Saturday, August 21, 2021

Αφγανιστάν Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανικητος

Ναι λοιπόν το ιστορικό αυτό σύνθημα απέκτησε σάρκα και οστά με την νίκη των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.Η νίκη των Ταλιμπάν αποτελεί πρώτα και κύρια νίκη ενός στρατού που πάλεψε εδώ και 20 και πλέον χρόνια για ολική εθνική ανεξαρτησία απελευθέρωση από τους δυτικούς ιμπεριαλιστές κατακτητές.

Σαν σοσιαλιστής δεν ταυτίζομαι σε καμία περίπτωση με το ιδεολογικό και θρησκευτικό μοντέλο των Ταλιμπάν, αλλά κρατάω το γεγονός ότι εδώ και 20 χρονια ήταν η μόνη δύναμη που εθνικά πολιτικα και πολιτισμικά αντιστάθηκε στην δυτική κατοχή.

Από τις πρώτες μέρες της ΝΑΤΟικης εισβολης και κατοχής, μια εισβολή το 2001 που μάλιστα πσνηγυριστηκε με τραγούδια του Θεοδωράκη στα περσικά, δεν μπόρεσαν να σταθούν καμία από τις δύο δοσιλογικες κυβερνήσεις Καρζάι και Γκανι, δεν μπόρεσαν να σταθούν ούτε οι κατασκευασμένοι από την δύση, θεσμοί ουτε ο λεγόμενος "αφγανικος στρατός" τα αφγανικα τάγματα ασφαλείας δηλαδή .

Ήταν η μόνη δύναμη που με αποφασιστικό τρόπο σαμποταρισε τις ψευτοεκλογεςκαι το ψευτοσυνταγμα που διαμόρφωσαν οι δυτικοί κατακτητές και τα ανδρείκελα τους. 

Το ακόμη σπουδαιότερο ήταν ότι οι Ταλιμπάν είχαν καταφερει να επικρατήσουν ήδη την επομένη της εισβολής και παρά την τρομοκρατία τις εκτελέσεις ,επικράτησαν σε μεγάλο μέρος του Αφγανιστάν κάτι Πούμας δείχνει ότι είχαν μεγάλο έρεισμα στην τεράστια αγροτική λαϊκή πλειοψηφία. 

Την ίδια στιγμή στις μεγάλες πόλεις, ελέω κατακτητών 
 στήθηκε μια νέα ξενοκινητη άρχουσα τάξη και ένα μισθοφορικό σώμα δοσίλογων ,"διερμηνέων",καλοζωισμενων υπαλλήλων των ΜΚΟ του ιμπεριαλισμου εις βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του αφγανικού λαού, αποτελώντας το ιδεολογικό και πολιτισμικό στήριγμα της κατοχής με πρόσχημα τα δικαιώματα των γυναικών και των μειονοτήτων. Πολλοι από αυτούς ήταν κάποτε στην δούλεψή των.σοβιετικων σοσιαλιμπεριαλιστων και μετά το 2001 περασαν στην δούλεψή των δυτικών ιμπεριαλιστών. Αυτοι εδω και χρόνια ,βλέποντας τις διαδοχικές νίκες των Ταλιμπάν και ειδικά σήμερα τώρα φοράνε τον μανδύα του "πρόσφυγα" και τρέχουν αλλοφρονες για να σωθούν με την βοήθεια των κατακτητών ξέροντας ότι όπου και να πάνε στο Αφγανιστάν δεν πρόκειται να σωθούν.

Ταυτοχρονα η νίκη των Ταλιμπάν είναι μια ουσιαστική απονομιμοποιηση της παγκοσμιοποιηση, οδηγούν την χώρα σε σπάσιμο απο την ιμπεριαλιστική αλυσίδα. 

Για αυτό οι δυτικοί ΕΕ ΗΠΑ δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια αλλά και πάλι υποκινούν εμφύλιο πόλεμο και πάγωμα(δήμευση) των περιουσιακών στοιχείων του λαού του Αφγανιστάν. Κανονικο εμπάργκο  γιατί η ήττα δεν καταπίνεται εύκολα και πάλι με πρόσχημα τα δικαιώματα των γυναικών.

Ειναι γνωστό το παιχνίδι παλιών και νέων σταυροφόρων. Αυτό και μόνο αρκεί η αριστερά να πάρει ξεκάθαρη θέση κάτι που δεν βλέπω να γίνεται. Η στάση της ουδετερότητας είναι κατουσιαν στήριγμα στον ιμπεριαλισμό τους πολέμους και την λεηλασία. 

Η επίκληση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι εθελοτυφλια και ξέπλυμα του ιμπεριαλισμου. Μιλανε συνέχεια με την γλώσσα του δικαιωματισμου ξεχνοντας σκόπιμα να μιλήσουν για χρόνια κατοχής και αντίστασης.

Ο αφγανικος λαός έχει τουλάχιστον τρεις αιώνες αγώνων ενάντια σε καταχτητες και αποικιοκράτες ,έχει τσακίσει αυτοκρατορίες και καταχτητες με όποιο πρόσωπο και αν εμφανίστηκαν.Ακομα και με "σοσιαλιστικό προσωπείο". Έχει τεράστιες ευθύνες η αριστερά στο Αφγανιστάν και το κάποτε μαζικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα Αφγανιστάν,το οποίο αντί να στηριχτεί στις αφγανικές λαϊκές δυνάμεις,χτίζοντας έναν αυθεντικό αφγανικό σοσιαλισμό,στηρίχτηκε στην σοβιετική σοσιαλιμπεριαλιστικη επέμβαση μη σεβόμενοι τις εθνικές πολιτισμικές και ισλαμικές παραδόσεις,αλλά προσπάθησε να τις ξεριζωσει επιβάλλοντας με τις πλάτες της Μόσχας ένα κακέκτυπο σοσιαλισμού η εργατικου κράτους. Το αποτέλεσμα,ήταν να στρέψουν τον λαό στην αγκαλιά των "μουτζαχεντίν"μισθοφόρων της CIA που τελικά επικράτησαν το 1992.

Το συμπέρασμα λοιπόν που βγαίνει είναι ότι και πάλι αυτή η αριστερά έχει τεράστιες ευθύνες για ότι συνέβη και στο Αφγανιστάν  Η στάση η δική μου λοιπόν δεν ήταν και δεν είναι καθόλου ουδέτερη. Καλοσοριζω ως σοσιαλιστής και αντιμπεριαλιστης,την νίκη των Ταλιμπάν, ως νίκη της Εθνικής ανεξαρτησίας πρώτα και κύρια και ταυτόχρονη όχι μόνο ήττα του ιμπεριαλισμου αλλά άλλη μια ουσιαστική εθνική πολιτισμική ρωγμή στην παγκοσμιοποιητικη εξέλιξη ,εγκαινιάζοντας μια άλλη επαναστατική εξέλιξη  για το Αφγανιστάν.

Ταυτοχρονα δηλώνω κατηγορηματικά αρνητικός με τις ορδές των διαφόρων μισθοφόρων στρατολογημενων υπαλλήλων ΜΚΟ που θα βάλουν τον μανδύα του "πρόσφυγα" .Είναι ανεπιθύμητοι οι δοσίλογοι στον τόπο μας. 

Ταυτόχρονα η καλύτερη αλληλεγγύη στον ηρωικό αφγανικό λαό ,είναι εδώ στον τόπο μας να πρωτοστατησουμε στο χτίσιμο μιας άλλης αριστεράς ,ενός κινήματος αντιιμπεριαλιστικού εθνικοανεξαρτησιακου,για ολική εθνική κοινωνική απελευθέρωση από τα δεσμα της δύσης ,έξω από ΕΕ και ΝΑΤΟ ,αντίσταση στον τουρκικό επεκτατισμό και τον σιωνισμό .

Αντίσταση στην εμβολιαστικη τρομοκρατία των ιμπεριαλιστικών αφεντικών .

Ολική ρήξη με την αριστερά της παγκοσμιοποίησης ,με την αριστερά του δικαιωματισμου ,που αναπαράγει τα ψέματα του ιμπεριαλισμου σε απόλυτη σύμπνοια με την δεξιά( ψευτοπανδημίας, κλιματική αλλαγή, me too, κάλπικο αντιφασισμο by Soros).

Το αληθινο
διλλημα είναι:εθνική ανεξαρτησία και σοσιαλισμός η παγκοσμιοποίηση και βαρβαρότητα .

Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ

No comments: