Sunday, April 21, 2013

H XOYNTA ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 1973



Η μαύρη επέτειος του πραξικοπήματος υπενθυμίζει σε όλους το ύψιστο χρέος απέναντι στην Πατρίδα: Τό ψωμί, παιδία, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία. Το ΕΟΚ=ΕΕ, και ΝΑΤΟ τό ίδιο συνδικάτο.

Η χούντα της 21ης Απριλίου ξυπνά εφιαλτικές μνήμες και αναδύει κρίσιμα διδάγματα για όλους. Μνήμες για την κατάλυση της Δημοκρατίας, τις διώξεις αγωνιστών την προδοσία της Κύπρου, και τον φάκελο της προδοσίας που ποτέ δεν ήρθε στην επιφάνεια.

Σαράνταέξι χρόνια μετά από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα μας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες με μια νέα τρισχειρότερη κατοχική ψευτοκοινοβουλευτική χούντα, με μια ολομέτωπη επίθεση ενάντια σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων, την καταστολή των αγώνων, τον περιορισμό της λαϊκής κυριαρχίας, και του κινδύνου αλλίωσης Έθνους από τους λαθρομετανάστες-έποικους, για την επιβολή του νεοφασισμού, από το 4ο ΡΑΪΧ ΕΕ-Αμερικής.

Είναι ένα μήνυμα αντίστασης και αφύπνισης όλων μας, για την υπεράσπιση αυτών που κατακτήσαμε με αγώνες, διώξεις, εξορίες και αίμα, αλλά σήμερα με την συνδομή όλων των κομμάτων της περιβόητης μεταπολίτευσης, δούλων της ΕΕ, Ευρωζώνης, Ευρώ και ανοικτών συνόρων, κεφαλαίου, εμπορευμάτων, και "λαθρο"μεταναστών, έχουμε εισέλθει σε ένα καθεστώς σύγχρονης φασιστικής νεοδουλείας.

Ενός νεοφασισμού, που καλύπτουν τα κομμάτα της κατοχικής βουλής, που βάλλουν κατά του παλιού χιτλερικού φασισμού, για να μας πούνε πως ο κίνδυνος του φασισμού είναι οι ρετρό νοσταλγοί του φασισμού και του ναζισμού, η Χρυσή Αυγή και όχι αυτός που είναι στα πράγματα, δηλαδή της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, του κατοχικού κοινοβουλίου που με τα φασιστικά και δολοφονικά μνημόνια, αντιγραφής του προγράμματος του Χίτλερ, εξοντώνουν συστηματικά τον ελληνικό λαό.

Η εξέγερση του απλού λαού και της νεολαίας, εκείνης της περιόδου,του Πολυτεχνείου κόντρα σε όλα τα κόμματα (το ΚΚΕ την είχε καταδικάσει σαν προβοκάτσα), ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα, για "ψωμί παιδεία ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία" μας εξοπλίζει και σήμερα με την δύναμη για να αγωνιστούμε πιο μαζικά και ενωτικά, ενάντια σε όλα τα κατοχικά κόμματα, που συμμετέχουν στην κατοχική βουλή σαν κοινή ορχήστρα, παίζοντας διαφορετικό βιολί, γνωρίζοντας ότι η αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων, έχει συντελεστεί, σε ατομικό επίπεδο κατά του συρφετού της μπουρδελοβουλής, αλλά δεν έχει περάσει ακόμα σε οργανωμένη δράση. Μέσα από την οργανωμένη πάλη, και τον συντονισμό των αγώνων σε πανεθνικό επίπεδο, για να έχει αποτέλεσμα, ενάντια σε όλα τα υπάρχοντα κόμματα που αυτοδιαλύονται, για να ανοίξει πραγματικά ο δρόμος, για "ψωμί παιδία ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία".

Κάτω από αυτό το πρίσμα, τιμούμε κάθε αγωνιστή/στρια, που πρωταγωνίστησε στον επτάχρονο αντιδικτατορικό αγώνα, απέναντι στην αμερικανοκίνητη χούντα, που σήμερα η Δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, και τα δικαιώματα του λαού έχουν καταλυθεί από την τρόικα και τους υπηρέτες της.


Ο αγώνας για τη δημοκρατία και την ελευθερία σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε είναι και συνδεδεμένος, με τον αγώνα για το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό.


ΥΓ
http://www.zougla.gr/greece/article/o-kolatos-ksanaktipa

No comments: