Saturday, March 16, 2013

Ηρθε Το Τσιρκο Τσιπρα στο Λονδινο...

Με καθυστερηση κανα 20λεπτο σε γεματη αιθουσα στο Πανεπιστημιο Οικονομιας το περιβοητο Λοντον Σκοολ οφ Οικονομικς (που εχει σπουδασει γενεες και γενεες φοιτητων που εγιναν οικονομικοι δολοφονοι μολις ανελαβαν την διαχειρηση των κρατων απ'οπου προερχονται) μιλησε ο Τσιπρας.

Και τι μας ειπε οτι η λιτοτητα ειναι ασχημη, οτι εχουμε ανθρωπιστικη κριση στην Ελλαδα, οτι ο Συριζα ειναι ευρωπαικο κομμα και θελει να σωσει την Ευρωπη και πως η Μερκελ θελει να την διαλυσει. Ξεχασε να αναφερει για τις αυτοκτονιες, οτι ο λαος ενω ειναι ανεργος δεν παιρνει μια απο πουθενα οπως περνουν οι Βοριοι λαοι στην 'ενωμενη ευρωπη' των ληστων. Για το ΝΑΤΟ ουτε κουβέντα, για τις στρατιωτικες δαπανες ουτε λεξη, για τους μεταναστες (το καλοκαιρι που θα τους ταιζε ολους οσους εφταναν Ελλαδα) ουτε λεξη και δεν ειπε και τιποτα για την ΧΑ.

Τελειως ατονος ο λογος, χωρις παθος και πυγμη. Στις διαλεγμενες ερωτησεις μια του Αντενα tv και μια του BBC ερωτησαν για το φακελακι στα νοσοκομεια και για τις εξωτερικες επενδυσεις που δεν γινονται επειδη το κρατος ειναι μπαχαλο. Σε αλλη ερωτηση του Λεκτορα που τον παρουσιασε λεγοντας πως μιλαει μετα και απο προηγουμενους Πρωθυπουργους στην Ελλαδα και τον Βασιλια επισης, για την βια ο Τσιπρας ειπε οτι ειμαστε αντιθετοι στην βια απ' οπου και να προερχεται.
Οι ερωτησεις ηταν οργανωμενες ετσι που δεν μπορουσε κανεις να πει και κατι, δηλαδη ενα νεοταξικο τσιρκο οπου ηρθε οπως ειπε να ακουσει το ακροατηριο χωρις καν να το ρωτησει....

Οπως ο Σαμαρας στο πρωτο Μνημονιο το επαιξε αντι-μνημονιακος για να μπει πλαγιαστα πρωτα με τον Παπαδημο στο 2 και μετα στο 3 Μνημονιο ετσι και το Τσιπρουι ετοιμαζεται να γινει Κουβελης στην θεση του Κουνελι. Ο μεταφραστης που ειχαν δεν ακουγοταν καν και αυτο φαινοταν επιτηδες.

Λιγα για το Ινστιτουτο Hellenic Observatory που οργανωνει αυτες τις ομιλιες.
http://www2.lse.ac.uk/europeanInstitute/research/hellenicObservatory/home.aspx


Παραλληλα ειπε πως ειδε τον Τομσον στο ΔΝΤ στην Νεα Υορκη (να του εξηγησει πως να παιξει τον ρολο του Κουνελη οταν τον καλεσουν)...

Κατα τ'αλλα δεν τον προωθουν τον Τσιπρα.

Επειδη δεν εχει εργαστει εστω μια μερα στη ζωη του και εχει μαζεψει ολα τ' αλλα παρασιτα της κοινωνιας διπλα του, προφανως δεν του εξηγησαν λιγο τους νομους της καπιταλιστικης αγορας. Απ' τη μυγα ξυγκι δεν βγαινει, πως τωρα θα συνεχισει εκει που αφησε πισω η ΔΗΜΑΡ μαζι με τους αλλους Τροικανους, εκτος φυσικα εαν γνωριζει οτι θα την σκαπουλαρει με καποια αλλη εκτροπη που μπορει να γινει...
Very Happy



έμπαινε Τσίπρα έγραψε:
προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης δείχνει δημοσκόπηση της Public Issue
'Εμπαινε Τσίπρα θα φάς καλά
http://www.zougla.gr/politiki/article/mikro-provadisma-siriza-stin-parastasi-nikis-dixni-dimoskopisi-tis-public-isue


Σε σχεδον γεματη αιθουσα γυρω στα 500 ατομα ξαναμιλησε ο Τσιπρας.

Αφησαν μερικες ερωτησεις αλλα ξανα ειχαν προβλημα με την μεταφραση αλλα ενω ειταν σχεδιασμενο να αρχισει στις 630 αρχισε στις 7 και κατα τις 8.15 τελειωσε μετα απο μια ατονη ομιλια ξανα του Τισπρα. Ενω τον εχουν βαφτισει τα μεσα ριζοσπαστη με πυρινους λογους, απλα φαινοταν σαν ενας μοντερνος πολιτικος απλος μεσα στη μοδα χωρις γραβατα.

Πουθενα δεν ειπε οτι τα κουκια δεν βγαινουν και εαν δεν κυβερνησουμε με το ΚΚΕ (και παλι δεν θα βγουν) μονο με τους Ανεξ Ελληνες μπορει κατι να κανουμε και ειχε καποιος την διασθηση οτι δεν προκειται να κυβερνησει ποτε και οτι ουτε θελει κυβερνηση. Σε διαφορες ερωτησεις εαν θα βγαλει την ΧΑ εκτως νομου απ'την προταση ΠΑΣΟΚ ειπε οτι γενικα οι Ελληνες δεν ειναι ρατσιστες (ενω ολη την προηγουμενη περιοδο αυτο ακριβως ειταν!) και οτι το προβλημα της ΧΑ ειναι το προβλημα λιτοτητας. Σε αλλη ερωτηση για το πως θα βγουμε απ'την λιτοτητα εαν εχουμε δυο αφεντικα το ενα το κεφαλαιο και το αλλο την εργατια και πιο απ΄τα δυο θα υποστηριξουμε, δεν απαντηση. Σε αλλη ερωτηση για το τι διαφερει απ'το ΑΚΕΛ της Κυπρου και το τι εκανε στην κυβερνηση εκει, (διαχειρηση τους καπιταλισμου για μια 5 ετια και μετα ΔΝΤ) παλι δεν καταλαβε καν τι ειπε σαν απαντηση.

Μια συνιστωσα του Συριζα ειταν εκει το Ξεκινημα της Αγγλιας και απλα εδωσε εμφαση στο θανατα του Τσαβες και οτι εχτιζε σοσιαλισμο στην Βενεζουελα, χωρις να αναφερει οτι η Βενεζουελα ειναι πετρελαιοπαραγωγος ενω η Ελλαδα παραγει ελιες. Ξανα δεν ειπε τιποτα για τους Ελληνες ανεργους και τι προγραμμα χρειαζεται για να αντιμετωπιστη το φασμα της πεινας, των αυτοκτονιων κτλ. Την επομενη μερα που θα αναλαβει εξουσια θα ...αλλαξει η Ευρωπη. Μια κυβερνηση θα πει οχι στην κυρια Μερκελ. Δεν θα ειναι ολα ροδινα. Θα ειναι μια αρχη, ειπε.

Προφανως η επομενη μερα δεν θα ειναι μετα απο καλεσμα γενικου αγωνα για την ανατροπη της κυβερνησης αφου ο Σαμαρας δεν ειναι το ζητημα μας ειπε, αλλα η νεοφιλελευθερη πολιτικη, και εαν δεν υπηρχε η τραπεζιτικη κριση θα επρεπε να την ειχαν εφευρεση, με λιγα λογια η πολιτικη καταρρευσης του καπιταλισμου ειναι συνειδητη επιλογη και οπως μια βρυση ανοιγει και κλεινει το ιδιο μπορει να κανουμε με αυτην την πολιτικη. Να ανοιξουμε την βρυση της αντι-λιτοτητας και ολα θα λυθουν.

Ο πραγματιστης Τσιπρας οπως αποκαλεσε τον εαυτο του, θα μας σωσει, πως ακριβως, χωρις να αναφερει καν τις πολεμικες δαπανες, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και σε τι διαφερει στο ΠΑΣΟΚ του 1974 που τον ρωτησε καποιος παλι δεν μαθαμε. Το ποσο μπορει να κρατησει το παραμυθι του αριστερου εχει προφανως σχεση με την 'αριστερη' φραξια μεσα στον Συριζα που τον καλυπτουν (τμημα Λονδινου Κουβελακης, Ντουζινας, Λαπαβιτσας και Σια).
Που θα παει ομως, η καρεκλα ειναι ανοικτη, εκει ακριβως που την αφησε η ΔημΑρ...


No comments: