Friday, August 17, 2012

Βόμβα Λαφαζάνη… Σιγά τα ωά!

Βόμβα Λαφαζάνη… Σιγά τα ωά! Συμμετέχει ο άνθρωπος, προσυνεννοημένα, στην προετοιμασία της κοινής γνώμης ώστε να αντιμετωπίσει ψύχραιμα την επίσημη χρεοκοπία της χώρας, η οποία σύντομα (συντομότατα) θα ανακοινωθεί. Και μιλάμε για την «επίσημη» διότι η πραγματική χρεοκοπία είναι γεγονός εδώ και χρόνια. Τι ήταν τα ελλείμματα στο ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών και η κάλυψη τους με εξωτερικό δανεισμό, αν όχι χρεοκοπία; Δρομολογήθηκε από την στιγμή που ο (θείος) Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα στον λάκκο της ΕΟΚ και διασφαλίστηκε επί «Σημίτη του ελεεινού» με την ένταξη της χώρας και στην ζώνη του Ευρώ.

Και γιατί τα βάζουν με τον Λαφαζάνη και όχι με το αφεντικό τού ΔΟΛ, τον Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος στο ΒΗΜΑ της προηγούμενης Κυριακής ανήγγειλε καθαρά και σταράτα την επί θύραις χρεοκοπία και την επιστροφή στην δραχμή; Μπορείτε να διαβάσετε το σχετική άρθρο ΕΔΩ. Ή γιατί δεν βγήκε ο ίδιος ο Σαμαράς να διαψεύσει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά ανέθεσε το βάρος μιας αόριστης κατά Λαφαζάνη καταγγελίας στο Γραφείο Τύπου της ΝΔ;

Αν είχαμε εθνικές κυβερνήσεις και όχι εντολοδόχους λακέδες των «Προστάτιδων» Δυνάμεων θα είχαν κηρύξει όχι χρεοκοπία αλλά παύση πληρωμών από το 2008 καταγγέλλοντας το χρέος ως απεχθέστατο, διότι τέτοιο είναι. Θα είχαν μαζέψει υποχρεωτικά τα Ευρώ να τα έχουν συναλλαγματικό κάλυμμα στην νέα δραχμή. Φυσικά η απαλλαγή από το χρέος δεν αρκεί από μόνης της για να μπει η χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης. Χρειάζονται πολλά ακόμα.

Μερικά από αυτά είναι: Άμεση και παραδειγματική τιμωρία και δήμευση της περιουσίας όσων λήστεψαν το δημόσιο. Επιστροφή στα προ ΕΟΚ σύνορα και τελωνεία. Άμεση απέλαση όλων των παράνομων και παρανόμως νομιμοποιηθέντων αλλοδαπών. Εθνικοποίηση όλων των τραπεζών και συγχώνευση τους σε ένα εθνικό τραπεζικό φορέα που θα διοχετεύει τα χρήματα του ελληνικού λαού σε αναπτυξιακές επενδύσεις και όχι σε θαλασσοδάνεια ημετέρων, αποδίδοντας στους καταθέτες τους νόμιμους τόκους. Εθνικοποίηση όλων των υποδομών και των κοινωφελών επιχειρήσεων. Κατοχύρωση για όλους του ιερού δικαιώματος στην εργασία. Κατεδάφιση του σημερινού αυταρχικού, ανεξέλεγκτου, ληστρικού κρατικού μηχανισμού και επανοικοδόμηση του με καθιέρωση θεσμών λαϊκού ελέγχου. Αποκατάσταση του ιερού δικαιώματος των πολιτών στην ένοπλη αυτοάμυνα όταν απειλείται η ζωή τους από τα οποιαδήποτε κακοποιά στοιχεία.

No comments: