Tuesday, March 26, 2019

25η Μαρτίου 2019




Ήταν πάλι Εθνική γιορτή,28 Οκτωβρίου 2011.Οι αγανακτισμένοι είχαν εκδιωχθεί από την πλατεία, το κλίμα όμως συμέχιζε να μυρίζει μπαρούτι και η οργή του κόσμου ξεχείλιζε.Πολλά έγιναν εκείνη την ημέρα.Στον Λυβαβητό η ομάδα ''ΕΝΑ'', έριχνε μια 6χ6 Ελληνική σημαία,που φαινόταν παντού, αυτή την γαλάζια με τον σταυρό, σαν κι αυτήν στην οποία ορκίστηκε ο Κολοκοτρώνης και άλλοι οπλαρχηγοί στην Σκιάθο.Σε όλη την Ελλάδα, ο κόσμος γιούχαρε τους επίσημους, τα παιδιά των παρελάσεων έστρεφαν από την άλλη το κεφάλι.

Μέσα στις αυθόρμητες αντιδράσεις του κόσμου, οι συριζαίοι. Κολαούζοι και επαίτες της λαϊκής ευαρέσκειας, έδιναν κι αυτοί δυναμικό τόνο στις αντιδράσεις,Με το βλέμα γεμάτο ψηφοθηρική λαγνεία,ορμούσαν σε ένα κάλπικο ακτιβισμό.

Ήταν τότε που άρχισε η πορεία αναρίχησης του 3% στο 17% το 2012 και στο 34% το 2015. Σπέρνοντας στο χώμα της απόγνωσης του λαού και μπολιάζοντας με την ελπίδα του καινούργιου, άνθισε τελικά το δέντρο.Ένα δέντρο που αποδείχθηκε άσχημο,τοξικό,που συνέχεια γεμίζει αγκάθια πάνω του και γύρω του.

Από την πρωτοπορεία στην αντίδραση,έγιναν καθεστώς.Ένα καθεστώς αυθαιρεσίας, τυραννίας, μια σέχτα νενέκων.Από τις αγορές που θα χόρευαν πεντοζάλι, κατάντησαν οι ίδιοι ενεργούμενα των αγορών. Οι ίδιοι, αλλά και τα λυσασμένα σκυλιά της εθνοαποδόμησης, καθοδηγούμενα από την εξωνημένη διανόηση και τους κρατικοθρεμμένους καλλιτέχνες, εξαπέλυσαν μια δίχως προηγούμενο επίθεση, σε κάθε τι εθνικό, σε κάθε τι πατριωτικό.Και υπερέβαλαν εαυτόν στην εθνική γιορτή. Μέγα λάθος......

Γιατί δεν κατάλαβαν ποτέ, πως ο πατριωτισμός, η αγάπη για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, ρέει αδιάκοπα στο αίμα αυτού του λαού. Ένας πατριωτισμός στέρεος και δυνατός, γιατί δεν φθονεί άλλες πατρίδες αλλά και δεν παραχωρεί ούτε σπιθαμή της χώρας.

Αυτόν τον πατριωτισμό λοιδωρούν εδώ και τόσα χρόνια. Τράβηξαν όμως τόσο πολύ το σκοινία που αυτό σκίζεται.Παίξαν με την φωτιά με άγνοια κινδύνου. Άγνοια αυτού του μυστηριακού συναισθήματος που μεταδίδεται βουβά από άνθρωπο σε άνθρωπο, που μέσα από το φαινομενικά αδύνατο γεννά μια αντίδραση που τα ανατρέπει όλα.

25 Μαρτίου 2019. Ημέρα που κατάλαβαν το λάθος τους, αλλά είναι πια αργά.Ήταν μια καλή ημέρα, μια μικρή αλλά στρατηγικής σημασίας νίκη. Δεν πρέπει να επαναπαυτεί ο λαός. Πολλοί δαίμονες καρτερούν στο κατώφλι της εξουσίας.

Αν όμως λαός κατορθώσει και μετουσιώσει την ενστικτώδικη αντίδρασή του σε ρεύμα ανατροπής, τότε απλά θα γραφτεί καινούργια σελίδα στην ιστορία του τόπου.
Και θα την έχει γράψει ο λαός, όχι οι αντιπρόσωποι, όχι οι πάτρωνες και σαφέστατα οχι οι επικυρίαρχοι.
Περικλής Δανοπουλος

No comments: