Thursday, August 21, 2008

Η Ρωσία στέλνει στρατεύματα στο Ιράν και τη Συρία. Κόβει όλες τις γέφυρες με το ΝΑΤΟ

Η Ρωσία στέλνει στρατεύματα στο Ιράν και τη Συρία. Κόβει όλες τις γέφυρες με το ΝΑΤΟ
Απ’ το Sorcha Faal, όπως εστάλη στους Δυτικούς Συνδρομητές του. (Traducción al Español abajo) 21 Αυγούστου 2008


Εκθέσεις που κυκλοφορούν στο Κρεμλίνο σήμερα κάνουν σαφή τη σταθερή απόφαση του ρωσικού στρατού ν’ αρχίσει την εφαρμογή της οδηγίας του Προέδρου Μεντβέντεφ να σταλεί μια «συντριπτική απάντηση» σε εκείνα τα δυτικά Έθνη που θα θελήσουν να βλάψουν τους Ρώσους πολίτες, μετά την απρόκλητη εισβολή και μαζική σφαγή Ρώσων στρατιωτών και αμάχων στη Νότια Οσετία, απ’ την μαριονέτα τους στη Γεωργία, με την αμερικανική και ισραηλινή υποστήριξη.



Επίσης το ρωσικό Υπουργείου Εξωτερικών έχει πάρει απ’ τον Μεντβέντεφ την εντολή να προειδοποίηση τη Δύση ότι η Ρωσία «δε θα περιορισθεί στη διπλωματία» απαντώντας σ’ αυτές τις τελευταίες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών με την αποκαλούμενη αντιπυραυλική τους ασπίδα στην Πολωνία, έχει ακόμη κοινοποιήσει στη Νορβηγία ότι η Ρωσία διακόπτει πλέον όλες τις σχέσεις της με το ΝΑΤΟ, και έχει προειδοποιήσει τη Δυτική Στρατιωτική Συμμαχία ότι δεν θα ανεχθεί επανεξοπλισμό της Γεωργίας.



Σε μια κίνηση που, σίγουρα, θα μεγαλώσει την οργή των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Πρόεδρος Μεντβέντεφ πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, όπου ρεπορτάζ αναφέρουν ότι πρόσφερε στους Σύριους προηγμένης τεχνολογίας ρωσικούς πυραύλους εδάφους-αέρος, με αντάλλαγμα την αύξηση των ρωσικών στρατευμάτων στις βάσεις που διατηρούν στη Συρία στη Tartus και Latakia.



Τα ρεπορτάζ αναφέρουν επίσης ότι σύμφωνα με τις εν λόγω εκθέσεις ο Πρόεδρος Μεντβέντεφ διέταξε άμεση αύξηση των ρωσικών στρατευμάτων και της αεράμυνας στη στρατιωτική βάση Parchin, όπου υπάρχει το πιο μυστικό κέντρο ανάπτυξης όπλων του Ιράν.



Οι κινήσεις που γίνονται από τις Ρωσικές Δυνάμεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ένα δυσοίωνο σύμπτωμα, που ταιριάζει με ένα από τα πιο σημαντικά στρατιωτικά δόγματα το οποίο έχει ως αφετηρία την πεποίθηση ότι ο Κόσμος κινείται σπειροειδώς προς ένα Ολοκληρωτικό Πόλεμο και επομένως οι Δυτικές Δυνάμεις πρέπει να αντιμετωπίζονται οπουδήποτε και αν βρίσκονται, ακόμη και στις ίδιες τους τις χώρες.



Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Κοντολίζα Ράις προειδοποίησε επισήμως τη Ρωσία ότι παίζει ένα «επικίνδυνο παιχνίδι» με τις περιπολίες των βομβαρδιστικών της στα ανοικτά της Αλάσκας, αλλά ο Ρώσος Αναπληρωτής Αρχηγός του Γενικού ΕπιτελείουAnatoly Ανατόλ Ναγκοβίτσιν απάντησε αμέσως ότι το Ισραήλ, υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ, έχει προμηθεύσει τη Γεωργία με ένα τεράστιο οπλοστάσιο που χρησιμοποιείται για να σκοτώνονται Ρώσοι στρατιώτες και άμαχοι.



Ο αμερικάνικος λαός δεν έχει καταλάβει αυτά τα γεγονότα, όμως αυτό που γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι Ρώσοι είναι ότι οι Αμερικάνοι Πολεμικοί Ηγέτες έχουν ξεκινήσει μια πορεία που οδηγεί σε Ολοκληρωτικό Παγκόσμιο Πόλεμο, ως η μόνη τους σωτήρια επιλογή πριν την οικονομική τους κατάρρευση, και που πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν πιθανό να συμβεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.



Ένας τέτοιος οικονομολόγος, ο Kenneth Rogoff, πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και ο οποίος δηλώνει για την αμερικανική οικονομία ότι «τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα», έχει προειδοποιήσει δημόσια ότι μία απ’ τις μεγαλύτερες Τράπεζες στις ΗΠΑ πρόκειται να χρεοκοπήσει «εντός λίγων μηνών».



Σε ένα περίπλοκο κόσμο σα τον σημερινό, όπου είναι αναγκαίο όλοι οι άνθρωποι να γνωρίζουν πλήρως τη σημασία των γεγονότων που ορίζουν τις ζωές τους, έχουμε το γεγονός ότι οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών, ενός απ’ τα μεγαλύτερα Έθνη που υπήρξαν ποτέ, παραμένουν οι πιο άσχημα ενημερωμένοι απ’ όλους τους λαούς της Γης και σε άγνοια για κάθε ένα απ’ τα κρίσιμα γεγονότα που συμβαίνουν τώρα, και για τα γεγονότα πίσω απ’ τα γεγονότα.



Στα σκοτάδια που αυτός ο άλλοτε μεγάλος λαός έχει βυθιστεί χρειάζεται μόνο να διαβάσουμε το άρθρο του βρετανικού Independent News Service με τον τίτλο «Δεν μπορεί να είστε σοβαροί: Πώς ένας κωμικός έγινε ή πλέον σημαίνουσα φωνή στην αμερικανική πολιτική»:



«Όταν Τζων Στιούαρτ εγκαινίασε πριν οκτώ χρόνια Το Καθημερινό Σόου, απομίμηση δελτίου ειδήσεων, ο στόχος ήταν να τραβήξει τα θέματα μέχρι την υπερβολή, να αντιπαρατεθεί και ν’ αμφισβητήσει μ’ αυτό τον τρόπο τα Καλωδιακά Νέα των ΗΠΑ και, ει δυνατόν, να τα παρουσιάσει ακόμη πιο εξωφρενικά. Τώρα, σε ένα υπέροχο κοίταγμα στον καθρέπτη και δια μέσου του καθρέπτη ( through-the-looking-glass)* αναπαριστά τα θέματα σαν παρωδία της επικρατούσας στη χώρα συνείδησης σχετικά με την επικαιρότητα, και βρίσκει έτσι τον εαυτό του αναγνωρισμένο σα τη σκεπτόμενη φωνή της λογικής σε ένα παράλογο κόσμο.

Ο αντεργκράουν κωμικός έχει γίνει μια τέτοια πολιτιστική λυδία λίθος ώστε οι New York Times αναρωτιόντουσαν αυτή την εβδομάδα κατά πόσο έχει γίνει «ο πιο αξιόπιστος άνθρωπος στην Αμερική».



Με το έθνος τους σε ένα ανολοκλήρωτο πόλεμο που σύντομα θα κλιμακωθεί σε Ολοκληρωτικό Παγκόσμιο Πόλεμο, με την οικονομία τους σε γενική κατάρρευση, εκατομμύρια θα χάσουν τη δουλειά τους, τα σπίτια τους και τις αποταμιεύσεις τους, με ένα επερχόμενο χειμώνα κατά τον οποίο εκατομμύρια περισσότεροι δεν θα είναι σε θέση να ζεστάνουν τα σπίτια τους, με δεκάδες εκατομμύρια από αυτούς να μην είναι σε θέση να λάβουν και την πιο στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη, μπορεί κανείς να δικαιολογημένα να πιστέψει ότι σχεδόν όλοι τους έχουν εντελώς «ξεφύγει».



[Σημείωση: Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών προσπαθεί δραστήρια -και αθόρυβα- να βρει, οποιαδήποτε ή και όλες τις γνωμοδοτήσεις σχετικά με Ηνωμένες Πολιτείες εκτός εκείνων που προέρχονται από διαπιστευμένες στην κυβέρνηση πηγές ή συνεργαζόμενες, στις οποίες εμείς δεν ανήκουμε. Συνεντεύξεις δεν μας παραχωρήθηκαν και πολύ λίγες προσωπικές πληροφορίες μας δόθηκαν για τους συνεργάτες ή τις πηγές τους, κυρίως για να προστατευθεί η ασφάλειά τους.]


*Απόρροια απ’ το «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»

Breszinski on Caucuses Conflict
http://www.time.com/time/world/article/0,8599,1832699,00.html

2 comments:

vngelis said...

Μερικά ενδιαφέροντα video:

http://www.youtube.com/watch?v=iN8IQb_Rb3E&feature=related

Προσέξτε λίγο την είδηση που περνά ως κυλυόμενο κείμενο στο video με τίτλο: "World War 3 has begun": "Υψηλόβαθμο στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων των Η.Π.Α. εκτιμά ότι ο στρατός έχει αποδιοργανωθεί μετά 7 έτη πολέμου, και θα χρειαστεί 3 - 4 έτη προκειμένου να αποκατασταθεί"...
Προφανώς δεν εννοεί: "Με έναν επί πλέον πόλεμο κατά του Ιράν (και όχι μόνο) σε εξέλιξη"!

Obelix

vngelis said...

Ποιοι ειναι πισω απ'τους πολεμους...απο Αγγλο της Επιτροπης 9/11

http://video.google.com/googleplayer.swf?docId=6493532241415881012