Tuesday, September 07, 2010

"ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ", ΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΣΥΝΘΗΜΑ

"ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ", ΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΣΥΝΘΗΜΑ


Οι πιο παλιοί θα θυμόνται τα συνθήματα «ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ», «ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΟΚ – ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΟ ΝΑΤΟ», που δονούσαν τους δρόμους της Αθήνας κάθε φορά που γινόταν απεργία, σε κάθε διαδήλωση των συνδικάτων ή της Αριστεράς.

Πόσα χρόνια έχετε ν’ ακούσετε αυτά τα σπουδαία συνθήματα; Παλιότερα, το ΚΚΕ δεν σταματούσε να απαιτεί έξοδο της χώρας απ’ την ΕΟΚ ή ΕΕ, αν και είναι αλήθεια, ότι δεν το έκανε ποτέ ζήτημα αιχμής. Τώρα που όλοι έχουν χάσει κάθε αυταπάτη, τώρα που όλοι έχουν καταλάβει ότι είναι καταστροφή το άνοιγμα της ελληνικής αγοράς, η πολιτική ξέφραγο αμπέλι στον ανταγωνισμό των πολυεθνικών, το ΚΚΕ τώρα που έπρεπε να κάνει την έξοδο απ’ την ΕΕ και την ευρωζώνη κέντρο της πολιτικής του, έχει καταπιεί την γλώσσα του.

Για το ΣΥΝασπισμό περιττό να κάνουμε σχόλια. Το μεγάλο χάλι το έχει η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, αυτή που αυτάρεσκα αυτοδιαφημίζεται ως άκρα αριστερά! Να απαιτήσουν έξοδο απ’ την Ευρώπη των ενωμένων ληστών το θεωρούν «εθνικιστική παρέκληση»! Στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας ήταν με το ΝΑΤΟ ενάντια στους «χασάπηδες Σέρβους»(!) και σήμερα στο Αφγανιστάν πάλι με το ΝΑΤΟ, αιχμή της αμερικάνικής προπαγάνδας ενάντια στο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα των Ταλιμπάν.
Άκου «άκρα» αριστερά, αυτοί που δεν τολμάνε να ρθουν σε ρήξη με τα δυτικο-ευρωπαϊκά αφεντικά και τους πολιτικούς τους υπαλλήλους, την Μέρκελ, τον Σαρκοζί, τον Κάμερον!

Γιατί έχει αυτή την στάση η Αριστερά του σήμερα; Γιατί έχει εγκαταλείψει τα συνθήματα που της έδωσαν κύρος και επιρροή στον Ελληνικό λαό; Για μας αυτό συμβαίνει επειδή η Αριστερά ηγεμονεύεται πλέον από αποστάτες και από δωσίλογους της νέας τάξης. Από στοιχεία μικροαστικά που τα χωρίζει χάος απ’ την εργατική τάξη κι απ’ τις επαναστατικές παραδώσεις του επιστημονικού σοσιαλισμού. Του σοσιαλισμού που θεμελίωναν οι Μάρξ – Ένγκελς και ανέπτυξαν παραπέρα η Λούξεμπουργκ, ο Λένιν και ο Τρότσκι.

No comments: