Monday, December 20, 2010

Ο ΝΑΤΟικος Ζισεκ στην Αθηνα

Εκτως απ'τα πραγματικα δακρυα για το τελος του πολυπολιτισμου τωρα ο Αμερικανοχαφιες Ζισεκ μας εξηγει αφου ειχε ζητησει παλιοτερα τονους βομβες κατα της Σερβιας (και τον παρουσιαζουν τα αμερικανακια του 'αριστερου βηματος' σαν ...αριστερο) οτι η Αμερικη δεν ειναι αυτοκρατορια ουτε πρωταρχικος κινδυνος. Ουτε τα Γκουανταμο γνωριζει ουτε τα Αμπου Γκραιμπ ουτε τους πολεμους στο ιρακ και αφγανισταν. Σε καποια φαση εξισωνει τον φασισμο με τον σταλινισμο και αφηνει εξω απ'το παιχνιδι τον 'δημοκρατικο ιμπεριαλισμο' των Αγγλο-Αμερικανων. Λογοδιαρροια γεματη αμερικανιες για ενα ακροατηριο που αντικαταστησε την Ρωσια με τα Αμερικανικα πολυπολιτισμικα γκεττο, οχι την εποχη που ειχαν και καποια αιγλη αλλα την εποχη που καταντησαν να πουλανε σπιτια για $1 και να κλεινουν πολεις λογο της αποβιομηχανοποιησης και να ξαναφερνουν στην μοδα ξανα τις σκηνες.

Ανιστορητος αντικομμουνιστης μεχρι το μεδουλι ο Ζισεκ ειναι το νεο τους 'διεθνη αστερι'. Μια ζωη ξεφτυλες ειταν τα απομειναρια του Ευρωκομμουνισμου, αλλα τωρα το παρακαναν αφου ηρθε η ανοιχτη κατοχη του ΔΝΤ και ο λαος βραζει. Σε λιγο ερχονται σφαλιαρες και σε αυτους. Δεν θα τις αποφυγουν. Μην κανουν οτι δεν ειχαν προειδοποιηθει.




Παράθεση:
Το πρόβλημα με τη σημερινή Αμερική είναι όχι ότι αποτελεί μια νέα, παγκόσμια Αυτοκρατορία, αλλά ότι ΔΕΝ είναι κάτι τέτοιο: Ενώ παριστάνει την αυτοκρατορία, συνεχίζει να δρα ως κράτος- έθνος, που προωθεί ανελέητα τα συμφέροντά του. Είναι σαν η κατευθυντήρια γραμμή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής να είναι η παράδοξη αντιστροφή του γνωστού, οικολογικού συνθήματος: να δρούμε παγκόσμια, να σκεφτόμαστε τοπικά! Αυτή η αντίφαση εκδηλώθηκε ανάγλυφα με τη διπλή πίεση που ασκούσαν οι ΗΠΑ στη Σερβία το 2003: οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ απαιτούσαν ταυτόχρονα από τη σερβική κυβέρνηση να εκδώσει τους ύποπτους για εγκλήματα πολέμου στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης (σε συμφωνία με τη λογική της παγκόσμιας αυτοκρατορίας, που απαιτεί και παγκόσμια νομική δικαιοδοσία) αλλά ΚΑΙ να υπογράψει διμερή συνθήκη με τις ΗΠΑ ώστε να υποχρεωθεί η Σερβία να μην εκδώσει σε οποιονδήποτε διεθνή θεσμό (δηλαδή, στο ίδιο δικαστήριο της Χάγης) Αμερικανούς πολίτες οι οποίοι θα κατηγορηθούν για εγκλήματα πολέμου ή εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας (σε συμφωνία με τη λογική του έθνους- κράτους). Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι η σερβική αντίδραση ήταν συγκεχυμένη.
http://www.aristerovima.gr/details.php?id=1511


Οι επισημανσεις δικες μου...


Παράθεση:
Οι κομμουνιστές που βρίσκονται στην εξουσία είναι σήμερα οι πιο δυναμικοί καπιταλιστές. Μήπως δεν είναι αυτό η έσχατη ένδειξη θριάμβου του καπιταλισμού;
Ζισεκ





Ο καπιταλισμος λοιπον δεν βουλιαζη αλλα ...νικαει και θριαμβολογη.
Παράθεση:

Μέχρι πρόσφατα, στο πολιτικό σκηνικό κυριαρχούσαν δύο κόμματα που απευθύνονταν στο σύνολο του εκλογικού σώματος, η κεντροδεξιά (χριστιανοδημοκράτες, συντηρητικοί κ.α.) και η κεντροαριστερά (σοσιαλιστές ή σοσιαλδημοκράτες), ενώ μικρότερα κόμματα απευθύνονταν σε περιορισμένα τμήματα του εκλογικού σώματος (οικολόγοι, φιλελεύθεροι κ.α.). Τώρα, αναδύεται σταδιακά ένα κόμμα που υπερασπίζεται τον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό σαν τέτοιο, συνήθως με σχετικά ανεκτική στάση σε ζητήματα όπως οι αμβλώσεις, τα δικαιώματα των ομοφυλοφύλων, των θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων κλπ. Σε αντιπαράθεση με αυτό το κόμμα τοποθετείται ένα ολοένα και ισχυρότερο αντιμεταναστευτικό, λαϊκιστικό κόμμα το οποίο συνορεύει με ανοιχτά ρατσιστικές, νεοφασιστικές ομάδες.
Ζισεκ



Με λιγα λογια η απελευθερωση των αγορων που επιτευτηκε πρεπει να συνηπαρχει με την απελευθερωση των συνορων κατα της ...ρατσιστικης μπλεμπας, την ιδια στιγμη που πετσοκοβονται ολες οι υπηρεσιες τους εθνους κρατους=νοσοκομια, σχολεια, κτλ.


Παράθεση:
Να γιατί πρέπει να αποφύγουμε τον πειρασμό να αντιδράσουμε στη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση με μια αναδίπλωση στα απολύτως κυρίαρχα έθνη- κράτη, εύκολη λεία στο διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο που δεν γνωρίζει σύνορα και ηπείρους και μπορεί εύκολα να φέρει το ένα έθνος- κράτος σε αντιπαράθεση με το άλλο.
Ζισεκ



Με λιγα λογια ας αφησουμε τον Γαλλο-Γερμανικο ιμπεριαλισμο να κυριαρχησει, οτιδηποτε αλλο, οπως εξοδος απ'την ΕΕ, εξοδος απ'το Ευρω αποτελει η μπορει να αποτελεσει κοντρα εθνων. Ας αφανιστουν οι Ελληνες λοιπον για να υπαρχει ειρηνη προς μια παγκοσμια διακυβερνηση.


Παράθεση:
Περισσότερο από ποτέ, η απάντηση στην κρίση πρέπει να είναι περισσότερο διεθνιστική και οικουμενική από την οικουμενικότητα του παγκοσμίου κεφαλαίου. Η ιδέα του να αντισταθούμε στον παγκόσμιο καπιταλισμό στο όνομα της υπεράσπισης συγκεκριμένων εθνικών ταυτοτήτων είναι σήμερα περισσότερο αυτοχειριαστική από ποτέ, με το φάντασμα του «δόγματος τσούτσε», της Βορειοκορεάτικης εκδοχής της αυτάρκειας, να πλανιέται πάνω μας.
Ζισεκ



Οποιος παει κοντρα δηλαδη στην ΕΕ-ΗΠΑ θα καταληξη Βορεια Κορεα...

Σε αμερικανικα πανεπιστημια για την Ψυχοαναλυση κριτικαρει την 'παλια ευρωπη' για την υποκρισια της που δεν υποστηριξε απολυτως τον πολεμο στο Ιρακ και προφανως δεν εστειλε κανα εκκατομυριο φανταρους σ 23

http://www.baltimorecitycollege.us/ourpages/auto/2008/9/25/1222371306334/K%20NEG%20-Psychoanalysis%20%20_%20Aff%20Ans.pdf

δηλαδη την γραμμη Ρουμσφελντ. Δεν εχουμε να κανουμε απλως με ενα πανεπιστημιακο αλλα ενα ανοιχτο αντι-κομμουνιστη χαφιε του ΝΑΤΟ και των Αμερικανων.
Τετοιους φιλους εχουν οι 'αριστεροι' των σαλονιων...

Αφησαν τελικα τα μυνηματα στο σαιτ του Αριστερου Βηματος μετα την προηγουμενη λογοκρισια.

Δεν απαντησε ομως κανενας.
Γιατι τα αφησαν χωρις να απαντηση κανεις?
Δεν ειχαν ωρα η επειδη μπορει να μην τα διαβασει κανεις?

Ειναι ζητημα που μπορει να δειξη οτι θελουν τον πραγματικο διαλογο η για να μην φανουν οτι κανουν λογοκρισια?

Ειναι ομως ζητημα πως εφεραν ατομο που υποστηριξε την διαλυση της Γιουγκοσλαβιας και υποστηριξε την ανεξαρτησια της Σλοβενιας που υποστηριζε η Γερμανια. Και μετα 2 δεκαετιες ερχεται στην Ελλαδα να πει ακριβως τα ιδια οτι η Ελλαδα πρεπει να ακολουθησει τις επιταγες των Γερμανων-Βρυξελλες.

Ποιος εφερε τον Ζισεκ στην Ελλαδα? Αυτος που του εδωσε και δουλεια.
Ενας κυριος Ντουζινας παλιος θαμωνας του Εσωτερικου που τωρα ειναι υπευθηνος ενος ακαδημαικου προγραμματος στο Λονδινο που ειδηκευεται στα 'Ανθρωπινα Δικαιωματα' (του Ιμπεριαλισμου) αφου του ανθρωπου τα τσαλαπατησαν με το Γκουανταναμο και το Αμπου Γκραιμπ.

Εδω σε αρθρο μιλαει αριστερα
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/feb/04/greece-eu-fiscal-policy-protest
με την εννοια οτι λεει οτι πρεπει να σταματησουν οι ιδιωτικοποιησεις και τα νεα μετρα της ΕΕ αλλα χωρις να ζηταει αποχωρηση αφου ειναι ευρωπαιστης. Η πραξη ομως ειναι το κριτηριο και με το να φερει τον Ζισεκ θελει να σπειρη συγχυση και διαλυση στους διανοουμενους και την νεολαια.

No comments: