Wednesday, February 23, 2011

Η κατάληψη της πλατείας Συντάγματος η αρχή του τέλους των δωσίλογων της Τρόικας


Η κατάληψη της πλατείας Συντάγματος η αρχή του τέλους των δωσίλογων της Τρόικας
Πάνω από 200.000 ο όγκος της σημερινής απεργίας με ανατρεπτικά συνθήματα και κατάληψη της πλατείας Συντάγματος από σημαντικό αριθμό διαδηλωτών μέχρι της 5 μμ.

Τρομοκρατημένη η κατοχική κυβέρνηση της Τρόικας προσπάθησε να κάμψει το αγωνιστικό σθένος των «καταληψιών» λούζοντας τους με συνεχή ρήψη από δολοφονικά χημικά καπνογόνα και δακρυγόνα.

Η σημερινή απεργία και "κατάληψη" της πλατείας Συντάγματος ορόσημο που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της δωσίλογης κυβέρνησης του ΔΝΤ και της ληξιαρχικής πράξης θανάτου των ψευτοαριστερών «αρχής γενομένης» από το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ.

Σημαντικά τμήματα των εργαζομένων αρνούμενοι να συμμορφωθούν προς τας «υποδείξεις», του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ εγκατέλειψαν την «στρούγκα» και πήγαν να συμμετέχουν στην κατάληψη της πλατείας Συντάγματος που διήρκεσε πάνω από 5 ώρες.

Η «κατάληψη» της πλατείας Συντάγματος αποτύπωσε καθαρά την αγωνιστική διάθεση των διαδηλωτών να ξεφύγουν από της παρελάσεις σούπας των καθεστωτικών ψευτοαριστερών κομμάτων, αποκομμάτων, παντός είδους εργατοπατέρων, και να προωθήσουν νέες αγωνιστικές μορφές αγώνα και μέσα πάλης, που να στοχεύουν με όλα τα μέσα, στην ανατροπή της δωσίλογης κυβέρνησης του ΔΝΤ.

Η «Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών» Μίκης Θεοδωράκης, στην πρώτη σημαντική παρουσία της με τα συνθήματα της, «όχι στην νέα κατοχή» ο «λαός δεν ξεχνά τους προδότες τους κρεμά», «Τζέφρυ δεν σε θέλει ο λαός παρ' την Τρόικα και 'μπρός», «ψωμί παιδεία ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73», «ο λαός στην βουλή κι οι προδότες στο Γουδί», «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», «παύση πληρωμών στους ξένους τοκογλύφους», «Εθνική ανεξαρτησία, δεν χρωστάμε μία σε ΗΠΑ ΓΕΡΝΑΝΙΑ», «κλέφτες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες», «Τζέφρυ θα έχεις την τύχη του Μουμπάρακ» και «αέρα, αέρα, να φύγει η χολέρα» έβαλε την σφραγίδα της πως δεν αποτελεί «μία από τα ίδια», ενθουσίασε τους διαδηλωτές και έγιναν κυρίαρχα συνθήματα στην κατάληψη της πλατείας Συντάγματος.

Η «κατάληψη» του Συντάγματος είναι το πιο σημαντικό γεγονός που εκδηλώνεται μετά την κατάληψη του Πολυτεχνείου, και την ανατροπή της Αμερικανοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών, το έργο της οποίας συνέχισαν όλα τα κόμματα της λεγόμενης μεταπολίτευσης.

Έρχεται να εκπληρώσει το ότι δεν τελείωσε το 1973 με την ανατροπή της ξενοκίνητης χούντας. Εξού και το σύνθημα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε τα ο '73» που φώναζαν «συλλήβδην» οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα. Πράγμα που έχει πανικοβάλει, όχι μόνο τους κατοχικούς λακέδες της Τρόικας, αλλά και τα «αριστερά» δεκανίκια του καθεστώτος.

Η αρχή έγινε. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει αυτό το κίνημα, καθώς η αξεπέραστη κρίση του συστήματος δεν του επιτρέπει κανενός είδους οπισθοδρόμηση.

No comments: