Saturday, April 02, 2022

Ερχεται μάχη για το Ντονμπάς



Mεγαλης κλιμακας μαχη προμηνυεται στο Ντονμπας , κοντα στο Σλαβιανσκ και Κραματορσκ, οπου οι Ουκρανοι εχουν συγκεντρωσει τα 2/3 των συνολικων τους δυναμεων. Οι Ρωσοι προσπαθουν να κλεισουν την λαβιδα, ενω οι τελευταιες εφεδριες των Ουκρανων φτανουν στην περιοχη απο το Κιεβο.   

https://schneider-krieg.livejournal.com/53070.html
Ερχεται μάχη για το Ντονμπάς. Μερικά προκαταρκτικά σχέδια:

1. Δύο ισχυρές ομάδες δημιουργούνται στο Ντονμπάς και στις δύο πλευρές. Η Ρωσία μετακινεί στρατεύματα από άλλες κατευθύνσεις (Κίεβο, Τσέρνιχιβ, Σούμι). Ουκρανία - παρόμοια (αλλά σε μικρότερη κλίμακα). Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, προφανώς, μετέφεραν μονάδες και σχηματισμούς του νεοσυσταθέντος Σώματος Εφέδρων (40-45 χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν συνολικά) στο ανατολικό τμήμα της περιοχής by allow Ντνιεπροπετρόφσκ, κρέμονται πάνω από το άκρο του βόρειου "νυχιού" της υποτιθέμενης περικύκλωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονμπάς. 

2. Συνολικά, έως 250-270 χιλιάδες άνθρωποι θα προέρχονται από τη Ρωσία (περίπου οι μισοί - LDNR και εθελοντικοί σχηματισμοί), στην περιοχή των 2.000 αρμάτων και ένα συγκρίσιμο αριθμό συστημάτων πυροβολικού (MLRS και πυροβολικό - χωρίς ολμοβόλα), 300 αεροσκάφη, 200-300 ελικόπτερα. Αυτό είναι στο Ντονμπάς. Από την Ουκρανία: 130-150 χιλιάδες (συμπεριλαμβανομένου του Σώματος Εφέδρων και 20-30 χιλιάδες εσπευσμένα μεταφερόμενους στρατιώτες από το Κίεβο, Σούμι, Τσέρνιγοβ), μέσα σε λίγες εκατοντάδες άρματα μάχης, 30 αεροσκάφη, 50 ελικόπτερα. Η υπεροχή του ανθρώπινου δυναμικού είναι διπλάσια, σε άρματα - τριπλά, στην αεροπορία και τα ελικόπτερα - κατά πέντε έως δέκα φορές. Μια καλή αναλογία, αλλά σε ποιο βαθμό θα πραγματοποιηθεί; 

3. Η μάχη για το Ντονμπάς θα είναι σίγουρα η μάχη του γύρου ολόκληρης της εκστρατείας. Αυτό έχει επίσης συζητηθεί πολύ. Πιθανότατα, θα "κόψουν το καζάνι" κατά μήκος του άξονα Μπαρβένκοβο-Ποκρόφσκ και μεταξύ των αστικών συγκροτημάτων Λισιτσάνσκο-Σεβεροντονέτσκ και Σλαβιάνσκο-Κραματόρσκ, όπως αναμενόταν ομοίως στο πρώτο μισό του Μαρτίου. 


4. Περίοδος εφαρμογής: κατά τη διάρκεια του Απριλίου. Δεν ξέρω αν θα συμβεί νωρίτερα. Η Μαριούπολη αλυσοδεμένη σε μια σημαντική ομάδα των ρωσικών δυνάμεων και της NM DPR για περισσότερο από έναν μήνα: τουλάχιστον 50 χιλιάδες άτομα (150ο MSD, διάφορες μονάδες και σχηματισμοί του Σώματος Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων RF· ορισμένες μονάδες και σχηματισμοί του DPR, συμπεριλαμβανομένων των δευτερευόντων· την Τσετσενική Εθνική Φρουρά. Η απελευθέρωση αυτών των δυνάμεων, επιπλέον, με άφθονο εξοπλισμό με πυροβολικό, θα παρέχει τα απαραίτητα εφόδια για την ανάπτυξη της επίθεσης (παρά το γεγονός ότι μέρος των δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας αποσύρθηκαν πρόσφατα για να οργανώσουν μια ιδιωτική επίθεση νοτιοδυτικά και δυτικά του Ντονέτσκ και δυτικά της Γκορλόβκα). 

5. Το περιβάλλον δεν μπορεί να λειτουργήσει. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξακολουθούν να έχουν την ευκαιρία να αποσύρουν σημαντικό μέρος των δυνάμεων προς τα δυτικά, για να σχηματίσουν μια αμυντική γραμμή κατά μήκος της γραμμής Πάβλονγκραντ-Γκούλγιπολ. Επιπλέον, δεν αποκλείονται οι επιθέσεις των ρωσικών στρατευμάτων δυτικά του Γκουλγιάι-Πόλιε, προκειμένου να αποκοπούν όλες οι δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά μήκος του Δνείπερου. Γιατί είναι σκόπιμο να συγκεντρωθούν όλες οι μέγιστες δυνάμεις στο Ντονμπάς, να εγκαταλείψουν την υπερβολική συγκέντρωση κοντά στο Χερσόν (όπου αξίζει να σταθούμε στην άμυνα) - για να λύσουμε το πρωταρχικό καθήκον της νίκης στη μάχη των γηπέδων της εκστρατείας. 

6. Προβλήματα με την πιθανή ανάπτυξη της λειτουργίας και για τις δύο πλευρές βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Οι κανονιστικές πυκνότητες ανά km του μετώπου δεν έχουν επιτευχθεί, είτε από την πλευρά της Ουκρανίας για την άμυνα (αντί για 20-25 υπολογισμένες διαιρέσεις, η LDNR μπορεί να είναι τουλάχιστον επτά (101-107).

No comments: