Friday, October 10, 2008

Μπαμ και Κατω-25% Μετοχες Ιαπωπιας-Ουτε Δουλιες ουτε Παραγωγη





























Δικιο Ειχε ο Λενιν και η Λουξεμπουργκ


Πολλοι δημοσιογραφοι πληρωμενα υποχειρια του ιδιου του συστηματος,μας εξυγουν οτι ισως ο Μαρξ ειχε δικιο. Νομιζουν οτι το φαντασμα του Μαρξ εχει για τα καλα εξορκιστη οταν επεσε η πρωην Σ Ενωση. Νομιζουν οτι ετσι μπορει να καλυψουν το γεγονος οτι ο ιδιος ο ιμπεριαλισμος δεν βουλιαζει, επειδη επεζησε για τοσο πολυ, δηλαδη καμμια 300 χρονια. Καλυπτουν επισης τις αναλυσεις του Λενιν για τον ιμπεριαλισμο και ιδιαιτερα της Λουξεμπουργκ.

Πριν τον πρωτο Παγκοσμιο Πολεμο υπηρχαν πολλα κεφαλαια που ζητουσαν εξοδο για καποια μεταχειρηση, δεν μπορουσαν ομως να την βρουν και τελικα καταληξαμε σε πολεμο. Ο οικονομικος πολεμος και ο σωζων εαυτος σωθειται ξαναγινεται της μοδας. Σημερα ξεσπασε ανοιχτη κοντρα αναεμσα την Αγγλια και την μικρη Ισλανδια. Το παραλογο συστημα των τραπεζων οπου με καθε $1 στα ταμεια μπορουσες να δανεισης αλλα $50 δημιουργησε μια πλαστη οικονομια τεραστιων ποσοτητων που δεν αντιστοιχη σε πραγματικες αξιες. Ετσι η μικρη Ισλανδια προσφερε λογαριασμους στο ιντερνετ με εξωφρενικα επιτοκια, πιο πολλα απ'τα επιτοκια της Αγγλιας, και οι Δημοι της Αγγλιας επενδυσαν εκει χανοντας και την τελευταια δραχμη σημερα. Χρησιμοποιωντας τους αντι-τρομοκρατικους νομους οι Αγγλοι σφραγησαν τις τραπεζες που ανηκουν στην Ισλανδια στο Αγγλια εδαφος. Το ιδιο αυριο θα κανει και η Κινα εαν η Αμερικη δεν πληρωση για τα προιοντα που κατασκευαζει εκει. Ετσι φαινονται οι μετοχες στην Ασια να πεφτονται κατακορυφα. Κατανοουν ολοι οτι χωρις τις εξαγωγες προς την Ευρωπη και την Αμερικη θα βουλιαξουν και εκει. Φυσικα η Κινα ειναι μια μεγαλη χωρα και θα στραφει στην εγχωρια καταναλωση και αναγκαστηκα στο ανεβασμα του βιοτικου επιπεδου του δικου της λαου που δουλευει για κατι πενταροδεκαρες.

Αυτο ομως που εγινε αυτη την εβοδομαδα τελικα οδηγει ετεροχρονισμενα στην αποψη της Λουξεμπουργκ οτι οταν καπιταλισμος εχει καταλαβει ολλες τις χωρες του πλανητη αρχιζει η πτωση του. Ο ζωντανος νεκρος δεν προκειται ν'αναστηθει επειδη η κυβερνηση λεει οτι καλυπτει τα χρεη της. Και η μικρη Ισλανδια ανελαβε τις τραπεζες τις αλλα δεν ειπε οτι θα καλυψει τα χρεη τους στους ξενους δηλαδη τους Αγγλους. Στην δεκαετια του 1930 ο στρατος της Αμερικης δεν ειταν πανω απο ολην την αστυνομια της Καλιφορνια, τωρα αντιστοιχη σε 1εκ σε 100 χωρες ολου του κοσμου και ειναι ανακατεμενοι σε 2 και βαλε πολεμους με μετωπα ανοιχτα οπως το Ιραν, το Σκοπιανο, την Γεωργια, την Ουκρανια κτλ.

Χωρις την αιγλη της Ουαλ Στρητ τ' ολο οικοδομημα βουλιαζη και πιο γρηγορα απ'οτι μπορουσε να φανταστη κανεις. Δεν προκειται να το πουν η να το γραψουν οι οικονομολογοι επειδη δεν νομιζουν οτι υπαρχη διαφορα αναμεσα στο πλαστο χρημα και στην πραγματικη παραγωγη. Επι χρονια η μας ελεγαν οτι μονο η αγορα τα λυνει ολα, και τωρα, η ιδια η αγορα οδηγησε το συστημα στην χρεοκοπια θελουν το ιδιο το κρατος να τους σωσει. Οταν η μια παραγωγικη μοναδα μετα την αλλη εκλεινε οι κυφηνες του συστηματος τι ελεγαν? Ιδιωτικοποιηστε τα ολα. Το ιδιο λενε τωρα για την Ολυμπιακη. Ο ιδιωτικος τομεας θα μας σωσει. Εγινε και τωρα θελουν την ενεση του κρατους για να σωθουν. Μονο που η ενεση ειναι πολυ αργα τωρα.

Δεν υπαρχουν ουτε οι δουλιες ουτε η παραγωγη. Ριχνοντας λαδι (χρημα) στη φωτια (τραπεζες) δεν λυνεις κανενα προβλημα. Για πρωτη φορα εχουμε υψηλο τιμαριθμο, τραπεζες που παγωνουν την επιχωρηγηση επιχειρησεων και τιμες βασικων αναγκων που ανεβαινονουν καθημερινα. Με μαθηματικη ακριβεια θα κλεισουν οι τραπεζες η θα βαλουν ολους τους λαους με πραγματικο δελτιο, οχι μονο για τους ανεργους αλλα για ολλους. Ειδη σχεδον ολοι οι παραγωγικοι τομεις οπου εργαζεται κοσμος ειναι κατηλλειμενο απο μεταναστες. Οταν τους σχολανε θα αρχιση να γινεται τις Νοτιας Αφρικης. Ουτε αυτο λενε οι δημοσιογραφοι οχι επειδη δεν το γνωριζουν.

Τα αμερικανακια ανα της υφηλιου μπορει να νομιζουν οτι θα σωθουν ζητωντας λεφτα απ'τις κυβερνησεις και τους λαους. Οταν ομως δεν παραγεται τιποτα ο παρασιτισμος του ιμπεριαλισμου ειναι βαρος στους λαους. Για να ζησει ο λαος πρεπει να υποστηριχτουν οτι μπορει να μεινουν στα σπιτια τους, να μην πληρωθει μια δραχμη στις τραπεζες, να σβηστουν τα χρεη στις μικρες επιχειρησεις και να υπαρξη ελεγχος στους τραπεζοληστες. Και να ανοιξουν πραγματικες δουλειες οχι πλαστικες δημιουργιες χρεων και δημιουργια των μοντερνων νεκροταφειων του καπιταλισμου, τα εμπορικα κεντρα...

-------------------------------------------------------------------------------------

Aποσιωπούν την Λούξεμπουργκ επειδή αυτή στο έργο της «Η Συσσώρευση του κεφαλαίου» υποστηρίζει ότι ο καπιταλισμός στην εξέλιξη του δεν μπορεί να διαγράφει αιωνίως τον ίδιο κύκλο: ανάπτυξη - κρίση - καταστροφή, παραπέρα συγκεντροποίηση κεφαλαίων- νέα περίοδος ανάπτυξης - κρίση - καταστροφή και έτσι συνέχεια. Υποστήριζε ότι αυτή η διαδικασία κάπου φτάνει σε ένα αντικειμενικό τέλος - στο τέλος του καπιταλισμού. Ο Λένιν είχε διαφωνήσει από κάποια άποψη υποστηρίζοντας ότι στον καπιταλισμό δεν υπάρχουν αντικειμενικά αδιέξοδα και ότι το ζήτημα είναι ο υποκειμενικός επαναστατικός παράγοντας να εκμεταλλευτεί την κρίση και ν’ ανατρέψει το σύστημα. Εγώ τείνω να πιστεύω περισσότερο την Λούξεμπουργκ. Όχι βέβαια με την έννοια ότι ο καπιταλισμός κάπου θα καταρρεύσει από μόνος του (ούτε η Λούξεμπουργκ, άλλωστε, το εννοούσε έτσι) αλλά ότι θα φτάσει σε κάποιο σημείο που δεν θα είναι δυνατό να ανακάμψει και τότε η ανθρωπότητα ή θα τον σκουπίσει από προσώπου γης ή αν σταθεί ανίκανη να το πράξει, τότε ο πλανήτης θα πισωγυρίσει στην βαρβαρότητα, όπως ακριβώς το τοποθετεί στο ιστορικό του δίλλημα ο Τρότσκι: «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα»

No comments: