Monday, May 30, 2011

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ=ΟΣΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!






Το μεγάλο μειονέκτημα της αυθόρμητης διαμαρτυρίας, είναι πως είναι εντελώς ανοργάνωτη. Οι πολίτες αγανακτισμένοι από όλον τον κατοχικό πολιτικό συρφετό της φασιστικής Τρόικας, κατέβηκαν στις πλατείες σαν μονάδες ή μικρές φιλικές παρέες.

Δεν τους κινητοποίησε κάποια στοιχειώδης οργανωμένη, ανεξάρτητη δύναμη που να «έσπασε» από τα κόμματα και συνδικάτα, όπως συνέβαινε σε προηγούμενες περίοδες. Αυτό διότι με την πολιτική της υποστήριξης που παρέχουν στους λαθρομετανάστες, η εργατική τάξη, η νεολαία και κάθε υγιές στοιχείο, τους έχει φτύσει. Το ποτέλεσμα, έχουν μετατραπεί σε καθαρά καθεστωτικούς μηχανισμούς, με τα χειρότερα βολεμένα, καριερίστικα και συντηρητικά, γραφειοκρατικά καθάρματα.

Αυτό το γνωρίζει καλά το κατεστημένο και οι λακέδες του, και προσπαθούν να προσεγγίσουν τους αυθόρμητους πολίτες, που έχουν κατακλείσει το Σύνταγμα, ώστε να τους καπελώσουν, να τους αποπροσανατολίσουν, να τους διασπάσουν και να τους απογοητεύσουν.

Ένα τέτοιο πρόστυχο ρόλο παίζει, εκμεταλλευόμενη την ανωργανοσιά του κόσμου στο κάτω μέρος της πλατείας, η δήθεν λαϊκη συνέλευση, που έχουν στήσει οι Συριζαίοι με το παράρτημα τους την Ανταρσύα, και τα φασιστικά «αντιρατσιστικά» καθάρματα, Φελέκηδες και ΣΙΑ, που μαζί με τους λαθρομετανάστες επιτίθενται στους Ελληνες, στον Αγιο Παντελεήμονα και στις γύρω περιοχές.

Είναι αυτοί, που μαζί με τον Παπουτσή και τα ΜΑΤ, έφεραν τους 300 ναυλωμένους λαθρομετανάστες, από την Κρήτη στην Νομική Σχολή και κατόπιν στην Υπατία, για απεργία «πείνας», ώστε να νομιμοποιήσουν την παράνομη έλευση τους και να τους δώσουν την Ιθαγένεια.

Βλέπουμε μια χούφτα οργανωμένοι νεοταξίτες, να μπορούν να είναι παρόν, παρότι είναι σε πλήρη αντίθεση με τους πόθους των 100.000 και πλέον, ανοργάνωτων πολιτών.

Χρέος του κάθε πραγματικού αγωνιστή είναι να βοηθήσει το αυθόρμητο να πάρει οργανωμένη έκφραση και να εκφράσει πολιτικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση, διεκδικόντας την εξουσία, και να τσακίσει τους λακέδες του καθεστώτος.

No comments: