Sunday, February 24, 2008

ΕΝΑΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ

ΕΝΑΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ

Αυτές τις μέρες συζητείται στην Βουλή νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της «Εθνικής» Υπηρεσίας Πληροφοριών ΕΥΠ. Όποιος παρακολούθησε απ’ το κανάλι της Βουλής την συζήτηση ή διάβασε τα πρακτικά στο ίντερνετ (παρακάτω θα δώσουμε το σχετικό λινγκ) είχε την ευκαιρία να ψαρέψει πολλά λαυράκια. Ένα απ’ αυτά είναι η αποκάλυψη πράκτορα της ΕΥΠ με ονοματεπώνυμο, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και διάττων αστέρας του αναρχισμού.

Ο ομιλητής του ΛΑ.Ο.Σ Κυριάκος Βελόπουλος για να υποστηρίξει την άποψη του υπέρ της συνεργασίας Ασφάλειας και ΕΥΠ, ώστε ν’ αποφεύγονται μπερδέματα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε επεισόδιο με γνωστό αναρχικό με αποτέλεσμα να πέσει και το επαναστατικό του προσωπείο και να αποκαλυφθεί πίσω του το πρόσωπο ενός χαφιέ-πράκτορα της ΕΥΠ. Αναμένεται η μπάλα να πάρει σβάρνα όχι μόνο το συγκεκριμένο άτομο αλλά και ολόκληρο το χαφιεδότσουρμο των κολλητών του, που έπεσαν ξαφνικά στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς από το πουθενά και ουδείς γνώριζε από κρατά η σκούφια τους. Ο εν λόγω αναρχικός είναι και ιδιοκτήτης καφετερίας στην οδό Τσαμαδού, πλατεία Εξαρχείων, όπου πίνουν το καφέ τους ανύποπτοι νεαροί αγωνιστές, συζητούν πολιτική και εκμυστηρεύονται τα μυστικά τους!

Το σχετικό απόσπασμα των πρακτικών της Βουλής έχει ως ακολούθως:

[Έτσι, όπως είναι το νομοσχέδιο -είπε ο Κυριάκος Βελόπυλος- έχει πάρα πολλά κενά. Έχουμε την αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ που έχει πλέον μια αλληλοεπικάλυψη με την αντιτρομοκρατική, γιατί αφορά και την τρομοκρατία η παρουσία της ΕΥΠ με το παρόν νομοσχέδιο. Μπαίνει, λοιπόν, ένας τρομοκράτης στην Ελλάδα. Η Ασφάλεια παρακολουθεί τον τρομοκράτη. Η ΕΥΠ δεν συνεργάζεται με την ασφάλεια. Είναι ανεξάρτητη υπηρεσία. Η ΕΥΠ παρακολουθεί τον τρομοκράτη. Είναι γνωστό ότι πολλοί πράκτορες της ΚΥΠ και της ΕΥΠ μπαίνουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις και δουλεύουν εκ των έσω. Φαντασθείτε, λοιπόν, την Κρατική Ασφάλεια να συλλαμβάνει έναν πράκτορα της ΕΥΠ που είναι σε μια τρομοκρατική οργάνωση. Συνέβη με το Σκυφτούλη. Το είπα χθες, αλλά κάποιοι δεν το κατάλαβαν. Ο Σκυφτούλης τοποθετήθηκε από την ΚΥΠ τότε μέσα στις «τρομοκρατικές» οργανώσεις. Η Ασφάλεια δεν το γνώριζε και πήγε και συνέλαβε το Σκυφτούλη, που ήταν ο σύνδεσμος της ΕΥΠ. Αυτά θα έχουμε, γιατί αλληλοεπικαλύπτονται οι αρμοδιότητες. Τι δουλειά έχει η Αντιτρομοκρατική, τι δουλειά έχει η ΕΥΠ σε θέματα τρομοκρατίας; Γιατί πάμε και σε άλλα θέματα, που αλληλοεπικαλύπτονται οι αρμοδιότητές τους.]

Μετά το τέλος της ομιλίας τού Βελόπουλου ο προεδρεύων Γεώργιος Σούρλας δεν παρέλειψε να πει: Ευχαριστούμε τον κ. Βελόπουλο, ιδιαίτερα για την τελευταία του παρατήρηση, που ήταν εύστοχη. Είναι σκληρή, αδυσώπητη πραγματικότητα.
(Πρακτικά της Βουλής - Συνεδρίαση ΠΣΤ Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008)

http://www.parliament.gr/ergasies/showfile.asp?file=syn080214.txt

Επειδή έχει ενδιαφέρον και το επεισόδιο της σύλληψης του Σκυφτούλη, καθώς η συμπεριφορά του απέναντι στους αστυνομικούς από μόνη της είχε προκαλέσει τότε έκπληξη και πολλά ερωτηματικά. Περιγράφεται σε ένα δημοσίευμα της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας Εspresso το οποίο εμείς διαβάσαμε Δευτέρα 2 Ιουλίου 2007αναδημοσιευμένο στην γνωστή ιστοσελίδα «athens.indymedia.org». Παραθέτουμε το κείμενο παρακάτω. Όσοι θέλουν μπορούν να το διαβάσουν με τα σχετικά σχόλια στην διεύθυνση:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=728486
«Πώς έμπλεξε (πάλι) ο Σκυφτούλης
Ένας παλιός γνώριμος της αστυνομίας και «συνήθης ύποπτος» για συμμετοχή σε εγχώριες τρομοκρατικές ομάδες, ο Επαμεινώνδας Σκυφτούλης, πέρασε τα ξημερώματα της Πέμπτης το κατώφλι του αμαρτωλού αστυνομικού τμήματος της Ομόνοιας, κατηγορούμενος για εξύβριση αστυνομικών, για απείθεια και παρακώλυση συγκοινωνιών. Η νέα αθέλητη συνάντηση του Σκυφτούλη με τους εκπροσώπους του νόμου έγινε επειδή ο 50χρονος κοινωνιολόγος υπερασπίστηκε αλλοδαπές ιερόδουλες, οι οποίες είχαν μπλέξει σε επεισόδιο με οδηγό ταξί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα της Πέμπτης στην οδό Καποδιστρίου, στο κέντρο της Αθήνας, πλήρωμα περιπολικού είχε μεταβεί στο σημείο, για επεισόδιο μεταξύ οδηγού ταξί και πέντε ιερόδουλων από την Αφρική. Οι αλλοδαπές σταμάτησαν διερχόμενο ταξί που περνούσε την Καποδιστρίου και επιβιβάστηκαν όλες στο όχημα. Ομως ο αυτοκινητιστής ζήτησε από τη μία κοπέλα κατέβει από το ταξί. Οταν άνοιξε την πόρτα, διερχόμενο αυτοκίνητο προκάλεσε φθορές στο ταξί. Ο οδηγός ζήτησε από την αλλοδαπή χρήματα για τη ζημιά, αλλά δέχτηκε φραστική επίθεση από τις υπόλοιπες ιερόδουλες. Κάλεσε την Αμεση Δράση και λίγο αργότερα περιπολικό βρέθηκε στο σημείο του επεισοδίου.

Τη στιγμή που οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να ηρεμήσουν και τις δύο πλευρές, στην οδό Καποδιστρίου περνούσε με το αυτοκίνητό του ο κ. Σκυφτούλης. Το στάθμευσε στη μέση του δρόμου, σύμφωνα με την Αστυνομία, καθώς πίστευε ότι θα συλλάβουν τις κοπέλες, και άρχισε να βρίζει τους αστυνομικούς. «Ρε γα... κωλ..., αφήστε ήσυχες τις κοπέλες, που θέλετε να τις πάτε στο κολαστήριο της Ομόνοιας να τις γα...» ήταν οι πρώτες υβριστικές φράσεις του 50χρονου, σύμφωνα πάντα με τους αστυνομικούς. Το πλήρωμα, που δεν αναγνώρισε τον κ. Σκυφτούλη, του υπέδειξε ότι διαπράττει ποινικό αδίκημα, αλλά πήρε την εξής απάντηση - σύμφωνα πάντα με τα όργανα της τάξης: «Σας έχω γραμμένους στα αρ... μου εσάς, και τη στολή που φοράτε, και τους εισαγγελείς, και το κράτος σας». Σε άλλη υπόδειξη των αστυνομικών να πάρει το αυτοκίνητό του από τη μέση του δρόμου, καθώς εμπόδιζε την κυκλοφορία, τους στόλισε με ανάλογα κοσμητικά επίθετα.

Οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν στο τμήμα της Ομόνοιας και με γερανό μετέφεραν το αυτοκίνητό του στο γκαράζ του τμήματος. Μέσα στο τμήμα ο 50χρονος είχε άψογη συμπεριφορά, αλλά αρνήθηκε να δώσει την ταυτότητά του. Ετσι οι αστυνομικοί για αρκετή ώρα δεν γνώριζαν με ποιο άτομο είχαν να ασχοληθούν. Ωσπου ήρθε ένας παλιός αξιωματικός και αναγνώρισε τον κ. Σκυφτούλη. Επίσης τα στοιχεία του προέκυψαν και από τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του. Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, παρακώλυση συγκοινωνιών και απείθεια, και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Eπαμεινώνδας Σκυφτούλης είχε κατηγορηθεί ότι στις 26/9/92 από κοινού με τον Xριστόφορο Mαρίνο -για τον οποίο η δίωξη έπαυσε οριστικά, λόγω θανάτου- είχε αποπειραθεί να κλέψει ένα αυτοκίνητο στην περιοχή των Εξαρχείων. Η σύλληψη τότε του Eπ. Σκυφτούλη είχε γίνει «αφορμή» για τη συγκρότηση ενός βαρύτατου κατηγορητηρίου για υποθέσεις τρομοκρατίας εις βάρος του, αφού στη συνέχεια κατηγορήθηκε ως μέλος της «17Ν». Aκολούθησε μακρόχρονη «ανακριτική» περιπέτεια και προφυλάκισή του, απαλλάχτηκε όμως το 1995 με τελεσίδικο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Τελευταία φορά που απασχόλησε για θέμα τρομοκρατίας τις αρχές ήταν όταν κατηγορήθηκε και ως μέλος του «ΕΛΑ» και τον Δεκέμβριο του 2003 κλήθηκε μαζί με τον Γιάννη Σερίφη από το εφέτη-ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο για εξέταση. Απαλλάχθηκε όμως και πάλι με βούλευμα.»

Ποιος απλός πολίτης θα τολμούσε να φερθεί τόσο προκλητικά σε αστυνομικούς όταν ξέρει τι έχει να τραβήξει μετά; Στο τμήμα; Τι ήξερε ο παλιός αξιωματικός για τον Σκυφτούλη, που αγνοούσαν οι νεότεροι συνάδελφοι του; Τι ξεχωριστό υπήρχε στον «γενναίο» Επαμεινώνδα για ν’ αποτολμήσει τέτοια συμπεριφορά; Οι απορίες μας βρήκαν αναπάντεχα την λύση τους στην πρόσφατη συζήτηση πάνω στο νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση ΕΥΠ.

Σε κάποιο άλλο σημείο της συζήτησης ο προεδρεύων Γεώργιος Σούρλας αποκάλυψε ότι η ΕΥΠ έχει πράκτορες και μέσα στις κεντρικές επιτροπές των κομμάτων. Όλων των κομμάτων:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: Ήταν πολύ άσχημη εποχή. Παρακολουθούνταν πολιτικοί αντίπαλοι της Κυβέρνησης, υπήρχε κομματικοποίηση. Και τα βλέπετε και τώρα. Χθες ανέφερε ο Άκης Γεροντόπουλος την ιστορία με τη στελέχωση της Ε.Υ.Π.. Πώς γίνεται όταν γίνονται εκλογές μέσα στην Ε.Υ.Π. ένα ποσοστό, που εγώ θα το χαρακτήριζα «Τσαουσέσκου», 80%, ίσως και παραπάνω να ανήκουν σε μια συγκεκριμένη πολιτική παράταξη; Μια συγκεκριμένη πολιτική παράταξη παίρνει συνεχώς από 80%, ίσως και παραπάνω. Άρα υπάρχει κάποιο ζήτημα ως προς την στελέχωση.
(GK)
(4MB)
Επίσης, το περάσατε έτσι απαλά το θέμα της κρουαζιέρας στο Αιγαίο που είπε ο συνάδελφος κ. Βελόπουλος. Εδώ, υπάρχουν στα περιοδικά φωτογραφίες, κάνουν χοροεσπερίδες. Είναι αλήθεια αυτό που λέει, το έχουμε δει όλοι. Αν μπει κανείς στο internet, στο google και ψάξει, θα δει ότι υπάρχουν φωτογραφίες. Χαριεντίζονται μεταξύ τους, κάνουν χορούς, τρώνε, πίνουν.
Δηλαδή, οι Τούρκοι...

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Γιατί κουράζεστε, κύριε Αϊβαλιώτη; Εδώ είναι μέλη κεντρικών επιτροπών κομμάτων. Και μιλάω για όλα τα κόμματα. Τι λέτε τώρα; Τι συζητάμε; (Σ’ αυτό το σημείο κάποιος Βουλευτής φωνάζει εκτός μικροφώνου: «Όχι όλων των κομμάτων», αλλά αυτό δεν περνάει στα πρακτικά)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: Έχετε απόλυτο δίκιο.
Δηλαδή, οι Τούρκοι θα ανοίξουν και θα δουν τους πράκτορες –όχι όλων των κομμάτων φυσικά, έχει δίκιο ο συνάδελφος κ. Ροντούλης- τους μυστικούς μας στο internet; Αυτά τα πράγματα –έχει δίκιο ο κ. Βελόπουλος- είναι απίστευτα!

1 comment:

Anonymous said...

Το σωστό λινκ: http://www.parliament.gr/ergasies/showfile.asp?file=end080214.txt

Και το σωστό απόσπασμα:

[Έτσι, όπως είναι το νομοσχέδιο έχει πάρα πολλά κενά. Έχουμε την αντιτρομοκρατική και την Ε.Υ.Π. που έχει πλέον μια αλληλοεπικάλυψη με την αντιτρομοκρατική, γιατί αφορά και την τρομοκρατία η παρουσία της Ε.Υ.Π. με το παρόν νομοσχέδιο. Μπαίνει, λοιπόν, ένας τρομοκράτης στην Ελλάδα. Η Ασφάλεια παρακολουθεί τον τρομοκράτη. Η Ε.Υ.Π. δεν συνεργάζεται με την ασφάλεια. Είναι ανεξάρτητη υπηρεσία. Η Ε.Υ.Π. παρακολουθεί τον τρομοκράτη. Είναι γνωστό ότι πολλοί πράκτορες της Κ.Υ.Π. και της Ε.Υ.Π. μπαίνουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις και δουλεύουν εκ των έσω. Φαντασθείτε, λοιπόν, την κρατική Ασφάλεια να συλλαμβάνει έναν πράκτορα της Ε.Υ.Π. που είναι σε μια τρομοκρατική οργάνωση. Συνέβη με το Κρυστάλλη. Το είπα χθες, αλλά κάποιοι δεν το κατάλαβαν. Ο Κρυστάλλης τοποθετήθηκε από την Κ.Υ.Π. τότε, μέσα στις «τρομοκρατικές» οργανώσεις. Η Ασφάλεια δεν το γνώριζε και πήγε και συνέλαβε τον Κρυστάλλη, που ήταν ο σύνδεσμος της Ε.Υ.Π.. Αυτά θα έχουμε, γιατί αλληλοεπικαλύπτονται οι αρμοδιότητες. Τι δουλειά έχει η Αντιτρομοκρατική, τι δουλειά έχει η Ε.Υ.Π. σε θέματα τρομοκρατίας; Γιατί πάμε και σε άλλα θέματα, που αλληλοεπικαλύπτονται οι αρμοδιότητές τους.]

Έτσι, για την ιστορία και για όποιον άλλον απορήσει διαβάζοντας τα παραπάνω...