Monday, December 04, 2006

Οταν η παρανομια γινεται ο ακρογωνιαος λυθος των νεοταξιτων.

Δυο Μετρα και Δυο Σταθμα

Γνωστα επιχειρηματα.

Δεν υπαρχουν λαθρομεταναστες. Δεν υπαρχουν λαθραιοι.

Η παρανομη εργασια ειναι καταναγκασμος δεν μπορει να κατακριθει.

Ο πολεμος στο Ιρακ ειναι παρανομος. Το Γκουανταναμο το ιδιο.

Πως εξυγουνται ολα τα παραπανω και αντικρουονται στα ισα? Δεν μπορει να γινει τιποτα κατα την λαθρομεταναστευση επειδη δεν ειναι... λαθραια, ουτε παρανομη. Κατω τα συνορα, αυτα ειναι τα μονα παρανομα!

Η παραναομια των συνορων προφανως δεν φτανει στην εισβολη στο Ιρακ απο ξενες δυναμεις. Εαν δεν υποστηριζεις την επεμβαση των αμερικανων θα επρεπε να την υποστηριζεις με την λογικη οτι δεν υπαρχουν συνορα (αφου ειναι παρανομα!) και το Ιρακ δεν εχει εδαφικη ακεραιοτητα ουτε δικαιωμα μη εισβολης ξενων δυναμεων αφου τα συνορα του ειναι ...παρανομα.

Αντιγραφοντας στα αναποδα την ιδια λογικη των σοσιαλδημοκρατων στον 1ΠΠ υποστηριξαν την πολεμικη εκστρατεια των δικων τους χωρων με τη λογικη οτι ο εχθρος ειναι χειροτερος απ'την δικη μας κυβερνηση.

Με την ιδια λογικη βασιζονται και οι απολογητες των νεοταξιτων που λενε και τι προτεινετε. Δεν μπορεις να σταματησεις την παρανομη εισροη εκκατομυριων μεταναστων αφου αυτο δεν ειναι καθηκον των λαων. Πρεπει οι λαοι να ειναι ερμαιοι των τυχων τους. Να ανεχονται την εισβολη. Παλι κοιτα Ιρακ. Διαφερει η πολεμικη εισβολη απ'την οικονομικη. Παρολο που και οι δυο οδηγουν με μαθηματικη ακριβεια στην πεινα, την φτωχεια και την δυστηχια, την μια την υποστηριζουμε (λαθρομεταναστευση) αλλα στην αλλη την δικαιολογουμε. Η λογικη γι'αλλη μια φορα του παραλογου.

Η καθε αντιδραστικη στροφη σε καθε ιστορικη περιοδος προυποθετει μια γερη δωση παρανομιας. Η πολεμικη εισβολη οδηγει σε παρανομη ενεργεια ισχυρων δυναμεων σε μικρες και αδυναμες χωρες. Η μεταναστευτικη επελαση καταργει ολες τις διακρατικες συμφωνιες, περι διαβατηριων, βιζας, αδειας εργασιας, κτλ. Κανει εντελως αδυνατο οποιαδηποτε προγραμματισμο εκ μερους του κρατους για υπηρεσιες προς των πολιτων ειτε αυτες οι υπηρεσιες ειναι σχολεια η νοσοκομεια, η κατοικιες.

Ο νεοταξιτης οχι μονο παρανομη στη λογικη και την ορθολογικη σκεψη αλλα προσπαθει να πειση οτι δεν διαπραγετται ουδεμια παρανομια. Παντα υπηρχε η μεταναστευση παντα θα υπαρχει. Ειναι στο DNA των ανθρωπων αφου εθνοι ουσιαστηκα δεν υπαρχουν.

Πως ομως εξυγουν την αντισταση στο Ιρακ. Αντισταση την οποια σχεδον ολες οι νεοταξικες ομαδουλες ειχαν προδικαση στην ηττα πριν ακομα αρχισει η αντιδραση στην παρανομη συνοριακη εισβολη?

Οταν λενε οτι τιποτα δεν μπορει να γινει στην λαθρομεταναστευση και οταν τωρα εφευρισκουν το νεο παραμυθι περι 6εκ Ελληνων στο εξωτερικο που εχουν προφανως δικαιωμα επιστροφης, ποιους κοροιδευουν?
Επιτροπες βασεις με σκοπο των εργατικο ελεγχο σε τοπους εργασιας ειναι ο μονος τροπος αναζωντανεψεις των νεκρων συνδικατων. Ετσι δημιουργηθηκαν παλια στην ιστορια.

Ετσι θα ξαναδημιουργηθουν. Με τη διαφορα οτι δεν θα ειναι μονο οικονομικα τα ζητηματα, αλλα κυριως πολιτικα. Οι λαοι της καθε χωρας θα διασπαστουν οπως ειδη εχει γινει αναμεσα σε αυτους που θεωρουν παρανομη την λαθρομεταναστευση και αυτους που θεωρουν την παρανομια νομιμο εργο της νεας ταξης.



Συνδικαλιστες εκπροσωποι...

των ιρλανδεζικων και βρεττανικων καραβιων εκαναν ελεγχο σε γραμμες απο Βρεττανια και Ιρλανδια και βρηκαν οτι εργατες εκει πληρωνοντησαν εως και 2 Ευρω την ωρα.

Ο συνδικαλιστης επιθεωρητης Κεν Φλεμμιγκ την προηγουμενη Παρασκευη μπηκε σε πλοιο λογω πληρωματων που δεν ειχαν πληρωθει την τελευταια 3μηνο. Οι ιδιωκτητες χρησιμοποιουσαν δυο λογιστικα βιβλια, σε στυλ Ενρον.

Παράθεση:
Το Συνδικατο εχει καθαρογραψει τα στοιχεια οτι ετσι ειναι η κατασταση και τωρα προσπαθει να παρει τα χρεωμενα, και ολλων τους μισθους των πληρωματων και να προβαλλει τα στοιχεια που εχει στις αναλογες λιμανικες υπηρεσιες'


Ενω υποτιθεται οτι πληρωνονταν $3,200 ευρω το μηνα επερνε μονο $1,000 για πανω απο 365 ωρες τον μηνα, δηλαδη μονο 2 ευρω την ωρα.

Πληροφοριες απο Αγγλικη εφημεριδα.

Εδω το συνδικατο ανεφερε καταγγελια εκανε ελεγχο και προοθησε το ζητημα νομικα σε ολους που ειναι υπευθηνοι.

Οι νεοταξιτες θα πουν οτι εδω το συνδικατο συνεργαζεται με το κρατος, οτι γινεται μπατσος της αστυνομιας, οτι δεν πρεπει να καταγγελνη απατεωνιες των εφοπλιστων οταν απασχολουν ξενο πρωσοπικο κατωτερου των εθνικων συμβασεων της καθε χωρας της ΕΕ.

Γι'αυτο κανενας εργαζομενος δεν ειναι λαθραιος και ολοι ειναι ευπροσδεκτοι απο οποιαδηποτε πλευρα του πλανητη. Αρκει να εχουν την ελευθερια ασυδοσιας τα αφεντικα με 'αριστερες' πλατες.[/quote]

No comments: