Tuesday, April 12, 2011

Νικη στους Κατοικους της Κερατεας...

Τριήμερο φεστιβάλ πολιτισμού στην Κερατέα ενάντια στο ΧΥΤΑ
Τριήμερο φεστιβάλ πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί 8-10 Απριλίου στο μπλόκο ΒΙΟΠΑ στην Κερατέα, με πρωτοβουλία ομάδων καλλιτεχνών.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίασαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου καλλιτέχνες και μέλη της επιτροπής αγώνα ενάντια στην κατασκευή στην περιοχή.

Μεταξύ αυτών, οι κ.κ. Σπύρος Ορνεράκης (σκιτσογράφος), Γιώργος Ιατρού, Γιαν. Αγγελάκας, Δημ. Πουλικάκος, Καλλιόπη Βέτα, Βασ. Βασιλάτος κ.α. ενώ στο μουσικό πρόγραμμα θα συμμετέχουν νέα σχήματα και τραγουδοποιοί όπως οι Locomodo, Π. Παυλίδης, Ν. Ζιώγαλας, Πασχαλίδης κ.λ.π.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στις 4μ.μ. με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια και θα συνεχίσουν με συγκροτήματα και μουσική. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις, video προβολές, ντοκιμαντέρ, workshops, ζογκλέρ και συζητήσεις.

Όπως τόνισαν οι ομιλητές στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενίσχυση του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας για την διάσωση της περιοχής τους με την εφαρμογή ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων.

No comments: