Monday, January 29, 2024

Τι παίζεται στις ΗΠΑ;

Μέρος Πρωτο 

 Κατ' αρχήν καθόλου δε θεωρώ ότι η εκλογική νίκη του Τραμπ είναι βέβαιη, και υπάρχουν δύο πολύ σοβαροί λόγοι για αυτό.

  Ο πρώτος είναι ο παράγοντας Κένεντι: Τα γκάλοπ που περιλαμβάνουν τους 3 υποψήφιους (Τραμπ, Μπιντέν, Κένεντι) βγάζουν μπροστά τον Μπιντέν επειδή ακριβώς η βάση του Κένεντι αποτελείται από αντιεμβολιαστές προοδευτικής απόχρωσης, πολλοί από τους οποίους, αν δεν κατέβαινε ο Κένεντι, θα ήταν εξ ανάγκης ψηφοφόροι του Τραμπ. 

 Δεύτερον, Αυτά που παίζονται σε αυτή την εκλογή είναι πάρα πολλά και οι γκλομπαλιστές θα κάνουν τα πάντα για να σταματήσουν τον Τραμπ (και τον Κένεντι). Περιλαμβανομένης νοθείας σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα από την προηγούμενη φορά. Τελικά πιστεύω ότι η λύση, έτσι κι αλλιώς, θα δοθεί με τα όπλα. Και εκεί δεν έχουν το πάνω χέρι οι γκλομπαλιστές, αν και έχουν με το μέρος τους το σημαντικότερο κομμάτι του κρατικού μηχανισμού. Δεύτερον, δεν είμαι καν σίγουρος ότι προτιμάω να νικήσει ο Τραμπ (αν γίνουν οι εκλογές και αν μέχρι τότε είναι ενιαίες οι ΗΠΑ). Είναι βέβαιο ότι αν στις προηγούμενες εκλογές είχε αφεθεί να κυβερνήσει ο Τραμπ, θα ήταν πολύ απλούστερα τα πράγματα για μας: μικρότερης κλίμακας μέτρα υποχρεωτικότητας, μάλλον δε θα είχε γίνει ο πόλεμος στην Ουκρανία με τις εκαντοντάδες χιλιάδες νακρούς και τη συνακόλουθη πείνα για την Ευρώπη κλπ.
Από την άλλη μεριά όμως, ο Μπιντέν και αυτοί που τον καθοδηγούν έχουν δείξει μία εξαιρετική ικανότητα στην κατεδάφιση της διεθνούς ισχύος των ΗΠΑ. Σε αυτό τον τομέα ο Τραμπ δε φτάνει ούτε στο δαχτυλάκι τους. Το "make america great again" του Τραμπ δε με συγκινεί: το ζητούμενο για την ανθρωπότητα είναι το "make america as small as possible". Και σε αυτό οι εξπέρ είναι η συμμορία γκλομπαλιστών/νεοσυντηρητικών που εκφράζεται από το σημερινό δημοκρατικό κόμμα. Με δεδομένη τη νίκη στην Ουκρανία της Ρωσίας, η κυρίαρχη σύγκρουση παγκόσμια είναι αυτή του Αραβικού κόσμου ενάντια στο κατοχικό σιωνιστικό κράτος. Σε αυτό το μέτωπο, και οι τρεις υποψήφιοι (4 αν βάλουμε και τη Χέηλι) είναι "πάρ' τον ένα και χτύπα τον άλλο". Εντελώς κυριολεκτικά, "κι οι τρεις το ίδιο βλάπτουν τη Συρία". 

Ειδικά ο Τραμπ βαρύνεται με εγκλήματα που δεν είχε τολμήσει να κάνει κανείς από τους προκατόχους του: Αναγνώριση της κατεχόμενης αλ Κουντς σαν πρωτεύουσα του "Ισραήλ" και δολοφονία Σολεϊμανί. Ας μην ξεχνάμε και τη θριαμβευτική του ανακοπίνωση ότι "καταφέραμε να διατηρήσουμε τον έλεγχο της περαελαιοπαραγωγής περιοχής της Συρίας.; 

 Αν λοιπόν είναι να παραμείνουν οι ΗΠΑ ενιαίο κράτος, ίσως είναι καλύτερα να διοικούνται από το "μεγάλο οργανωτή των ηττών": τη συμμορία που κρύβεται πίσω από το Μπιντέν.

Η πραγματικκή λύση όμως για την ανθρωπότητα θα δοθεί, όπως είχε πει και ο Μεντβέντεφ, όταν οι ΗΠΑ τιναχτούν στον αέρα. Και η κατάσταση αντικειμενικά προς τα εκεί οδεύει. Η κυρίαρχη κλίκα έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία τεράστια πόλωση, που εντάθηκε με τη νοθεία στις προηγούμενες εκλογές και με τα μέτρα της υποτιθέμενης πανδημίας. Την οξύνουν ακόμη περισσότερο με τις δικαστικές διώξεις ενάντια όχι μόνον στον Τραμπ αλλά ακόμη και στους δικηγόρους του. Θα την οξύνει ακόμη περισσότερο η νοθεία που αναγκαστικά θα κάνουν στις ερχόμενες εκλογές. Και βέβαια το πιο σημαντικό είναι η ήττα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, και όλα όσα φέρνει. Πολύ σημαντικά και τα χαστούκια που δίνουν και θα συνεχίσουν να δίνουν οι Ανσάρ Άλλαχ στους Αμερικάνους και η σιωνιστική αποικία τους. 

Μέρος Δευτερο
Ο εμφύλιος πόλεμος, κατά τη γνώμη μου είναι στην ημερήσια διάταξη στις ΗΠΑ. Δεν νομίζω ότι οι κυβερνώσες συμμορίες θα έπαιζαν με τη φωτιά. Αν το κάνουν όμως, δεν πειράζει. Κακό του κεφαλιού τους.Στις επόμενες δύο βδομάδες, το ανώτατο δικαστήριο θα ξεκινήσει τις ακροάσεις για το θέμα της απαγόρευσης καθόδου του Τραμπ στις εκλογές. 

Κρίνοντας από το παρελθόν τους, τόσο το πρόσφατο (απόφαση ενάντια στο Τέξας) όσο και το παλιότερο (άρνηση εξέτασης των καταγγελιών για νοθεία), κανείς δε μπορεί να τους έχει εμπιστοσύνη ότι δε θα επιτρέψουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (π.χ. με την άρνηση να εξετάσουν το θέμα) την απαγόρευση καθόδου του Τραμπ. Με δεδομένη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το θέμα των συνόρων, το να πάρουν μια τέτοια απόφαση θα οδηγούσε σε έκρηξη στο Τέξας, όπου ήδη συρρέουν "άνδρες βαλανηφάγοι" απ' όλη την Αμερική.

 Ένα ακόμη επιχείρημα ενάντια στην άποψή ότι όλα είναι στημενα (σίγουρα όχι απόλυτο, όπως άλλωστε και όλα τα προηγούμενα) είναι ότι αν όλη η ιστορία γινόταν για να εμποδίσει την νίκη του Τραμπ, ο ίδιος θα έπρεπε να το έχει καταλάβει και να συνιστά σύνεση, εξηγώντας γιατί το κύριο ζητούμενο σήμερα είναι να προχωρήσει ομαλά η εκλογική διαδικασία.

 Αντίθετα αυτό που κάνει είναι ότι δίνει πλήρη κάλυψη στον Άμποτ και καλεί όλους τους ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες να τον στηρίξουν. Alfonious Alfonos

No comments: