατζηδάκη και των χθεσινών καταστροφών ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλ. Πετσάλνικος ενώπιον της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, καταδίκασε την επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ και τόνισε, ότι «η άσκηση βίας κατά οποιουδήποτε πολίτη, όπως και κατά οποιουδήποτε μέλους του Εθνικού Κοινοβουλίου, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα από όλους μας. Είναι μια πράξη υπονόμευση των κανόνων, που θα πρέπει να ισχύουν, σε ό,τι αφορά στη λειτουργία της Δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης της γνώμης στην Ελληνική κοινωνία».

Ο υπουργός Εσωτερικών, και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης(!) Γ. Ραγκούσης καταδίκασε την επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ και δήλωσε ότι «στη Δημοκρατία, σε μία ευνομούμενη, σύγχρονη, πολιτισμένη δημοκρατική Πολιτεία και κοινωνία, οι λογαριασμοί των πολιτών με τα κόμματα λύνονται στις εκλογές και σε καμία απολύτως περίπτωση στους δρόμους χειροδικώντας. Ιδίως σε μία περίοδο όπου η Ελλάδα είναι σε πόλεμο οικονομικής επιβίωσης. Και αν η Ελλάδα χάσει αυτόν τον πόλεμο οικονομικής επιβίωσης, δεν θα υπάρξει νικητής στην Ελλάδα».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο απαράδεκτος ξυλοδαρμός του βουλευτή Κ. Χατζηδάκη σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τη γνήσια λαϊκή αγανάκτηση. Αντίθετα, αξιοποιείται για να συκοφαντηθεί η λαϊκή πάλη και υπηρετεί αυτούς, που επιδιώκουν την υποταγή του λαού στην καπιταλιστική βαρβαρότητα».

Ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Καταδικάζουμε την χθεσινή επίθεση στο βουλευτή της ΝΔ Κ. Χατζηδάκη και του εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας. Τέτοιες καταδικαστέες ενέργειες δεν μπορούν να αφαιρέσουν τη λάμψη από τις μεγαλειώδεις απεργίες και διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ».

Η Δημοκρατική Αριστερά (Κουβέλης – για να μην αναρωτιόσαστε τι είναι αυτό) σε ανακοίνωσή της καταδικάζει την επίθεση κατά του κ. Χατζηδάκη, αναφέρει ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια τραυματίζει τον Κοινοβουλευτισμό και την ελευθερία πολιτικής έκφρασης. Τέτοιες πράξεις βίας είναι εχθρικές στη Δημοκρατία και δεν μπορεί παρά να βρουν απέναντί τους το σύνολο του προοδευτικού κόσμου και το λαϊκό δημοκρατικό κίνημα».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης αφού καταδίκασε την επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ, δήλωσε ότι «ο κύκλος που άνοιξε με αυτή την ενέργεια, εκτιμώ ότι δυστυχώς δεν θα κλείσει. Αντιθέτως, φοβάμαι ότι μόλις τώρα άνοιξε. Εκτιμώ, ότι θα έχουμε και άλλα τέτοια άσχημα επεισόδια. Με την πάροδο του χρόνου θα πολλαπλασιάζονται αυτές οι πράξεις. Θα ξεχειλίσει η οργή του κόσμου».

Η Δημοκρατική Συμμαχία δια της «προέδρου» της Ντόρας Μπακογιάννη εξέφρασε την συμπαράστασή της στον Κ. Χατζηδάκη, επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι «Επιτέλους, οφείλουν όλοι να καταλάβουν, ότι η τυφλή αντιμνημονιακή ρητορική οδηγεί στις καταστάσεις ανεξέλεγκτης βίας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν, ότι όταν σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες. Δεν μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως να ακολουθεί την ρητορική του ΠΑΜΕ».

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι (Μιχ. Τρεμόπουλος) σε ανακοίνωσή τους καταδικάζουν τα επεισόδια και την επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ, και αναφέρουν ότι «η βίαιη επίθεση κατά του κ. Χατζηδάκη ανοίγει έναν επικίνδυνο δρόμο: Να θεωρείται ο ξυλοδαρμός μέσο πολιτικής κριτικής. Για όσους είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια, αρμόζει η πολιτική ή και δικαστική τιμωρία, όχι η βίαιη αυτοδικία».

Η ΓΣΕΕ, με ανακοίνωσή της καταδικάζει την επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ και αναφέρει ότι «δυστυχώς για ακόμη μια φορά μια γενική απεργία με καθολική συμμετοχή και μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις, επισκιάστηκαν και υπονομεύτηκαν από πράξεις και συμπεριφορές ξένες και εχθρικές προς τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων. Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα και η κοινωνία καταδικάζουν κάθε μορφής βία και αυθαιρεσία κατά οποιουδήποτε προσώπου ή θεσμού, καθώς και την επιθετικότητα που επέδειξαν οι δυνάμεις καταστολής γενικώς και αδιακρίτως κατά απεργών και διαδηλωτών».

No comments: