Friday, April 12, 2024

Ταινία: Ο Εμφύλιος Πόλεμος στις ΗΠΑ


Η ταινια αρχιζει μεσα στον εμφυλιο πολεμο με αιτια αδιευκρίνιστη και βγήκε στα σινεμά διαμεσου προπεκλογικης περιοδου. Πολλες φορες λενε ότι βγαζουν ταινιες να μας διεξουν τι ερχεται και αυτή φαινεται να είναι μια τετοια ταινια. Μια ομαδα δημοσιογράφων είναι σε ένα ξενοδοχείο καπου μαζεμένοι και περιμενουν την επομενη αποστολη τους στα διαφορα πολεμικα μετωπα.

Μια στομφοδη ανακοινωση του Προεδρου ότι νικανε οι αποσχιστικες πολιτιες του Τεξας και της Καλιφορνια παιζεται στην τηλεωραση. Η ομαδα των δημοσιογραφωνην 4 στο συνολο τους αρχιζουν μια διαδρομη 1500χμ να φτασουν στη Ουασιγκτον να παρουν συνεντευξη του Προεδρου. Ενας απ τους δημοσιογραφους υποννοει ότι συνεντευξη δεν περνεις ευκολα από δικτατορες και πιο ευκολο είναι να πεθανεις στην προσπαθεια.
Αρχιζει ενας μαραθωνιος να πανε απ το ένα ακρο στο άλλο της χωρας κατά τι διαρκεια ενός εμφυλιου με προβληματα να ανεφοδιαστουν βενζινη, σκηνες από εμφυλια συρραξη ατομα κρεμασμενα σκοτωμένα η θαμμενα σε ανοιγματα στη γη. Σφαιρες ρουκέτες απειλες και δολοφονιες μπροστα στα ματια των δημοσιογραφων. 

Η ταινια δεν εχει πολιτικη και δεν γνωριζουμε ποιος πολεμαει ποιον και γιατι μονο στο τελος όταν προελαυουν οι δυναμεις του Τεξας και της Καλιφορνια προς το Λευκο Οικο για να το καταλαβουν καταλαβαινουμε ποιοι είναι αυτοι οι στρατιωτες. Προφανως οι αιτιες δεν χρειαζονται αφου η Αμερικη είναι ηδη χωρισμενοι και για να μην κυνηγησει ο Μπιντε τον σκηνοθέτη και τους παράγωγους

Η αποθεωση της ταινιας είναι οτα φθανουν στον Προεδρο που μεχρι εχτες νικαγε και τον δολοφονουν ψυχρα αφου πριν εφαγαν την κυβερνητικο εκπροσωπο που είναι μαυρη και μοιαζει με την ανωμαλη που εχει βαλει το Μπιντε σε αυτή την θεση.

Η κάθε Ομοσπονδια, η Γιουγκοσλαβικη, η Ρωσικη και τωρα η Αμερικανικη είναι υποχρεωμενη εκτω πραγματων να υποστηριξη την ακεραιοτητα της Ομοσπονδιας με εμφυλιο θελει δεν θελει απ’τη στιγμη που παρουσιαστουν αποσχιστικες τασεις που στοχευουν στη διαλυση της ιδιας Ομοσπονδιας. 
Το ότι οι αποχιστικες τασεις πχ στη Γιουγκοσλαβιας της Σλοβενιας και Κροατιας και στη Ρωσια με Τσετσενια και Ουκρανια δημουργησε τασεις κυνηγητου των ‘μειονοτητων’ στα κρατιδια που προωθησαν αποσχιση πχ Σερβοι εχασαν όλα τους τα δικαιωματα στη Σλοβενια και Κροατια η Ρωσοι στο Ντονετσκ και την Κριμαια.

Στις ΗΠΑ οι Πολιτειες που εχουν σηκώσει μπαϊράκι το κάνουν για να μην γίνουν οι πολίτες τους μειοψηφία στην ιδια τους τι χωρα απ’τη στιγμη που εχει αφήσει η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση τα σύνορα ορθάνοιχτα και για να υποστηρίξουν τις αρχες της Ομοσπονδιακης κυβέρνησης για την ακεραιότητα των πολιτειών να μπορούν να υποστηρίξουν τα δικαιωματα τους δηλαδη να προστατευτουν από την ιδια την Ομοσπονδιακη κυβερνηση.

Και δεν θα μπορεσουν να το κανουν με λογια αυτό αλλα με πραξεις και η ταινια προφανως φαινεται σαν προεκλογικο σποτ των αποσχιστικων πολιτειων που εχουν μπει σε τροχια ρηξης.



No comments: