Wednesday, May 14, 2008

ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Με πρόσχημα το ντόπινγκ

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αντιντόπινγκ WADA και τα τεστ στους αθλητές της ελληνικής άρσης βαρών, εξυπηρετούσε προσχεδιασμένο αποκλεισμό τους απ’ τους Ολυμπιακούς τού Πεκίνου. Η άρση βαρών έχει φέρει μέχρι σήμερα τα περσότερα μετάλλια απ’ τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και το ίδιο προβλέπονταν να συμβεί στους Ολυμπιακούς το καλοκαίρι. Αυτό δεν άρεσε σε κάποιους.

Το γεγονός ότι τα τεστ βγήκαν θετικά για την μεγάλη πλειοψηφία των αθλητών έδωσε την ευκαιρία στους κάθε λογής νεοταξίτες και δωσίλογους να αρχίσουν μια ακόμα ανθελληνική εκστρατεία. Τα διαπλεκόμενα με συμφέροντα και ξένα κέντρα ΜΜΕ, με συνοδοιπόρο την εξαχρειωμένη ψευδο-αριστερά, ξέχασαν για βδομάδες τα μεγάλα ζητήματα, όπως το σκάνδαλο Ζαχόπουλου, το σκοπιανό και το ασφαλιστικό και βάλθηκαν να εμφανίσουν τον αθλητισμό της χώρα μας ως το μίασμα του παγκόσμιου αθλητισμού. Τους Έλληνες αθλητές ανίκανους να κερδίσουν αγώνες τίμια. Ενώ τα μετάλλια που κέρδισαν στο παρελθόν τα οφείλουν στα πρόστυχα και παράνομα μέσα που χρησιμοποίησαν και πρέπει να τους αφαιρεθούν!

Αυτό που απασχολούσε ιδιαιτέρα το σύμπλεγμα ΜΜΕ - ψευδοαριστεράς ήταν το πρόβλημα «εθνική υπερηφάνεια» την οποία ο Ελληνικός λαός δεν δικαιούται και δεν πρέπει ποτέ να νιώθει! Είναι χαρακτηριστικό ότι το ίδιο ελεεινό σύμπλεγμα είχε φρενιάσει όταν η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κατάκτησε ανέλπιστα τον τίτλο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η WADA δεν πραγματοποίησε ελέγχους σε αθλητές άλλων χωρών. Διαφορετικά θα είχαμε μάθει ποιες ήταν αυτές οι χώρες, ποιοι αθλητές πέρασαν από τεστ και ποια ήταν τ’ αποτελέσματα. Αυτή η μεροληπτική συμπεριφορά δεν απασχόλησε καθόλου όλους αυτούς που εξάντλησαν την «ηθική αγανάκτηση» τους πάνω στον Ιακώβου και τον ελληνικό πρωταθλητισμό.

Εμφανίζονται να τους ενδιαφέρει η υγεία των αθλητών και της νεολαίας, που πράγματι βλάπτεται και μερικές φορές πολύ σοβαρά, απ’ τα αναβολικά. Απ’ την άλλη παριστάνουν και τους προστάτες του ολυμπιακού ιδεώδους. Γιατί όμως δεν δείχνουν ανάλογη ευαισθησία αλλά μόνο γαϊδουρίσια αναισθησία για το εμπόριο του λευκού θανάτου που γίνεται κάτω απ’ την μύτη της αστυνομίας και έχει καταντήσει ζόμπι χιλιάδες νέους; Κι αφού θέλουν να προστατεύσουν το Ολυμπιακό ιδεώδες γιατί σφύριζαν αδιάφορα όταν στους Ολυμπιακούς της Αθήνας οι Αμερικάνοι αθλητές δεν πέρασαν σε καμιά περίπτωση από αντιντόπινγκ κοντρόλ και όταν οι γιατροί της WADA πήγαν στην Κρήτη να ελέγξουν την αμερικάνικη ομάδα μπάσκετ κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα για «εξακρίβωση» και ο έλεγχος δεν έγινε ποτέ;

Η συμπεριφορά της WADA, αλλά και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ΔΟΕ, κάθε άλλο παρά χαρακτηρίζεται από αμεροληψία. Οι μεγάλες δυνάμεις τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης όσον αφορά τους κανονισμούς ενώ οι ΗΠΑ χαίρουν πλήρους ασυδοσίας. Και το χειρότερο, χρησιμοποιούν με την κάλυψη της ΔΟΕ τις ολυμπιακές διοργανώσεις ως μοχλό πολιτικών πιέσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι με την απειλεί του μποϋκοτάζ, υποδαυλίζουν τώρα κρίση στο Θιβέτ, πιέζουν την Κίνα σταματήσει τις αγορές πετρελαίου απ’ το Σουδάν, τις πωλήσεις όπλων στο Χαρτούμ επειδή οι αυτόκλητοι προστάτες των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» θεωρούν ότι τα όπλα καταλήγουν στο μέτωπο του Νταρφούρ.

Άραγε η αιφνιδιαστική επίσκεψη της WADA είναι άσχετη από την στάση που τήρησε η ελληνική αντιπροσωπεία κατά την σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι ή με την προγραμματισμένη συνάντηση Καραμανλή - Πούτιν για το θέμα του αγωγού; Και είναι απλή σύμπτωση ότι η χώρα μας επλήγη ταυτόχρονα από πυρκαγιές στα δάση, (πριν ακόμα φτάσουμε στο καλοκαίρι) ή ότι απεβλήθει με απόφαση επιτροπής του ΟΗΕ αυτή μόνο, ανάμεσα σε 141 χώρες, απ’ την συμφωνία του Κιότο; Πράγμα βέβαια που οι αμεριανοτσολιάδες μας έσπευσαν με φανερή ικανοποίηση να χαρακτηρίσουν «χαστούκι» και «διασυρμό» για τη χώρα;

Δεν επιτρέπεται να μπερδεύουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό με τον πρωταθλητισμό. Στον τελευταίο δεν λείπουν ποτέ τα αναβολικά. Αυτό είναι αλήθεια όχι μόνο για την ελληνική εθνική ομάδα αλλά για όλες τις εθνικές ομάδες και προπάντων για τις ομάδες των «μεγάλων δυνάμεων». Αν δεν είναι κάποιος διανοητικά καθυστερημένος τότε σίγουρα είναι υποκριτής και απατεώνες για ισχυρίζεται το αντίθετο. Το ταλέντο, η σκληρή άσκηση, τα μέσα που έχει στη διάθεση του ο αθλητής, η σωστή διατροφή και ο καλός ύπνος, όλα αυτά είναι απαραίτητα στον πρωταθλητισμό. Όμως οι δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος είναι πεπερασμένες. Τα ρεκόρ που έχουμε δει να καταρρίπτονται είναι κάτι που δεν εξηγείται μόνο με τα χαρίσματα και την καλή προετοιμασία. Χωρίς αναβολικά κανείς δεν μπορεί να τρέξει τα εκατό μέτρα σε 10 δευτερόλεπτα ή και σε 9,75. Δεν μπορεί να κάνει άλμα εννέα μέτρων ή να σηκώσει 200 και περισσότερα κυλά.

Όταν λοιπόν οι αθλητές μας παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς και σε άλλες διεθνής διοργανώσεις η στάση τους απέναντι στο ντόπινγκ καθορίζεται απ’ εκείνη των ανταγωνιστών τους. Αν ντοπαριστούν είναι ισοδύναμοι με τους άλλους. Από κει πέρα την διαφορά κάνουν οι φυσικές δυνατότητες και η προετοιμασία. Αν δεν ντοπαριστούν η πιθανότητα να υπερισχύσουν στον ανταγωνισμό είναι από ελάχιστη έως μηδενική. Επομένως το δίλλημα δεν είναι ναι ή όχι στα αναβολικά αλλά αν παίρνει η εθνική ομάδα μέρος ή όχι σε τέτοιες διοργανώσεις. Συμμετέχει με αθλητές φαρμακωμένους ή δηλώνει ότι δεν την ενδιαφέρει ο πρωταθλητισμός και το κράτος δημιουργεί υποδομές για ν’ αθλείται η νεολαία μόνο ερασιτεχνικά, να παίζουν οι νέοι μπάλα, μπάσκετ και ότι άλλο τους αρέσει με τους φίλους τους.

Η θέση του ΚΚΕ, την οποία πρόβαλε και ο «Ιός» της Ελευθεροτυπίας, είναι υπέρ του «λαϊκού αθλητισμού», του αθλητισμού της «αλάνας», με τον οποίο βέβαια ή πρέπει να αποκλείσουμε την συμμετοχή στις διεθνής διοργανώσεις ή ν’ αποδεχθούμε ότι η χώρα μας θα βρίσκεται μονίμως στην τελευταία θέση. Το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ και όλοι οι δήθεν υπερασπιστές του «υγιούς αθλητισμού» δεν ζητούν την αποχή της Ελλάδας απ’ τις διοργανώσεις εμπορευματοποιημένου και πολιτικοποιημένου χαρακτήρα, πράγμα που θα ήταν συνεπές και με την θέση τους αλλά και αντικειμενικά ορθό. Όχι, θέλουν να συμμετέχει η χώρα μας, ν’ αγωνίζεται όμως ξυπόλητη στ’ αγκάθια και να μένει πάντα πάτος. Γιατί έτσι τους αρέσει!

Η Παπαρήγα, με δηλώσεις της απέδωσε «τεράστιες πολιτικές ευθύνες» στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ επειδή «Φρόντισαν να διαμορφώσουν μία εθνική ομάδα που θα φέρνει μετάλλια με κάθε τρόπο, στο βωμό της λεγόμενης «εθνικής υπερηφάνειας». Όσοι μπορούν να δουν πέρα απ’ τη μύτη τους αντιλαμβάνονται ότι η βολή της δεν στοχεύει τον «τρόπο» (τα αναβολικά) αλλά την εθνική υπερηφάνεια. Γιατί αν στόχευε τα αναβολικά, η θέση της Αλέκας Παπαρήγα θα ήταν διαφορετική και την εποχή που ο αθλητισμός στην ΕΣΣΔ και την Ανατολική Γερμανία είχε μεταβληθεί σε χημικό εργοστάσιο. Τότε όμως δεν γνώριζε περί ντόπινγκ αλλά μόνο για επιδόσεις άξιες θαυμασμού, που αποδείκνυαν την ανωτερότητα του υπαρκτού «σοσιαλισμού», στην διαστρεβλωμένη σταλινική του εκδοχή που τόσο πολύ λάτρευε και η ίδια.

* * * * *

Η WADA ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ
Παρακάτω δημοσιεύουμε επιστολές που αντάλλαξε συνεργάτης μας με τον εκπρόσωπο Τύπου της WADA κατά στην διάρκεια των Ολυμπιακών της Αθήνας. Μεταφράζουμε μόνο την απάντηση του απ’ την οποία φαίνεται καθαρά ότι αποφεύγει ν’ απαντήσει ποιοι συγκεκριμένοι Αμερικάνοι αθλητές πέρασαν από αντιντόπινγκ κοντρόλ.

-----Original Message-----

From: Donze, Frederic [mailto:Frederic.Donze@wada-ama.org]

Sent: Tuesday, September 14, 2004 2:50 PM

To: xxxxx

Subject: FW: Stats on A.D. Testing in Athens olympics





Dear Sir,

Can you please precise for what newspaper you write?

- WADA and the IOC made around 3000-3500 tests during the Olympic

Games. The IOC was in charge of testing on the Olympic venues, WADA out
of

the Olympic venues worldwide. Please contact the IOC for more precise

statistics and positive cases, since the management of all results was

under the IOC responsibility during the Games.

- WADA and the IOC tested numerous US athletes before and during the

Games and there were no problems whatsoever on WADA's side. There was

absolutely no special agreement with the
US delegation, and there will

never be such an agreement with any nation or any athlete. Please contact

the IOC for further details, but I doubt that they will provide you

with names of athletes tested. Best regards,



FrΓ©dΓ©ric DonzΓ©

Media Relations, WADA



Αγαπητέ Κύριε,
Μπορείτε παρακαλώ ακριβείς για ποια εφημερίδα γράφετε;
- Η WADA και η ΔΟΕ έκαναν περίπου 3000-3500 δοκιμές κατά τη διάρκεια του ολυμπιακού
Παιχνίδια. Η ΔΟΕ ήταν υπεύθυνη για να εξετάσει στους ολυμπιακούς τόπους συναντήσεως, WADA από τους ολυμπιακούς τόπους συναντήσεως παγκοσμίως. Παρακαλώ ελάτε σε επαφή με τη ΔΟΕ για τις ακριβέστερες στατιστικές και τις θετικές περιπτώσεις, δεδομένου ότι η διαχείριση όλων των αποτελεσμάτων ήταν κάτω από την ευθύνη ΔΟΕ κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών.
- Η WADA και η ΔΟΕ εξέτασαν τους πολυάριθμους αμερικανικούς αθλητές προτού και κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα από την πλευρά της WADA. Δεν υπήρξε απολύτως καμία πρόσθετη συμφωνία με την αμερικανική αντιπροσωπεία, και δεν θα υπάρξει ποτέ μια τέτοια συμφωνία με οποιοδήποτε έθνος ή οποιοδήποτε αθλητή. Παρακαλώ ελάτε σε επαφή με τη ΔΟΕ για τις περαιτέρω λεπτομέρειες, αλλά αμφιβάλλω ότι θα παράσχουν σε σας τα ονόματα των αθλητών δοκιμασμένα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,


FrΓ©dΓ©ric DonzΓ©

Media Relations, WADA



* * * * *



Την ίδια αρνητική στάση αντιμετώπισε και ο αθλητικογράφος Φιλ. Συρίγος:



Χθες το μεσημέρι, επικοινώνησα τηλεφωνικά με την υπεύθυνη του προγράμματος αντιντόπινγκ του «Αθήνα 2004», χημικό κυρία Χριστίνα Τσιτσιμπίκου.

- Μπορείτε να μου απαντήσετε σε ερωτήσεις σχετικές με τον έλεγχο ντόπινγκ στο μπάσκετ;

«Ναι, εφόσον δεν
εμπίπτουν στις απαγορεύσεις της ΔΟΕ».

- Σε ποιον ή ποιους αγώνες πέρασε από έλεγχο ντόπινγκ η ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ;

«Η εθνική ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ έχει κληρωθεί για έλεγχο ντόπινγκ και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ελπίζω να μην υπάρξει πρόβλημα ούτε στη συνέχεια».

- Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει ελεγχθεί μέχρι τώρα, αλλά κληρώθηκε γι' απόψε (χθες βράδυ) στον αγώνα με την Αγκόλα ή ότι ήδη έχει γίνει έλεγχος και βρέθηκαν όλα εντάξει;

«Εχει κληρωθεί για έλεγχο και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει πρόβλημα».

- Είναι αλήθεια ότι ενώ είχε κληρωθεί για έλεγχο ο αγώνας Ελλάδας - ΗΠΑ, τελικά ο έλεγχος αυτός δεν πραγματοποιήθηκε; Και αν ναι, γιατί;

«Αυτό που είπατε δεν ισχύει».

Συμπέρασμα: Η κυρία Τσιτσιμπίκου απέφυγε να πει ότι η ομάδα των ΗΠΑ ελέγχθηκε. Αρκέστηκε να πει δύο φορές ότι απλά κληρώθηκε...






-----Original Message-----

From: A. N. P....

Sent: September 13, 2004 7:57 PM

To: Riddle, Carolyn

Cc: WADA News

Subject: Stats on A.D. Testing in Athens olympics



Dear sirs,



I am writing an article for a Greek newspaper, which among other issues

will touch upon the anti-doping aspects of the recent Athens
olympics.

The aim of this article is to help put the record straight and put at

rest rumors that have been circulating since the beginning of the

Athens games, and I would highly appreciate it if you could provide me with

some hard facts that would substantiate the article.



A) I would appreciate it if you could provide me with some BRIEF
stats

recording your activities in those games:



- I have seen references to the number of tests that were PLANNED to

take place, but not the final numbers. What is the actual number of

athletes that were tested and the results of the tests (positive/negative).



- Is the actual list of athletes tested available online?




- If not, would it be possible for you to provide me with the number of

tested athletes broken down by nationality?



B) The Greek press gave wide currency to various conspiracy theories

related with anti-doping control in the Olympics. In particular, there

were reports that the
U.S. basketball team was officially exempted from

anti-doping regulations. There were also reports that WADA doctors who

tried to test U.S. athletes were prevented from doing so, and even

arrested. I only once heard in the radio an oblique reference to a reply

from a WADA representative, affirming that U.S. athletes, like everyone


else, do indeed fall under the jurisdiction of WADA and can, again like

everyone else, be tested. This issue is rather sensitive here, and I

would therefore highly appreciate a clarification of the following issues:



- Was there ANY official agreement exempting ANY U.S. athletes from the

jurisdiction of WADA?



- Were there ANY incidents of WADA doctors being
prevented from testing

U.S. athletes or being harassed in their efforts to do so?



- Is there an official WADA policy of treating athletes from the U.S.

treated by WADA in any way differently than athletes from other nations?



- Were
U.S. athletes tested by WADA in the Athens olympics? Did ANY of

them test positive for prohibited substances? Could you provide me with

a number and names of the U.S. athletes tested?



Best regards,

A.N.P....

No comments: