Monday, January 28, 2013

Έληξε αμαχητί η απεργία στο Μ.Μ.Μεταφοράς

Έληξε αμαχητί η απεργία στο Μ.Μ.Μεταφοράς

Τζάμπα μάγκες ο Σταματόπουλος & ΣΙΑ. Λόγια παχιά και στην πράξη μηδενικά. Θυμίζει την περίπτωση των λεονταρισμών του καθεστώς του Σαντάμ, αλλά έπεσε σε μια νύχτα αμαχητί, παραδίδοντας το ΙΡΑΚ στους αμερικανούς.
Άκρως παρόμιο ρόλο φαίνεται πως έπαιξε ο Σταματόπουλος και η κλίκα του. Μπήκαν μπροστά και το έπαιζαν ακομμάτιστοι, και αποφασισμένοι επαναστάτες (είμαστε εδώ «ταμπουρωμένοι» και σας περιμένουμε - «Στείλτε και τα τάνκς» - Είστε «χούντα και δεν θα "υποκύψουμε»), ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. Διαλαλούσαν με όλους τους τόνους της φωνής τους ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΛΙΚΙΑ. Αντ' αυτού δεν άνοιξε ούτε μύτη. Η απεργία, παρότι περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είχε την αμέριστη συμπαράσταση των εργαζομένων, ξεπουλήθηκε εντελώς ξετσίπωτα, από τον Σταματόπουλους, και ΣΙΑ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η ερώτηση των απεργών που όταν πήραν το φυλλάδιο της επίταξης και ρωτούσαν τον Σταματόπουλο, τι πρέπει να κάνουν αυτός μαζί με την κουστωδία του, τους απαντούσαν εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε καμία ευθύνη για εσάς και κάντε ότι νομίζεται, αφήνοντας τους εντελώς ακάλυπτους. Να γιατί έσπασε η απεργία εντελώς αμαχητί -πρωτοφανές γεγονός για μια τέτοια απεργία-, που άφησε εμβρόντητη όλη την κοινωνία.

Ο «μέγας επαναστάτης» Σταματόπουλος, από ότι έμαθα έν των υστέρων, είναι στέλεχος του ΑΝΤΑΡΣΙΑ, «αντιρατσιστής» και είχε κατέβη υποψήφιος, στις τελευταίες εκλογές με το ψηφοδέλτιο ΑΝΤΑΡΣΙΑ, όπου και έλαβε 154 ψήφους. Ένα τέτοιο υποκείμενο, το οποίο είναι υπέρ των λαθρομεταναστών και μισεί τους έλληνες εργάτες, αν είναι δυνατόν να ηγηθεί, σε οποιονδήποτε αγώνα υπέρ των ελλήνων εργατών.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως όλα τα ΜΜΕ που τον πρόβαλαν, κανένα δεν αναφέρθηκε στην κομματική του ταυτότητα, και τον άφησαν να το παίζει ακομμάτιστος, ώστε το ξεπούλημα της απεργίας, να μην φανεί πως θα ήταν έργο, των ΑΝΤΑΡΣΙΑ-ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το γνώριζαν τα διευθαρμένα ΜΜΠ και οι κάθε λογής εργατοπατέρες, από την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, μέχρι το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ.

Σκοπός όλων τους στο να απογοητεύσουν τους εργαζόμενους και να βοηθήσουν την κατοχική και δωσίλογη κυβέρνηση. Να την παρουσιάσουν παντοδύναμη, ώστε να διατηρηθεί όσο το δυνατό περισσότερο στην εξουσία, και να μπορέσει να επιβάλει τα φασιστικά μνημόνια.

No comments: