Sunday, August 07, 2022

Τουρισμός Μια άλλη Όψη της Ιμπεριαλιστικής Κατοχης


Ακούμε συνέχεια για τον τουρισμό τή "βαριά βιομηχανία" της χώρας. Βλεπουμε την Αθήνα κι όχι μόνο, να κατακλύζεται από Ευρωπαίους και Αμερικανούς "τουρίστες". Την ίδια ώρα ο λαός μας, οι ντόπιοι ιθαγενείς προλετάριοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν ούτε μέχρι Αίγινα -ουτε για μπάνιο μέχρι το Πόρτο Ράφτη. Τι τρέχει αλήθεια;

Η αλήθεια κατά την γνώμη μου, είναι ότι ο λεγόμενος "τουρισμός"αποτελεί άλλο ένα κρίκο του καθεστώτος εξάρτησης -περιφερειοποιησης και διαρκούς ιμπεριαλιστικής κατοχής. Εντασσεται στην υπαγωγή της χώρας μας ,μέσα στα πλαίσια του διεθνούς καπιταλιστικού καταμερισμού εργασίας,ως χώρα προσφοράς υπηρεσιών παντός είδους σε διάφορους τομείς και για διάφορους στρατούς κατοχής.

Την ίδια στιγμή που ο ξένος "τουρίστας" έρχεται ήδη από το χειμώνα, την εποχή των απαγορευτικών μέτρων για την ψευτοπανδημια, εμείς την ίδια στιγμή έπρεπε μέχρι το Μάιο να έχουμε πιστοποιητικά εμβολιασμού.Εδω λοιπόν φανερώνονται και οι δυο κόσμοι.

Ο τουρισμός αποτελεί μία όψη της ιμπεριαλιστικής κατοχής ίδιος και απαράλλαχτος με τους νατοικους στρατιώτες που κατέχουν την Αλεξανδρούπολη και τη Σούδα (ελέω συμφωνιών που το ελληνικό εξαρτημένο κράτος σύναψε με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ), έτσι και ο λεγόμενος "τουρισμός"είναι άλλος ένας κρίκος της εξάρτησης της χώρας μας από την Δύση, αντιπαροχή που προσφέρει με το αζημειωτο, η ντόπια μεταπρατικη παρασιτική ολιγαρχία στα δυτικά αφεντικά της.

Ετσι απ'την μια έχουμε μια Αθήνα να κατακλύζεται από τις ορδές των πλουσίων Ευρωπαίων και Αμερικανών που σαν όρνεα στην κυριολεξία έρχονται και αφοδευουν στην χώρα μας, κατακλύζουν τους δρόμους, τους αρχαιολογικούς χώρους, τρώνε με δέκα μασελες στις ταβέρνες της Πλάκας και των "αναρχικών"Εξαρχείων, ταξιδεύουν ελεύθερα στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου ενώ το κράτος σαν πιστό σκυλί των Γερμανών "καλεί"δια μέσου του ΕΟΤ τούς Γερμανούς συνταξιούχους να ξεχειμωνιάσουν στην Ελλάδα λόγω της ενεργειακής κρίσης στην Γερμανια  

Όλα αυτά δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά οι μνημονιακες δεσμεύσεις που έχουν υπογράψει όλες οι μνημονιακες κυβερνήσεις -συνεχεια των διαχρονικών δεσμεύσεων αέναης υποταγής της χώρας μας στα κελεύσματα της Δύσης -κελευσματα και ντιρεκτιβες που οδήγησαν την χώρα μας στην αποβιομηχάνιση την αποαγροτοποιηση, τον διαρκή αφελληνισμό της οικονομίας της, την διαρκή λιτότητα και ανεργία για τους ντόπιους ιθαγενείς και τον επιδοματικο παρασιτισμό. 

Ειναι η χώρα μας όπου οι αλωνιζουν οι χορτατοι "τουρίστες" που με προκλητικό τρόπο και τον παρά τους έρχονται και αγοράζουν γη και σπίτια σε Κρήτη και Πελοπόννησο κλπ και από την άλλη ο ντόπιος φτωχός, ο άνεργος,ο συνταξιούχος που του κόβουν την σύνταξη αν μάλιστα χρωστά στην εφορία ή του παίρνουν το σπίτι οι τράπεζες, ο εργάτης που ούτε μέχρι Σαλαμίνα δεν μπορεί να πάει ούτε με το ΚΤΕΛ γιατί τα εισιτήρια είναι ακριβά. 

Ειναι από την μια ο "τουρίστας"που μπορεί να πάει σε οποιαδήποτε ταβέρνα θέλει ενώ ο ντόπιος φτωχός ιθαγενής ούτε σουβλάκι δεν μπορεί να πάρει. Την ίδια στιγμή οι πόλεις αδειάζουν από τον ντόπιο πληθυσμό και την θέση του παίρνουν οι "στρατοί"της παγκοσμιοποίησης οι λεγόμενοι "μετανάστες"από την μια που τάχιστα συγκροτούν νέες τεχνητές εθνοθρησκευτικες μειονότητες -ενιοτε απειλούν με "αντιρατσιστικό"μίσος τους ντόπιους ιθαγενείς, ενώ απ'την άλλη αλωνιζουν ξένες και ντόπιες λούμπεν καπιταλιστικές μαφιες.

Ολο λοιπόν αυτό το σκηνικό μαζί με τον λεγόμενο "τουρισμό" που πίσω από αυτόν κρύβονται τα μεγάλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και αρπακτικά της παγκοσμιοποίησης και της δύσης που θέλουν να αρπάξουν ότι πουλιέται και αγοράζεται, όλοι μαζί με την συνεργασία του ντόπιου εξαρτημένου κεφαλαίου και των αντιλαϊκών κυβερνησεων συρρικνώνουν τό λαό και την χώρα μας μετατρέποντας την ολοένα και περισσότερο σε οικόπεδο προς πώληση ή σε Παλαιστίνη των Βαλκανίων. 

Αυτο μεθοδεύεται αργά αλλά σταθερά σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό, πολιτιστικό, στρατιωτικό εθνικό κλπ) μια χώρα υπό διεθνή έλεγχο χωρισμένη σε τιμαρια και ζώνες κυριαρχίας, δεσμευμένη σε 100ετη ευρωμνημονια υποτέλειας και υποδούλωσης χωρίς δίκη μας παραγωγή, χωρίς τον δικό μας ορυκτό πλούτο, χωρίς γεωργία και κτηνοτροφία,να τρως κρέας μεταλλαγμένο κατεντολην του Μπιλ Γκέιτς και λεμόνια Τυνησίας ή πατάτες Αιγύπτου. 

Για αυτό και η ψευτοπανδημια και τα απαγορευτικά μέτρα ειδικά αυτά που απαγόρευσαν τις μετακινήσεις των ιθαγενών από τόπο σε τόπο δήθεν για "υγειονομικούς λόγους προστασίας"μα στην ουσία μέτρα προληπτικής καταστολής καθόλου τυχαία δεν ήταν. Χθες ήταν οι απαγορευμένες μετακινήσεις σήμερα είναι οι ταξικοί και οικονομικοί φραγμοί κατά των ντόπιων ιθαγενών με ταυτόχρονη εισβολή όλων των ποικίλων στρατών τής παγκοσμιοποίησης (μαζί και ο τουριστικός στρατός). 

Δυστυχώς ο λαός μας συρρικνώνεται και ξεπουλιεται αυτός και η χώρα του και δεν αντιδρά παρά σπασμωδικά με ευθύνη της λεγόμενης "αριστεράς"όλης αυτής της αριστερής διαμεσολάβησης του συστήματος (κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής) αλλά πλην κάποιων μικρών εξαιρέσεων εκτός κοινοβουλίου, ουσιαστικά είναι ο αριστερός βραχυονας της παγκοσμιοποίησης -συνενοχη στο ίδιο μπλοκ της παγκοσμιοποίησης και της αποδοχής των τετελεσμένων που χαράζει το παγκόσμιο διευθυντήριο της Δύσης
Δεν είναι το ζήτημα μόνο ο τουρισμός. Αλλα όταν βλέπεις μια χώρα να υποβιβάζεται κάθε μέρα σε μια διεθνή τουαλέτα, σε ένα οικόπεδο προς πώληση και δεν αντιδρας (παρά καμωνεσε πως αντιδρας με έναν περίπατο στην αμερικανική πρεσβεία και ύστερα πας για σουβλάκια στα Εξάρχεια) την στιγμή που η χώρα κι ο λαός μας γίνεται πρόσφυγας και μετανάστης στην ίδια την χώρα ενώ την ίδια στιγμή διάφοροι "στρατοί"κάνουν περίπατο στην Ελλάδα αγοράζουν γη βουνά, κλείνουν τη ΛΑΡΚΟ αρπάζουν σπίτια και περιουσίες, καταδικάζουν το λαό στην πείνα στο κυνήγι επιδομάτων και fuel pass προετοιμάζοντας και το όχι και τόσο μακρινό μέλλον όπου με φόντο την ψηφιοποίηση των διαφόρων συναλλαγών ούτε σεντς για κουλούρι δεν θα έχει γιατί και αυτό οι τράπεζες θα το ελέγχουν "για το καλό μας", αυτό που χρειάζεται είναι η ενότητα των γνήσιων αριστερών αντιιμπεριαλιστικής δυνάμεων σε πρόταγμα εθνικής ανεξαρτησίας και κοινωνικής απελευθέρωσης.

Ενα πρόταγμα που θα προωθήσει το ζήτημα της αυτοδύναμης οικονομικής πορείας και αυτάρκειας σε ρήξη και έξοδο από τις δομές της παγκοσμιοποίησης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Αυτο το πρόταγμα θα υλοποιηθεί από μια γνήσια λαϊκή αριστερή πατριωτική κυβέρνηση και από ένα γνήσιο λαϊκό κίνημα φορέα ενός σοσιαλισμού που θα στηριχθεί στις δικές μας δυνάμεις με στόχο την πραγματική εθνική και κοινωνική ολοκλήρωση των αγώνων του λαού μας.

Με αλλά λόγια να μαστε εμείς αφέντες και όχι δούλοι στο τόπο μας να ανακτήσουμε τη περιουσία και τον εθνικό μας πλούτο τη γη τη θάλασσα τον αέρα,να μην αφήσουμε κανένα αποικο κανένα στρατό κατοχής να αρπάξει ή να αγοράσει τη γη και τά βουνά ή τα δάση. Να μπορεί ο ντόπιος ιθαγενής να γνωρίσει πρώτα αυτός το τόπο του κι όχι η ξένη τουριστική ακρίδα. 

Με αλλά λόγια: Για να ΑΝΗΚΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, η γη στους αγρότες,τα εργοστάσια στους εργαζόμενους, για μια γνήσια ανεξάρτητη σοσιαλιστική ελεύθερη Ελλάδα έτσι όπως την οραματίστηκαν τόσο το1821, όσο και το 1941-44-49, όπως την οραματίστηκαν οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 73, όπως την οραματίστηκαν οι χιλιάδες αγωνιστές της αλλαγής,της ανολοκληρωτης αλλαγής του 81, όπως την οραματίστηκαν  στις πλατείες της αντιμνημονιακης λαϊκής εξέγερσης το 2010-2015. Τιποτα σύντροφοι δεν τελείωσε.Τα όνειρα μας να γίνουν κίνημα -φορεας αλλαγής και ανατροπής.Να φύγει η ξένη ακρίδα.    
 
Να πάψουμε να μαστε ραγιάδες, να μην γίνουμε πρόσφυγες στην χώρα μας.
Γεωργός Ανένταχτος Αριστερος

No comments: